Την εξαγορά της βιομηχανικής µονάδας παραγωγής οικοδομικών χρωµάτων και βερνικιών Marmolux στο Κορωπί ανακοίνωσε η Noventa. Με αυτήν την επιχειρηµατική της κίνηση, η Noventa, η οποία δραστηριοποιείται εµπορικά για πάνω από 60 χρόνια στον χώρο των οικοδοµικών χρωµάτων και των υλικών εξοικονόμησης ενέργειας, πλέον εισέρχεται και στην παραγωγή προσδοκώντας την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς της. Η επένδυση αυτή συνδυάζεται άμεσα με το βασικό brand της Noventa στα συστήµατα βαφής και εξωτερικής θερµοµόνωσης και συγκεκριμένα την CAPAROL, της οποίας είναι εδώ και χρόνια στρατηγικός συνεργάτης. Ειδικότερα, µε την εξαγορά της µονάδας Marmolux η Noventa θα διαθέτει πλέον, εκτός από προϊόντα εισαγωγής της Caparol, και χρώµατα της εν λόγω βιομηχανίας τα οποία θα έχουν παραχθεί στην χώρα µας.

Επέκταση και στην παραγωγή
«Το 2006 θεµελιώσαµε το κέντρο αποθήκευσης και logistics στον Αυλώνα Αττικής, που µας επέτρεψε να αναπτυχθούµε εµπορικά ακόµη και µέσα στην κρίση. Τώρα ήρθε η ώρα για το επόµενο βήµα, την επέκτασή µας στην παραγωγή. Η ελληνική αγορά χρώµατος είναι πολύ ανταγωνιστική, µε υψηλής ποιότητας εγχώρια προϊόντα. Δίπλα τους θα σταθούµε κι εµείς µε την παραγωγή µας για να µεγαλώσουµε το µερίδιο αγοράς που µας αναλογεί», δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος και διευθύνων σύµβουλος της Noventa, Νίκος Κουράκος.

Το προφίλ της Noventa
Η Noventa διαθέτει μεγάλη τεχνογνωσία και εξειδίκευση σε συστήµατα βαφής, εξωτερικής θερµοµόνωσης και ηχοαπορρόφησης. Διατηρεί σηµαντικές και αποκλειστικές συνεργασίες µε κορυφαία brands του κλάδου παγκοσµίως, όπως τα Caparol, V33, Tikkurila, Rust-o-leum και Novacolor. Υλικά και συστήµατα της Noventa έχουν εφαρµοστεί σε πλήθος κατοικιών, επαγγελµατικών χώρων, μικρών και μεγάλων ιδιωτικών και δημόσιων έργων, όπως ενδεικτικά το Νοσοκοµείο Χαλκίδας, το εµπορικό κέντρο Shopping Μall της Πάφου στην Κύπρο, κτίρια της Τράπεζας Πειραιώς, ξενοδοχεία του ομίλου «Atlantica» στη Ρόδο και την Κω, της «Aldemar» στην Ηλεία, το «Divani Caravel» στην Αθήνα και το «Domes of Elounda» στην Κρήτη, το κτίριο της νέας Εθνικής Λυρικής Σκηνής του Ιδρύµατος Σταύρου Νιάρχου καθώς και πιο πρόσφατα τα νέα Data Center στα Μεσόγεια.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build