Σε ανάπτυξη κτιριακών εγκαταστάσεων που θα ανέλθουν σε συνολικά 75.000 τετραγωνικά μέτρα από πλευράς δομήσιμης επιφάνειας προχωράει η DKG Development του επιχειρηματία, Κωνσταντίνου Πετρίδη, σύμφωνα με πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το Build. Περίπου το 60% της δομήσιμης επιφάνειας από τα προαναφερόμενα 75.000 τετραγωνικά μέτρα, θα καταλαμβάνονται από serviced apartments το μοντέλο πλήρως επιπλωμένων κατοικιών μικρής επιφάνειας μεταξύ 20 και 30 τετραγωνικών μέτρων, τα οποία αξιοποιούνται για τη φιλοξενία εργαζομένων που έρχονται στην Ελλάδα για επαγγελματικούς λόγους το τελευταίο χρονικό διάστημα. Από τα 75.000 τετραγωνικά μέτρα, περίπου τα 25.000 πρόκειται να αποπερατωθούν σε διάστημα 6 έως και 10 μηνών από σήμερα και θα αφορούν σε τέσσερα κτίρια υπό κατασκευή. Τα υπόλοιπα project προγραμματίζεται να αναπτυχθούν σε περιοχές όπως είναι ο Πειραιάς, η Καλλιθέα, το Μοσχάτο αλλά και το κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην οδό Σόλωνος. Στις χρήσεις που αναπτύσσει η DKG είναι εμπορικά ακίνητα αλλά και κτίρια γραφείων εκτός από τα serviced apartments.

Ένα από τα τελευταία κατασκευαστικά project στον τομέα των serviced apartments είναι το Iris Serviced Apartments στον Πειραιά, το οποίο βρίσκεται υπό κατασκευή. Ήδη η DKG Development έχει προχωρήσει σε αποεπένδυση από το project, προβαίνοντας στην πώλησή του με τιμή έναρξης ανά διαμέρισμα τα 107.000 ευρώ και yields που κυμαίνονται μεταξύ 5% έως και 5,5%. Το ακίνητο μίσθωσε προς αξιοποίηση η γερμανική Limehome, η οποία είναι ένα νέο ψηφιακό ξενοδοχειακό concept, το οποίο λειτουργεί serviced apartments με τα πρότυπα ποιότητας ενός ξενοδοχείου τεσσάρων αστέρων.

Το χαρτοφυλάκιο της Limehome αποτελείται από περισσότερα από 300 κτίρια στη Γερμανία, την Αυστρία, την Ολλανδία, το Βέλγιο, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ουγγαρία, την Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τώρα την Ελλάδα. Η εταιρεία λειτουργεί πάνω από 3.500 serviced apartments σε όλον τον κόσμο. Έχει ως έδρα το Μόναχο και υποστηρίζεται από ένα ισχυρό δίκτυο κορυφαίων επενδυτικών εταιρειών στον κλάδο, όπως ο όμιλος Picus Capital, η HV capital, η Lakestar, η AW Rostamani.

Το πολυτελές project στη Μαρίνα Ζέας
Ένα ακόμα project που βρίσκεται στα υλοποιούμενα έργα της DKG είναι ένα κτίριο 8 πολυτελών serviced apartments. Γεωγραφικά, τοποθετείται δίπλα στη Μαρίνα Ζέας στον Πειραιά. Έχει σχεδιαστεί από τον διεθνούς φήμης αρaχιτέκτονα και σχεδιαστή Jean-Pierre Heim. Η εταιρεία Lavish Estate έχει αναλάβει κατά 100% τη διαχείριση του συγκροτήματος, προκειμένου να παρέχει όλες τις υπηρεσίες που χρειάζονται οι ιδιοκτήτες του. Η επιφάνεια των διαμερισμάτων του συγκροτήματος με την ονομασία «Mediterranean Suits» κυμαίνεται από 31,5 έως και 54,8 τετραγωνικά μέτρα. Οι τιμές για τα μεγαλύτερα διαμερίσματα των 54,8 τ.μ. κυμαίνονται από 290.000 έως και 305.000 ευρώ με δυνατότητα απόδοσης από 11.600 έως και 12.200 ευρώ από το ετήσιο μίσθωμα και χρονική περίοδο μίσθωσης 6+4 χρόνια.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build