Η διεύρυνση πεζοδρόμησης και η αύξηση χώρων πρασίνου στο παραλιακό μέτωπο είναι οι προτεραιότητες της Lamda Development για τον χώρο του Ελληνικού.Η εταιρεία διευκρίνισε τις επόμενες χωροταξικές ενέργειες μετά την υπογραφή της τελευταίας Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τις περιοχές προς πολεοδόμηση.

Ελεύθερη πρόσβαση σε έναν από τους μεγαλύτερους πεζόδρομους περιπάτου της χώρας
Η ελεύθερη και απρόσκοπτη πρόσβαση των πολιτών στο παραλιακό μέτωπο παραμένει προτεραιότητα της Lamda Development και η σχεδιαζόμενη ανάπτυξη εξυπηρετεί τη μετατροπή της συγκεκριμένης περιοχής ως ελεύθερη από αυτοκίνητα, με ενίσχυση και διευκόλυνση της πεζής μετακίνησης και αύξηση των χώρων πρασίνου. Πιο ειδικά, η Lamda Development εξηγεί ότι η βασική τροποποίηση είναι η μετατροπή του κύριου δρόμου που διέσχιζε την περιοχή σε πεζόδρομο, πλάτους 21 μέτρων, ο οποίος θα γίνει ένας από τους μεγαλύτερους πεζόδρομους στη χώρα. Ακόμη, δημιουργείται ένας νέος πεζόδρομος, πλάτους 6 μέτρων και διαπλατύνεται ένας ακόμη, από τα 6 μέτρα στα 7,5 μέτρα.

Διευκολύνεται η πρόσβαση προς την παραλία
Με τις αλλαγές αυτές, δημιουργείται ένας άνετος και εκτενής περίπατος, ο οποίος συνδέει τον κεντρικό πεζόδρομο, συνολικού πλάτους 56 μέτρων, με τους χώρους πρασίνου και τους λοιπούς πεζόδρομους. Στον χώρο προσφέρονται πολλαπλές δυνατότητες για περίπατο, ήπια άσκηση και ποδηλασία.

Παράλληλα, διευκολύνεται η κίνηση των πεζών προς την παραλία, ενισχύοντας την επισκεψιμότητά της και συνολικότερα, η πρόσβαση του κοινού στο παραλιακό μέτωπο. Στο όριο της παραλίας με τον υφιστάμενο χώρο πρασίνου, δημιουργείται ένας ακόμη χώρος με δέντρα και χαμηλή βλάστηση. Η συνολική έκταση του πρασίνου που συνδέεται με την παραλία θα φτάνει τα 8 στρέμματα και η χρήση από τους πολίτες όχι μόνο θα είναι ανεμπόδιστη, αλλά σχεδιάζεται να προσφέρονται ακόμη περισσότερες δυνατότητες στάσης, ξεκούρασης και σκίασης. Ο υφιστάμενος χώρος πρασίνου θα συνδέεται με έναν νέο βορεινό πεζόδρομο, πλάτους 5 μέτρων, προς το επάνω μέρος της συνολικής έκτασης, όπου σήμερα είναι ακόμη βραχώδης περιοχή.

Διευκρινίσεις για τη μικρή αύξηση του συντελεστή δόμησης
Με τις παραπάνω παρεμβάσεις, οι κοινόχρηστοι χώροι της περιοχής αυξάνονται κατά 3.300 τ.μ. και περιέρχονται στο Δημόσιο, με ισόποση μείωση των εκτάσεων ιδιοκτησίας του Επενδυτή. Η ελάχιστη αύξηση του συντελεστή δόμησης, δηλαδή η διατήρηση του δικαιώματος της Ελληνικό ΑΕ να δομήσει όσα τ.μ. είχε και πριν την τροποποίηση, προκύπτει ως μαθηματικό αποτέλεσμα, ώστε να διατηρηθεί η δόμηση όπως ακριβώς εγκρίθηκε από το Προεδρικό Διάταγμα.

Παράλληλα, η Lamda Development ξεκαθαρίζει ότι κανείς ποδηλατόδρομος δεν καταργείται, τροποποιείται ή μετακινείται: Ο ενιαίος ποδηλατόδρομος μήκους 22 χιλιομέτρων, από τον Πειραιά μέχρι τη Βουλιαγμένη, παραμένει στη θέση που έχει διακηρυχθεί και δεν επηρεάζεται από την τροποποίηση που επέβαλε η Κοινή Υπουργική Απόφαση.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build