Το πλέγμα έργων που αναμένεται να αλλάξει τη ζωή των κατοίκων της Αττικής και θα δημιουργήσει συνθήκες ανάπτυξης στην περιφέρεια. Η έμφαση στις συγκοινωνιακές υποδομές και το μεγαλύτερο πακέτο δημόσιων έργων που αφορά όλη την Ελλάδα.

Δεν έχουν περάσει παρά μόλις δύο χρόνια από την ανάληψη των καθηκόντων μας στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και σήμερα μετά από μια δεκαετία υποεπένδυσης στον χώρο των υποδομών στην Αττική, μπορούμε να ανακοινώσουμε ένα σημαντικό πλέγμα έργων που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της και θα τη μετασχηματίσουν σε μία σύγχρονη ευρωπαϊκή μητρόπολη.

Στο διάστημα αυτό ωριμάσαμε μελέτες που ήταν παρατημένες στα γρανάζια της γραφειοκρατίας, λύσαμε προβλήματα που χρόνιζαν και δρομολογήσαμε τις διαδικασίες για την υλοποίηση σημαντικών έργων. Είναι δεδομένο ότι, για να δημιουργηθούν συνθήκες ανάπτυξης σε μια μητροπολιτική περιοχή όπως η Αττική, κομβικό ρόλο έχουν οι συγκοινωνιακές υποδομές, αφού αυτές αποτελούν κρίσιμο μέγεθος τόσο ως προς τον όγκο της μεταφορικής τους ικανότητας, όσο και ως προς την πυκνότητα του δικτύου, διευκολύνοντας με αυτό τον τρόπο τις αστικές και περιαστικές μετακινήσεις κατοίκων και τουριστών, αναβαθμίζοντας περιοχές που ήταν αποκομμένες από το κέντρο της πόλης.

ΚΟΜΒΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ
Στην Αττική μετά από αρκετά χρόνια ξεκινούν πολλά μεγάλα συγκοινωνιακά έργα υποδομής. Πρώτα και κύρια, η Γραμμή 4 του Μετρό. Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο υποδομής προϋπολογισμού 1,2 δισ. ευρώ που κατασκευάζεται σήμερα στην Ευρώπη, μήκους 13 χιλιομέτρων, εντός αστικού ιστού, με 15 νέους σταθμούς που θα αλλάξει ριζικά το τοπίο στις μετακινήσεις στην πρωτεύουσα.

Παράλληλα, το καλοκαίρι του 2022, ολοκληρώνονται τα έργα της επέκτασης της Γραμμής 3, στους τρεις εναπομείναντες σταθμούς που κατασκευάζονται, στα Μανιάτικα, τον Πειραιά και το Δημοτικό Θέατρο, και πλέον η διαδρομή από το λιμάνι του Πειραιά μέχρι τον Διεθνή Αερολιμένα της χώρας θα διαρκεί 45-50 λεπτά, αλλάζοντας τη μορφή του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των συγκοινωνιολόγων, περίπου 130.000 επιβάτες θα χρησιμοποιούν καθημερινά τη συγκεκριμένη γραμμή του Μετρό, και αντίστοιχα θα υπάρξει μείωση περίπου 25 χιλιάδων οχημάτων, γεγονός που θα έχει σημαντική επίδραση στη μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου της πόλης και θα αφήσει θετικό αποτύπωμα στο περιβάλλον.

Τα έργα όμως των επεκτάσεων του Μετρό δεν σταματούν εδώ, η επέκταση της Γραμμής 2 του Μετρό στα Δυτικά Προάστια αποτέλεσε προτεραιότητα για τον Υπουργό Κώστα Καραμανλή, που έδωσε εντολή για την επίσπευση των διαδικασιών για την υλοποίηση του έργου και σήμερα μπορούμε να ανακοινώσουμε ότι η δημοπράτησή του, αναμένεται στα τέλη του 2021 με αρχές του 2022, το οποίο θα περιλαμβάνει την κατασκευή τριών νέων σταθμών οι οποίοι θα φτάνουν ως τον Άγιο Νικόλαο στο Ίλιον και θα εξυπηρετούν περίπου 60 χιλιάδες κατοίκους, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη βελτίωση των συνθηκών μετακίνησης των κατοίκων των περιοχών.

Ακόμα, ολοκληρώθηκαν οι μελέτες και κατατέθηκε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της υποθαλάσσιας οδικής ζεύξης της Σαλαμίνας, με την κατασκευή υποθαλάσσιας σήραγγας μήκους 1,2 χλμ., που θα συνδέει το Πέραμα με τη νησίδα του Αγ. Γεωργίου και την κατασκευή οδικού τμήματος 5 χλμ. από τη Λεωφόρο Σχιστού στο Πέραμα (είσοδος σήραγγας) και ανισόπεδο κόμβο σύνδεσης με το οδικό δίκτυο Δήμου Περάματος, εκτιμώμενου κόστους 500 εκατ. ευρώ. Το έργο λίμναζε για χρόνια και το ξεμπλοκάραμε.

Παράλληλα, προετοιμάζουμε και τους επόμενους μήνες θα δημοπρατήσουμε την οδική σύνδεση της Λεωφόρου Κύμης, ενός έργου που θα εξυπηρετεί μέση ημερήσια κυκλοφορία 30. 000 οχημάτων την ημέρα, τα οποία θα διακινούνται μεταξύ του κέντρου της Αθήνας (περιλαμβανομένων των περιοχών Ψυχικού, Χαλανδρίου, Αμαρουσίου) και της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, βόρεια της Κηφισιάς. Επίσης, προχωρά η διαγωνιστική διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου για τη σιδηροδρομική διασύνδεση των λιμανιών της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Ενώ, το επόμενο διάστημα θα δημοπρατηθεί και η επέκταση του Προαστιακού στη Δυτική Αττική, που θα αναβαθμίσει σημαντικά τη ζωή των πολιτών της Δυτικής Αττικής και θα ωφελήσει συνολικά και κυρίως τις περιοχές του Ασπρόπυργου, της Ελευσίνας, του Λουτρόπυργου και τη Νέα Πέραμο και έχει ήδη περιληφθεί ως έργο για χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης. Ταυτόχρονα, ωριμάζουμε τις μελέτες των νέων επεκτάσεων της Αττικής Οδού έτσι ώστε να αποτελέσουν τα νέα μεγάλα έργα που θα εκτελεστούν αφού ο συνολικός προϋπολογισμός τους ξεπερνά το 1,5 δισ.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΚΕΤΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ
Τα παραπάνω αποτελούν εμβληματικά έργα για την Αττική, που σηματοδοτούν την αρχή μιας νέας περιόδου για την κατασκευαστική δραστηριότητα στην περιοχή, που αναμένεται να επανέλθει στα επίπεδα που είχαμε συνηθίσει πριν από τη δημοσιονομική κρίση και την κρίση λόγω πανδημίας, συμβάλλοντας σημαντικά στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στην επαναφορά ενός στρατηγικού πυλώνα της οικονομίας της χώρας.

Στη Γενική Γραμματεία Υποδομών, όμως, τα έργα δεν σταματούν στην Αττική, αφού για πρώτη φορά με την καθοδήγηση του Υπουργού Κώστα Καραμανλή έχει σχεδιασθεί και υλοποιείται το μεγαλύτερο πακέτο έργων δημόσιων υποδομών των τελευταίων δεκαετιών, ύψους 13,5 δισ. ευρώ, με μεγάλα έργα υποδομής σε όλη τη χώρα, προκειμένου να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για την επαναφορά της χώρας σε θετικό ρυθμό ανάπτυξης.