Σε τρεις άξονες στρατηγικής προτεραιότητας κινείται στη διάρκεια του 2023 η Neotex, η οποία ποντάρει στην μετατροπή αρκετών κτιρίων σε ενεργειακά βιώσιμα τα επόμενα χρόνια, ενώ στοχεύει στην περαιτέρω αύξηση των εξαγωγών της με ενίσχυση της παρουσίας της σε υφιστάμενες αγορές αλλά και στη διείσδυση σε νέες χώρες, όπου αυτή τη στιγμή δεν δραστηριοποιείται. Ο τρίτος πυλώνας στρατηγικής για την εταιρεία παραγωγής και διάθεσης προϊόντων μόνωσης – στεγανοποίησης, ρητινούχων δαπέδων και λύσεων εξοικονόμησης ενέργειας, είναι η ενίσχυση της παρουσίας της στην Ελλάδα. Eίναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η τάση για προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον ενισχύεται παγκοσμίως, ενώ επιχειρήσεις διεθνώς επιδιώκουν να ενισχύσουν την καινοτομία τους, προσφέροντας προσιτά και πιο οικολογικά προϊόντα στους πελάτες τους.

Επαφές με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης για συμβουλευτική
Επιπλέον, η στρατηγική προοώθησης των ανακαινίσεων από πλευράς της Ευρωπαϊκής Ένωσης – η οποία στοχεύει στον διπλασιασμό των ετήσιων ποσοστών ανακαίνισης στα επόμενα 10 χρόνια – διαδραματίζει βασικό ρόλο στην αναβάθμιση των υφιστάμενων κτιρίων και στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης τους. Η συγκεκριμένη πολιτική θα αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο για την επίτευξη μίας κλιματικά ουδέτερης Ευρωπαϊκής Ένωσης έως το 2050. Προς αυτή την κατεύθυνση η Neotex έχει έρθει σε επαφή και με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), προκειμένου να λάβει την απαιτούμενη συμβουλευτική με στόχο να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της, με έμφαση στα «πράσινα» προϊόντα.

Επιπροσθέτως έχει καταφέρει να διατηρήσει τα μεγέθη της αλλά και να αυξήσει την κερδοφορία της την περασμένη χρονιά, πετυχαίνοντας τη σημαντική ανάπτυξη των πωλήσεών της. Σε ό,τι αφορά τη φετινή χρονιά η λειτουργική της κερδοφορία αναμένεται να παρουσιάσει μικρότερη επίδραση από παράγοντες κόστους που την επιβάρυναν το 2022, ενώ η επιχείρηση προαναγγέλλει τη μεταβολή των αμοιβών και των παροχών προς το προσωπικό ως κίνηση επιβράβευσης από πλευράς της.

Αύξηση του τζίρου και της κερδοφορίας το 2022 παρά τα αυξημένα κόστη
Να σημειωθεί ότι το 2022 η Neotex πέτυχε να αυξήσει τα καθαρά της κέρδη μετά την αφαίρεση του φόρου εισοδήματος κατά 5%. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι έφτασαν τα 1,78 εκατομμύρια ευρώ. Η αύξηση του τζίρου της από τα 15,56 εκατομμύρια ευρώ του 2021 στα 19,19 εκατομμύρια ευρώ του 2022 και με αυτόν τον τρόπο κατάφερε να υπερκαλύψει την επιβάρυνση του συντελεστή μεικτού κέρδους, δεδομένου ότι έλαβε την απόφαση να απορροφήσει σημαντικό μέρος των ανατιμήσεων που επιβαρύνθηκε από τις πρώτες ύλες και το κόστος ενέργειας. Μάλιστα, κατάφερε να αυξήσει το μεικτό της κέρδος κατά 695,5 χιλιάδες ευρώ. Δεδομένων των παραπάνω η διοίκηση της εταιρείας πρότεινε τη διανομή μερίσματος 800.000 ευρώ προς τους μετόχους καθώς και αμοιβών 68.000 ευρώ προς τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου από τα κέρδη του 2022.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build