Προχωρά το έργο του νέου συγκροτήματος γραφείων «The Grid» στο Μαρούσι, μετά και την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων για τη λειτουργία του από τη Γενική Διεύθυνση Χωροταξικής, Περιβαλλοντικής και Αγροτικής Πολιτικής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.Μετά και από αυτήν την εξέλιξη έχει πια ανοίξει ο δρόμος για την έκδοση της οικοδομικής άδειας και την έναρξη των εργασιών. Την υλοποίηση της επένδυσης έχει αναλάβει η εταιρεία «The Grid Α.Ε.» (μετοχική σύνθεση: 50% Noval Property, 50% Mavani Holdings Limited).

Τι περιλαμβάνει το έργο
Το υπό μελέτη έργο χωροθετείται στη συμβολή των οδών Χειμάρρας και Αμαρουσίου-Χαλανδρίου στον Δήμο Αμαρουσίου, σε οικόπεδο 16.181,58 τ.μ. με γενικές διαστάσεις 172×94 μ. Η συνολική δόμηση κτιρίων γραφείων (σύνολο κύριων και βοηθητικών χώρων) ανέρχεται σε 58.076.94 τ.μ. Εντός του οικοπέδου υπήρχε κτισμένο κτίριο που στέγαζε τις υπηρεσίες της εταιρείας Kodak, εγκαταλειμμένο από χρόνια, το οποίο κατεδαφίστηκε.Το νέο συγκρότημα γραφείων θα είναι πενταώροφο, με τρία υπόγεια πάρκινγκ αυτοκινήτων 595 θέσεων. Θα αποτελείται από αρθρωτά στοιχεία/κτίρια που ακολουθούν την περίμετρο του οικοπέδου, δημιουργώντας ένα εσωτερικό αίθριο, το οποίο είναι η καρδιά της κοινωνικής του ζωής. Μέσω της εκτεταμένης φύτευσης το αίθριο γίνεται μια ραχοκοκαλιά που ενώνει την ανατολική με τη δυτική πλευρά του συγκροτήματος. Το μεγάλο πάρκο δημόσιας χρήσης στη δυτική πλευρά του οικοπέδου ενθαρρύνει την οικειοποίηση του χώρου από τους χρήστες και μεγιστοποιεί την ευεξία των εργαζομένων και των επισκεπτών.

Θα είναι και «πράσινο»
Επιπλέον, το κτίριο έχει σχεδιαστεί ώστε να προάγει την υγεία των χρηστών, αξιοποιώντας τόσο τον φυσικό αερισμό, όσο και προηγμένα συστήματα κλιματισμού, που μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες σημερινές αλλά και μελλοντικές προδιαγραφές. Ο σχεδιασμός στοχεύει στην πιστοποίηση με τα πρότυπα LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) και Well. Το πρότυπο Well είναι σχεδιασμένο να λειτουργεί συμπληρωματικά με συστήματα αξιολόγησης πράσινων κτιρίων, όπως το LEED.