Ο Όμιλος Donkey Hotels της οικογένειας Ιωάννου επεκτείνεται εκτός Αθηνών ανοίγοντας  στη Σαντορίνη το μεγαλύτερο resort στο νησί.  Το NOŪS αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του τον Ιούνιο του 2022, ενώ θα λειτουργεί κάτω από την ομπρέλα της YES! HOTELS. Κάτω από το ίδιο brand λειτουργούν στην Αθήνα τα ξενοδοχεία NEW Hotel, το Semiramis Hotel, το Periscope Hotel.

Σύμφωνα με τη Donkey Hotels, το NOŪS  θα είναι μια εμπειρία που θα “αγκαλιάζει” και θα παρουσιάζει την τοπική τοπογραφία, προϊόντα, τέχνες και πολιτισμό.

Ο σχεδιασμός είναι των Divercity Architects σε συνεργασία με τους MplusM Architects, με το concept του resort να αντλεί έμπνευση από τα γεωμετρικά σχήματα της αρχιτεκτονικής του νησιού και να τα παρουσιάζει με μοντέρνο τρόπο.

Το NOŪS θα έχει χωρητικότητα 121 ευρύχωρων δωματίων, μπανγκαλόου και σουίτες, τα περισσότερα από τα οποία θα έχουν ιδιωτικές πισίνες και μεγάλους ιδιωτικούς κήπους. Όλα τα δωμάτια του θέρετρου θεωρούνται ξεχωριστές “γειτονιές”, με το καθένα να διαθέτει το δικό του στιλ.

Στο NOŪS θα περιλαμβάνονται και 2 εστιατόρια τα οποία θα διακρίνονται από την ποιότητα και την εντοπιότητα των πρώτων υλών, ενώ θα γίνονται οινογνωσίες στον ειδικό χώρο του Oenous. Το resort θα διαθέτει ένα spa με 5 treatment rooms, εσωτερική και εξωτερική πισίνα, sauna, χαμάμ, cold tank, γυμναστήριο και outdoor yoga area.

Τέλος, η τέχνη θα έχει τη δική της, ξεχωριστή θέση. Στους κοινόχρηστους χώρους και τα δωμάτια του resort θα υπάρχουν έργα τέχνης εμπνευσμένα από το ηφαίστειο της Σαντορίνης από 12 Έλληνες καλλιτέχνες. Σε όλους τους χώρους θα υπάρχουν επίσης σύγχρονα design icons με τις υπογραφές σχεδιαστών όπως οι Doshi & Levien, Konstantin Grcic και Faye Toogood.

Συντελεστές του έργου

Αρχιτεκτονική: Divercity Architects σε συνεργασία με MplusM Architects

Σχεδιασμός Φωτισμού: Ελευθερία Ντεκώ

Αρχιτεκτονική Τοπίου: doxiadis+

Art Curator: Νάντια Αργυροπούλου