Έργα τα οποία θα είναι προϋπολογισμού 900 εκατομμυρίων ευρώ και αφορούν στην αποκατάσταση του οδικού δικτύου στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας θα δημοπρατηθούν μέσα στο ερχόμενο καλοκαίρι.
Τα παραπάνω αποκάλυψε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις υποδομές, Νίκος Ταχιάος, κατά τη διάρκεια περιοδείας που ο ίδιος πραγματοποίησε στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας.
Όπως τόνισε ο κ. Ταχιάος, στόχος του Υπουργείου είναι μέχρι το τέλος Ιουνίου να έχουν ολοκληρωθεί τα τεύχη δημοπράτησης και εντός του καλοκαιριού να έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις με τους αναδόχους που θα αναδειχθούν και θα αναλάβουν την εκτέλεση των έργων.
Ειδικότερα, όσον αφορά στα έργα του νομού Καρδίτσας, ο κ. Ταχιάος επεσήμανε ότι θα απορροφήσουν ένα σημαντικό κομμάτι του συνολικού προϋπολογισμού, που ανέρχεται σε 900 εκατ. ευρώ για τις Περιφερειακές Ενότητες της Θεσσαλίας.
Μάλιστα, ιδιαίτερη έμφαση πρόκειται να δοθεί στην ορεινή Καρδίτσα, η οποία και έχει υποστεί τις μεγαλύτερες ζημιές.
Σημειώνεται, ότι κατά τη διάρκεια της περιοδείας του ο κ. Ταχιάος, συνοδευόμενος από το κλιμάκιο μηχανικών συνεργατών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, επισκέφθηκε τα πληγέντα χωριά και συναντήθηκε με τους δημάρχους Μουζακίου (σ.σ. Θεοφάνης Στάθης), Παλαμά (σ.σ. Σωκράτης Δασκαλόπουλος) και Σοφάδων (σ.σ. Δημοσθένης Κατσής), καθώς και άλλους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Μαζί τους, συζήτησε τα έργα τα οποία πρόκειται να συμπεριληφθούν στον οριστικό πίνακα αποκαταστάσεων των υποδομών που υπέστησαν ζημιές από τα φαινόμενα «Daniel» και «Elias», αλλά και γενικότερα τα προβλήματα της περιοχής, η οποία έχει υποστεί τις μεγαλύτερες ζημιές σε ιδιωτικές περιουσίες.