Τα πολυτελή διαμερίσματα εξασφαλίζουν διαμονή υψηλής ποιότητας και δίνουν αέρα ανανέωσης σε ένα από τα «πράσινα» αθηναϊκά προάστια.

Πώς θα βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των προαστίων της Αθήνας, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα ευχάριστη διαμονή και το ελάχιστο δυνατό περιβαλλοντικό αποτύπωμα; Η απάντηση είναι απλή: κατασκευάζοντας κατοικίες που ενσωματώνουν κομψές σχεδιαστικές γραμμές, προηγμένα συστήματα τεχνολογίας και υλικά που σέβονται το τοπίο και το περιβάλλον.

Η πολυκατοικία New Age Living, που αναπτύχθηκε και κατασκευάστηκε από την DKG Development, είναι ένα τέτοιο παράδειγμα, καθώς δεν αποτελεί απλώς ακόμη ένα κτιριακό έργο, αλλά πολυκατοικία πολυτελών διαμερισμάτων, που αναμορφώνει το αστικό τοπίο.

Σε ένα από τα καταπράσινα προάστια
Η DKG Development έχει γίνει γνωστή γιατί δημιουργεί ιδιοκτησίες ειδικά προσαρμοσμένες στις απαιτήσεις των πελατών της σε όλη την Ελλάδα από την επένδυση ως τον σχεδιασμό, εξυπηρετώντας ένα παγκόσμιο πελατολόγιο και επαναπροσδιορίζοντας τη σύγχρονη διαβίωση με βιώσιμους και ρηξικέλευθους τρόπους σε όλα τα ακίνητά της. Το ακόμη πιο ενδιαφέρον όμως είναι ότι δίνει ιδιαίτερη σημασία και στην τοποθεσία που επιλέγει για την ανάπτυξη των επενδύσεών της.

Στην περίπτωση του New Age Living, που ανακαινίστηκε και παραδόθηκε εντός του 2023, επιλέχθηκε η περιοχή των Μελισσίων, ένα από τα επιφανή βόρεια προάστια των Αθηνών, κοντά στη Λεωφόρο Πεντέλης και το εμπορικό κέντρο της περιοχής.

«Στην DKG είμαστε περήφανοι που προάγουμε μέσω του σχεδιασμού μας ένα νέο υψηλό επίπεδο διαβίωσης. Συνδυάζοντας όλες τις καινοτόμες τεχνολογίες στον σχεδιασμό μας πετυχαίνουμε να βρισκόμαστε στην κορυφή των εξελίξεων σε κάθε έργο μας», σημειώνει χαρακτηριστικά στο Construction ο Κωνσταντίνος Πετρίδης, Ιδρυτής και Διευθύνων Εταίρος της DKG Development.

Μόνο υψηλών προδιαγραφών υλικά
Για την DKG Development είναι στρατηγική επιλογή η δημιουργία έργων που συνδυάζουν, χωρίς εκπτώσεις, κομψή απλότητα με έμφαση στην πολυτέλεια σε εξέχουσες περιοχές.

«Αυτή είναι η δέσμευσή μας προς τους πελάτες μας», τονίζει ο κ. Πετρίδης
ξεχωρίζοντας επιπλέον τη χρήση ασυναγώνιστων, εκλεπτυσμένων και υψηλών προδιαγραφών, ευρωπαϊκής προέλευσης, υλικών. «Με σεβασμό προς το περιβάλλον στο οποίο κατασκευάζουμε, εγγυόμαστε στοιχεία βιωσιμότητας σε όλα μας τα έργα», εξηγεί ο ίδιος.

Στο New Age Living, πιο συγκεκριμένα, το μέγεθος του οικοπέδου και η γωνιακή του θέση διαμόρφωσαν σε μεγάλο βαθμό την ογκοπλαστική δυναμική ενός ιδιαίτερου κτιρίου κατοικιών μοναδικής λειτουργικότητας και αισθητικής. Οι καμπύλες στην όψη και το κλιμακοστάσιο δίνουν έναν γλυπτικό χαρακτήρα στο κτίριο, ενώ τα μεταλλικά κατακόρυφα στοιχεία συμβάλλουν στην αισθητική του κτιρίου. Καθώς είναι βαμμένα σε χρώμα ξύλου προσφέρουν ζεστασιά και θαλπωρή, ενώ παράλληλα αποτελούν και λειτουργικό στοιχείο έχοντας τοποθετηθεί σε σημεία που βάσει του προσανατολισμού προστατεύουν το κτίριο από την ηλιακή ακτινοβολία, και παράλληλα συνδράμουν στην ιδιωτικότητα των κατοικιών.

Προχωρώντας στον εσωτερικό χώρο κάθε κατοικίας, παρατηρούμε πως οι καμπύλες έχουν διατηρηθεί, υπό τη μορφή ξύλινων διαχωριστικών μεταξύ του χολ, της κουζίνας και του καθιστικού, διατηρώντας ταυτόχρονα λειτουργικό ρόλο, καθώς περικλείουν και αποθηκευτικό χώρο.

Η επιφάνεια κάθε διαμερίσματος είναι 180 τ.μ. και περιλαμβάνει χώρο ενιαίου καθιστικού και τραπεζαρίας, κουζίνα που διαχωρίζεται από το χολ και το καθιστικό με ένα ελαφρύ διαχωριστικό, WC ξένων, αποθήκη, γραφείο, λουτρό και τρία υπνοδωμάτια, από τα οποία το ένα έχει en suite λουτρό.

Επιπρόσθετα, κάθε διαμέρισμα περιμετρικά διαθέτει εξώστες, στο υπόγειο έχει δική του ξεχωριστή αποθήκη και χώρο στάθμευσης στην πιλοτή.

Οι εργασίες ανακαίνισης περιλάμβαναν, τέλος, την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου. Όλα τα ανοίγματα αντικαταστάθηκαν με νέα κουφώματα θερμοδιακοπής με ενεργειακούς υαλοπίνακες και νέες ηλεκτρολογικές-υδραυλικές εγκαταστάσεις. Από τον σχεδιασμό του κτιρίου δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν οι νέοι ηλιακοί θερμοσίφωνες, ενώ συνδέθηκε με γραμμή φυσικού αερίου.

Διπλός στόχος
Το New Age Living αποτελεί ένα από τα πιο πρόσφατα και αντιπροσωπευτικά έργα της DKG Development, η οποία σχεδιάζει και κατασκευάζει κτίρια προστατεύοντας το περιβάλλον και εξοικονομώντας κόστος για τους πελάτες της.

Ή, όπως αλλιώς, τονίζεται στο σύνθημα της DKG Development, «Όλα ξεκινούν με έναν χώρο. Κάνοντάς τον απλό, κομψό».


Στοιχεία & Συντελεστές έργου:
Τίτλος: New Age Living || Τετραώροφη Πολυκατοικία επί ισογείου πιλοτής με υπόγειο και δώμα
Τοποθεσία: Μελίσσια – Αθήνα
Σχεδιασμός και οργάνωση κατασκευής: DKG Development
Επιφάνεια: 1165,90 m²
Έτος Ανακαίνισης: 2023