Δεν αμφιβάλαμε ποτέ για το Ελληνικό, τόνισε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της Lamda Development για το πολυαναμενόμενο έργο της ανάπτυξης του Ελληνικού. Μάλιστα, ο κ. Οδυσσέας Αθανασίου είπε, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, πως στις επόμενες τρεις εβδομάδες θα ολοκληρωθούν όσα απομένουν από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών για τη μεταβίβαση των μετοχών.

Ο κ. Αθανασίου, συνεχίζοντας, επεσήμανε πως το Ελληνικό είναι ένα εμβληματικό έργο και πόλος έλξης ξένων κεφαλαίων, καθώς θα έχουμε χείμαρρο επενδυτικών ανακοινώσεων. Όπως σημείωσε, με την ολοκλήρωση της μεταβίβασης των μετοχών, θα ακολουθήσουν, μπορεί και πριν από το καλοκαίρι, webinars όλης της αγοράς για το τι θα περιλαμβάνει ακριβώς η ανάπλαση του Ελληνικού.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Lamda Development, πρόκειται για ένα από τα ελάχιστα έργα με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για τα έργα πρώτης πενταετίας, ύψους 2 δισ. ευρώ. Στόχος μας είναι να κάνουμε συνεργασίες, όπως πρόσφατα με την ΤΕΜΕΣ, για να χρησιμοποιούμε την τεχνογνωσία τους, πρόσθεσε.

“Θα αρχίσουμε να βλέπουμε έργα από το φθινόπωρο”, τόνισε ο κ. Αθανασίου προσθέτοντας πως “με ορίζοντα το 2025 θα έχει ολοκληρωθεί όλη η παραλιακή ζώνη, όλα τα οικιστικά, ενώ το 1/3 του πάρκου θα γίνει την πρώτη πενταετία. Οι δε αθλητικές εγκαταστάσεις θα είναι έτοιμες το 2023”. Το πάρκο, όπως τόνισε ο CEO της Lamda Development, θα είναι 15 φορές ο εθνικός κήπος με ποικιλομορφία στο έδαφος, θα περιλαμβάνει 45 χλμ. περιπάτου και θα έχει έντονο το υδάτινο στοιχείο.

“Πέραν αυτών, όμως, το Ελληνικό θα γίνει ο πρεσβευτής της χώρας μας κατά της κλιματικής αλλαγής, καθώς ενεργειακά θα τροφοδοτείται από ΑΠΕ”, τόνισε κλείνοντας την τοποθέτησή του.