Το Συνέδριο Construction Project Management Conference 2024, με sold out για πρώτη φορά στην ιστορία του, υποδέχθηκε πάνω από 250 κορυφαίους ομιλητές αλλά και συμμετέχοντες στο Domotel Kastri Athens, με το υψηλότερο ποσοστό ερωτήσεων και διαλόγου που έχει ποτέ παρατηρηθεί σε συνέδριο μηχανικών έργων κατασκευής. Ένα συνέδριο που ξεπέρασε κάθε προσδοκία και ικανοποίησε τους συμμετέχοντες στις θεματικές που άγγιξε φέτος: Ultra Luxury Hospitality, High Rise Buildings Engineering, Advanced Construction Technology & Sustainable Construction Practices, αφού χτίστηκε μαζί με το κοινό σε έρευνα που διεξήχθη πριν τη διαμόρφωση του περιεχομένου. Στη φετινή διοργάνωση επιπλέον, με τους περισσότερους χορηγούς από κορυφαίες εταιρίες της κατασκευής, ανακοινώθηκαν σημαντικά έργα, τρόποι διοίκησης έργων κατασκευής και δομικά υλικά που αλλάζουν το μέλλον των κατασκευών.
Keynote ομιλία και πάνελ
Ο keynote ομιλητής, Lee R. Lambert, Founder of PMP Certification, παρουσίασε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το νέο σχήμα πιστοποίησης του Project Management Institute’s το Construction Professional Certification. Έπειτα, έλαβε χώρα πάνελ, όπου συζητήθηκε η αναγκαιότητα στρατηγικού σχεδιασμού για την ομαλότερη διεξαγωγή των κατασκευών, η ενσωμάτωση της τεχνολογίας στις κατασκευές στην Ελλάδα που είναι πια γεγονός, καθώς και το μέλλον των επιχειρήσεων στο κλάδο της κατασκευής, στην εποχή των συγχωνεύσεων και της ανάγκης αύξησης της προστιθέμενης αξίας παραγωγής.
Στο πάνελ των Developers σχετικά με την επιλογή της μεθόδου EPCM ακούσαμε τους λόγους που για μερικές από τις πιο challenging κατασκευές επελέγη το μοντέλο αυτεπιστασίας ως CPM για να προχωρήσουν από τον Βαγγέλη Καλαματιανό, τεχνικό διευθυντή της Trade Estates, τον Αντώνη Χατζηκώστα, αναπληρωτή CEO της Grivalia Development και τον Γιώργο Δασκαλάκη, Τεχνικό Διευθυντή της Τράπεζας Πειραιώς. Εξάλλου, ανακοινώθηκαν στη διάρκεια του συνεδρίου οι νικητές που διακρίθηκαν στην πρώτη λίστα «20 Under 40 Constructions Engineers» του Build.
Οι χορηγοί του συνεδρίου
Μεγάλος Χορηγός του φετινού συνεδρίου ήταν η Interbeton και χορηγοί οι εταιρείες Aktor, Arbitrage και Solidframe. Η Ergosteel στήριξε το συνέδριο ως υποστηρικτής και οι εταιρείες Armos και Vector συμμετείχαν με corporate participations.