Η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης είναι αυτή που κρατάει το κλειδί για να δώσει την άδεια εκτέλεσης εργασιών στη Β’ Πλαζ της Βούλας, όπου πρόκειται να δημιουργηθεί το νέο πολυτελές Hilton Beach Club της ΤΕΜΕΣ και των συνεπενδυτών της, Ντίνου Κόκκαλη και Γιώργου Προκοπίου στο συγκεκριμένο σημείο. Οι δύο γνωστοί επιχειρηματίες αποφάσισαν να συμμετέχουν στη συγκεκριμένη επένδυση δεδομένου ότι διατηρούν ιδιοκτησίες που συνορεύουν με τη Β’ Πλαζ Βούλας και το σημείο που θα υλοποιηθεί η επένδυση. Κεντρικός πυρήνας της ανάπτυξης αυτής που έχει θέσει στα σκαριά η Athens Beach Club για την Β΄ Πλαζ Βούλας είναι η ανάπλαση της ακτής με όρους ήπιας και βιώσιμης ανάπτυξης και με τρόπο που θα σέβεται τις ανάγκες και επιθυμίες της τοπικής κοινωνίας.

Πρόβλεψη και για παραλία με ελεγχόμενη είσοδο για τους επισκέπτες
Στον ίδιο χώρο προβλέπεται να δημιουργηθεί και οργανωμένη παραλία ελεύθερη στο κοινό με εισιτήριο εισόδου, ενώ το Beach Club θα αξιοποιηθεί για την εξυπηρέτηση των ενοίκων του νέου πολυτελούς Conrad στη θέση του πρώην Hilton στη Βασιλίσσης Σοφίας αλλά και εκείνων που θα αποκτήσουν τις νέες πολυτελείς κατοικίες υπό τα brands, Conrad Residences και Waldorf Astoria Residences.
Όπως πληροφορείται το Build η έναρξη εκτέλεσης των εργασιών καθυστέρησε σημαντικά με ευθύνη της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου, η οποία καθυστέρησε να εγκρίνει το σχέδιο αρχιτεκτονικής μελέτης για την ανάπλαση της συγκεκριμένης έκτασης, το οποίο επρόκειτο να κατατεθεί στο Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμβισβητήσεων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ).

Θέμα χρόνου η αδειοδότηση του έργου από την τοπική Υπηρεσία Δόμησης
H επένδυση της Athens Beach Club Α.Ε. της εταιρείας που έχουν συστήσει οι επένδυτές για τη διαχείριση της Β’ Πλαζ, ανέρχεται σε περίπου 16 εκατομμύρια ευρώ. Έχοντας πλέον λάβει την έγκριση του ΚΕΣΥΠΟΘΑ, αυτό που εκκρεμεί πλέον είναι η έγκριση από την Υπηρεσία Δόμησης του δήμου στον οποίο ανήκει. Και όπως αναφέρουν πηγές με γνώση του θέματος, αυτό αποτελεί θέμα λίγου χρόνου για να ολοκληρωθεί. Η κατάθεση του σχετικού φακέλου βρίσκεται ήδη στα γραφεία της αρμόδιας υπηρεσίες, γεγονός που φέρνει πιο κοντά από ποτέ την έναρξη του έργου. Αρχική προσδοκία των εμπλεκόμενων στο project, ήταν να έχει ολοκληρωθεί φέτος το καλοκαίρι τουλάχιστον το σημαντικότερο μέρος αυτής που αφορά στην δημιουργία της πλαζ, ούτως ώστε για ψυχολογικούς λόγους κυρίως να αλλάξει όψη το σημείο. Ωστόσο όπως όλα δείχνουν τα δεδομένα σταδιακά θα αρχίσουν να αλλάζουν με την έναρξη της κατασκευής.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build