Το Διοικητικό Συμβούλιο της TITAN Cement International, κατά τη συνεδρίαση της 20ης Ιουνίου 2022 και έπειτα από διαβούλευση και συνεργασία με την οικογένεια των βασικών μετόχων, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τις ακόλουθες επερχόμενες διοικητικές αλλαγές. O Marcel Constantin Cobuz (φωτογραφία) εντάσσεται στον Τιτάνα από 1ης Ιουλίου 2022 ως μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου και από 15 Οκτωβρίου 2022 ως Πρόεδρος της Επιτροπής, διαδεχόμενος τον Δημήτρη Παπαλεξόπουλο. Ο κ. Παπαλεξόπουλος θα διαδεχθεί τον κ. Τάκη Αράπογλου στη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου ΤΙΤΑΝ με ισχύ από 1η Ιανουαρίου 2023.

Με γαλλική και ρουμάνικη υπηκοότητα, ο Marcel Cobuz διαθέτει μακροχρόνια και διεθνή εμπειρία πλέον των 20 ετών στη βιομηχανία των κατασκευαστικών και δομικών υλικών, σε ηγετικούς ρόλους και έργα που συνδέονται με την καινοτομία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό στη Lafarge και στη Holcim. Μεταξύ άλλων, διετέλεσε Επικεφαλής των δραστηριοτήτων Ευρώπης της LafargeHolcim και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου παγκοσμίως.

«H απόφαση του Διοικητικού μας Συμβουλίου σηματοδοτεί ένα πολύ σημαντικό και θετικό ορόσημο για την Titan Cement International και τους μετόχους της», σχολίασε ο  κ. Τάκης Αράπογλου. «Το ΔΣ κι εγώ προσβλέπουμε στη συνεργασία με τον Δημήτρη και τον Marcel κατά την υλοποίηση της διαδοχής, τόσο σε επίπεδο ΔΣ όσο και σε εκτελεστικό επίπεδο».

Υπό την ηγεσία του Δημήτρη Παπαλεξόπουλου, ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ επεκτάθηκε διεθνώς, ενίσχυσε την προσήλωση στην επιχειρησιακή αριστεία και κατέγραψε σημαντική πρόοδο στους άξονες της απανθρακοποίησης και του ψηφιακού μετασχηματισμού. «Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τον Marcel, καθώς επιταχύνουμε την υλοποίηση της στρατηγικής μας. Είμαι βέβαιος ότι με την ευρεία διεθνή του εμπειρία και τη βαθιά γνώση του κλάδου της βιομηχανίας μας, θα δώσει ώθηση στις εμπορικές και επιχειρησιακές επιδόσεις του Ομίλου μας, θα επιτύχει τους στρατηγικούς στόχους αλλά και τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης που έχουμε θέσει και θα αξιοποιήσει τις πολλαπλές ευκαιρίες ανάπτυξης που έχουμε μπροστά μας», δήλωσε σχετικά ο κ. Δημήτρης Παπαλεξόπουλος.

«Είναι τιμή μου να εντάσσομαι στον Τιτάνα, σε μία πραγματικά σημαντική στιγμή για τον κλάδο, με στόχο να οδηγήσω αυτή την εξαιρετική εταιρεία στο μέλλον», δήλωσε ο κ. Cobuz. «Βασισμένος σε ισχυρές οικογενειακές αξίες και χτίζοντας πάνω σε 120 χρόνια δυναμικής πορείας και διεθνοποίησης, ο Όμιλος είναι σε θέση να αξιοποιήσει ευκαιρίες ανάπτυξης σε πολλές αγορές, συμπεριλαμβανομένων των υποδομών, της ανακαίνισης κτιρίων, των προϊόντων, λύσεων και καινοτόμων τεχνολογιών χαμηλού αποτυπώματος άνθρακα. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τον Δημήτρη, τα μέλη του ΔΣ και όλη την ομάδα των ταλαντούχων εργαζομένων του Τιτάνα ώστε να δημιουργήσουμε βιώσιμη αξία για τους μετόχους και τους συμ-μετόχους μας».

Ποιος είναι ο Marcel Constantin Cobuz 

Ο Marcel Constantin Cobuz έχει γαλλική και ρουμάνικη υπηκοότητα.

Εντάχθηκε στον Όμιλο Lafarge το 2000 και ανέλαβε διάφορους ηγετικούς ρόλους στην Ευρώπη, την Ασία, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Ήταν Επικεφαλής των δραστηριοτήτων Ευρώπης της LafargeHolcim (Europe Region Head) από το 2018 έως το 2021.

Αναλυτικότερα:

Από το 2002 έως το 2006 διετέλεσε CFO της Lafarge στη Ρουμανία (η οποία σήμερα ανήκει στον Όμιλο της CRH) και Γενικός Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών της AΓΕΤ Ηρακλής (εταιρία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών την εν λόγω περίοδο).

Από το 2006 έως το 2011 διετέλεσε CEO της Lafarge στην Ινδονησία και στο Ιράκ.

Από το 2012 έως το 2014 υπηρέτησε ως Senior Vice President για την Επιτάχυνση και τον  Μετασχηματισμό του Ομίλου Lafarge. Υπό αυτή την ιδιότητα δημιούργησε ομάδες μάρκετινγκ και νέες προσφορές στοχευμένες ανά κλάδο πελατών του Ομίλου.

Από το 2014 έως το 2015 ηγήθηκε των ομάδων που είχαν την ευθύνη για την προεργασία και τις συνέργειες της μεγαλύτερης συγχώνευσης στον διεθνή κλάδο τσιμέντου μεταξύ των εταιριών Lafarge και Holcim.

Από το 2015 έως το 2017 διετέλεσε CEO της Lafarge Holcim στο Μαρόκο (εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Καζαμπλάνκα).

Από το 2018 έως το 2021 διετέλεσε Επικεφαλής των δραστηριοτήτων Ευρώπης της LafargeHolcim, επιβλέποντας 22 αγορές κι έχοντας υπό την ευθύνη του περισσότερους από 20.000 εργαζομένους.

Ο Marcel Cobuz ξεκίνησε την καριέρα του στον τομέα του investment banking στην Creditanstalt Investment Bank και ως επιχειρηματίας στην Ρουμανία.

Σπούδασε Νομικά και Οικονομικά στο Βουκουρέστι, ενώ ολοκλήρωσε το Advanced Management Program του Harvard Business School και παρακολούθησε σειρά από executive programs το ΙNSEAD, στο IMD, και στο Singularity Group.

Υπηρέτησε σε Διοικητικά Συμβούλια διαφόρων επιχειρήσεων, όπως και μη κερδοσκοπικών εκπαιδευτικών οργανισμών στη Ζυρίχη και στην Καζαμπλάνκα.

Είναι παντρεμένος και πατέρας τεσσάρων παιδιών.