Στον τρόπο με τον οποίο η αρχιτεκτονική ομάδα UHA και η ομάδα δομικής μηχανικής AJ Pericleous χρησιμοποίησαν καινοτόμο σχεδιασμό, μεθοδολογίες κατασκευής με προοπτική σκέψη και απόλυτα updated λήψη αποφάσεων σε όλα τα στάδια των έργων για την υλοποίηση του project management σε πολυώροφα κτίρια παρουσίασαν, στο Construction Project Management Conference που διοργάνωσε η Boussias Events, o Jonas Upton-Hansen, ιδρυτής και managing director του UHA, ο Δημήτρης Ακριτόπουλος, senior associate του UHA, και ο Γιάννης Περικλέους, managing principal της AJ Pericleous.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην έννοια της «καινοτομίας», με τον Jonas Upton-Hansen να τονίζει: «Η καινοτομία είναι μεγάλη λέξη και όλοι έχουμε διαφορετική κατανόηση του τι σημαίνει, όμως συμβαίνει κάποιες φορές σε μικρές λεπτομέρειες και άλλες φορές σε υψηλό επίπεδο. Και νομίζω ότι είναι σημαντικό να μη γενικεύουμε την “καινοτομία” ως κάτι που απλώς δείχνει διαφορετικό. Όταν εργαζόμαστε σε καινοτόμα έργα, η καινοτομία συμβαίνει σε όλα τα στάδια». Στάθηκε, ωστόσο και στη σημασία των στρατηγικών συνεργασιών: «Είμαστε ένα από τα μέρη του κτιρίου, όμως χρειάζονται πολλοί ειδικοί για να φέρουν την τεχνογνωσία που απαιτείται συνολικά για την παράδοση καινοτόμων κτιρίων και συχνά αυτοί είναι που φέρνουν κάποια από τις πιο καινοτόμα τμήματα στο κτίριο. Όλα έχουν να κάνουν με την ομαδική δουλειά και με τις στρατηγικές συνεργασίες».

UHA: Πάνω από 100 έργα στην Κύπρο
Όπως ανέφερε ο ίδιος, η Κύπρος έχει εξελιχθεί σε πολύ σημαντική αγορά για τo UHA, που έχει πάνω από 100 projects στη χώρα με δώδεκα διαφορετικούς πελάτες. Από αυτά τα projects, στο συνέδριο παρουσιάστηκαν από τους τρεις ομιλητές τα κτίρια Sky Tower, Marco Polo και Eden Roc στη Λευκωσία, αναλύοντας τις προκλήσεις που έπρεπε να αντιμετωπιστούν και τη διαδικασία που ακολουθήθηκε για να μπορέσει να ολοκληρωθεί με επιτυχία η κατασκευή τους. Μεταξύ άλλων, μίλησαν για τη χρήση παραμετρικών λογισμικών για τον εξορθολογισμό και τη βελτιστοποίηση των δομικών στοιχείων, τη διαδικασία ανίχνευσης clashes με τη χρήση λογισμικού ΒΙΜ και δημιουργίας πρωτοτύπων ορισμένων υλικών, καθώς και στις δομικές προκλήσεις που είχε το έργο Marco Polo, το οποίο ουσιαστικά είναι ένας «κεκλιμένος πύργος» με κλίση 20 μοιρών.