Στη δημιουργία νέας εταιρείας, η οποία θα αναλάβει αποκλειστικά την διακίνηση των προϊόντων της Fujitsu στην Ελλάδα αλλά και στις χώρες του εξωτερικού που δραστηριοποιείται προχώρησε η FG Europe του ομίλου Φειδάκη. Η νέα εταιρεία που φέρει την επωνυμία FG South East Europe έχει ως στόχο την ενίσχυση του εμπορικού σήματος και των πωλήσεων κλιματιστικών Fujitsu στις αγορές όπου διατηρεί παρουσία ο όμιλος. Με αυτόν τον τρόπο η FG Europe θα επιδιώξει να ενισχύσει τα μερίδιά της στην αγορά των κλιματιστικών. Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες εταιρείες που διακινεί στην αγορά ο όμιλος Φειδάκη, δηλαδή τη Midea, την Eskimo, τη Hitachi, τις αντλίες θερμότητας και τα fan coils της MDV θα παραμείνουν στην FG Europe.

Η νέα θυγατρική της Ιρλανδίας
Nα σημειωθεί ότι στο πλαίσιο επέκτασης των δραστηριοτήτων της στον τομέα του κλιματισμού, την άνοιξη του 2021 η FG Europe προχώρησε στη σύσταση θυγατρικής στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας, με αντικείμενο την πώληση όλων των προϊόντων κλιματισμού που διαθέτει στο χατοφυλάκιό της. Ήδη από το 2017 η FG Europe είχε δημιουργήσει θυγατρική στη Μεγάλη Βρετανία με έδρα το Λονδίνο και στόχο την πώληση των κλιματιστικών της Midea τόσο στην Αγγλία όσο και στην Ιρλανδία, ωστόσο με την νέα θυγατρική στην Ιρλανδία στόχευση ήταν να κινηθεί αυτόνομα στη συγκεκριμένη χώρα. Σε ό,τι αφορά τον τομέα των logistics η εξυπηρέτηση της νεοσύστατης εταιρείας FG Sout East Europe θα γίνεται από εξωτερικό συνεργάτη και όχι σε εγκαταστάσεις του ομίλου FG Europe.

Στα 22,18 εκατομμύρια ευρώ ο τζίρος της Fujitsu στο 9μηνο του 2021
O τζίρος για τη Fujitsu στο εννεάμηνο του 2021 ήταν στα 22,18 εκατομμύρια ευρώ με καθαρά κέρδη 1,15 εκατ. ευρώ, ενώ ο τζίρος της μητρικής εταιρείας, FG Europe, εξαιρουμένης της Fujitsu και συμπεριλαμβανομένων των υπολοίπων μαρκών κλιματιστικών και λευκών συσκευών που εμπορεύεται ήταν κατά την ίδια χρονική περίοδο στα 43,16 εκατ. ευρώ με καθαρά κέρδη 2,19 εκατ. ευρώ. Συνολικά στο εννεάμηνο του 2021 ο κύκλος εργασιών της διασπώμενης Fujitsu αλλά και των υπολοίπων μαρκών της FG Europe μαζί έφτασε στα 65,35 εκατ. ευρώ με καθαρά κέρδη 3,3 εκατ. ευρώ, ποσό από το οποίο εξαιρούνται οι θυγατρικές εταιρείες όπως αυτές στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία και την Τουρκία.
Εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας, όπου δραστηριοποιείται ο όμιλος, η παρουσία του εντοπίζεται και στις βαλκανικές χώρες. Επιπλέον, η εταιρεία διατηρούσε θυγατρική και στην Ιταλία με την ονομασία Fujitsu General Commercial Italia, της οποίας ωστόσο το υπόλοιπο της συμμετοχής της, ήτοι ποσοστό 49% εκποίησε πλήρως τον Νοέμβριο του 2020.