Στον στρατηγικό ρόλο του Λιμένα Θεσσαλονίκης ως λιμάνι – πύλη για τη Νοτιοανατολική και Κεντρική Ευρώπη, καθώς και τα έργα ανάπτυξης του λιμένα, επικεντρώθηκε η συζήτηση κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης της διπλωματικής αντιπροσωπείας της Επιτροπής Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας στην Αθήνα (ASEAN Committee in Athens, ACAT) με μέλη της Εκτελεστικής Διοίκησης της ΟΛΘ Α.Ε. στο Κτίριο Διοίκησης της Εταιρείας.

Συγκεκριμένα, η αντιπροσωπεία περιελάμβανε εκπροσώπους από τις πρεσβείες της Ινδονησίας (τον κ. Ferry Adamhar, Πρέσβη και Πρόεδρο της ACAT), των Φιλιππίνων (τον κ. Giovanni E. Palec, Πρέσβη), του Βιετνάμ (τον κ. Le Hong Truong Πρέσβη) και της Ταϊλάνδης (τον κ. Pornsith Pibulnakarintr, υπεύθυνο Εξωτερικών Υποθέσεων) και συνεργάτες των Πρεσβειών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Αθανάσιος Λιάγκος, Εκτελεστικός Πρόεδρος Δ.Σ. της ΟΛΘ Α.Ε., ενημέρωσε τους εκπροσώπους της ACAT για τον ρόλο του Λιμένα της Θεσσαλονίκης ως κύρια θαλάσσια πύλη για τη Νοτιοανατολική και Κεντρική Ευρώπη, αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα της στρατηγικής του θέσης στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς βρίσκεται κοντά στα μεγάλα διευρωπαϊκά δίκτυα αυτοκινητοδρόμων και σιδηροδρόμων με άμεση πρόσβαση στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Στη συνέχεια, ο κ. Franco Nicola Cupolo, Διευθύνων Σύμβουλος – Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής της ΟΛΘ Α.Ε., παρουσίασε την εξέλιξη των αναπτυξιακών έργων του Λιμένα, όπως την πορεία του επενδυτικού πλάνου, την πρόοδο των έργων υποδομής, με επίκεντρο το έργο επέκτασης του 6ου Προβλήτα, καθώς και την υλοποίηση του προγράμματος αναβάθμισης εξοπλισμού και παρεχόμενων υπηρεσιών του Λιμένα.

Tέλος, όλοι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν στη διατήρηση της μεταξύ τους επικοινωνίας με στόχο την προώθηση της εμπορικής συνεργασίας μεταξύ της ΟΛΘ Α.Ε. και της Επιτροπής Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας στην Αθήνα.