Προχωρά το, αρχικού κόστους 9.550.000 ευρώ (με ΦΠΑ), έργο της ανέγερσης σχολικού συγκροτήματος για μεταστέγαση του ΕΕΕΕΚ Ν. Ποτίδαιας (28 μαθητές) και του ΕΝΕΕΓΥ-Λ Ν. Προποντίδας (30 μαθητές). Η σύμβαση του project κατακυρώθηκε στην Τεχνική Ανάπτυξη ΑΤΕΒΕ, η οποία ήδη την υπέγραψε μαζί με τον Δήμο Νέας Προποντίδας, που είχε δημοπρατήσει το έργο.

Στόχος του έργου είναι η δημιουργία και λειτουργία ενός σύγχρονου και ασφαλούς σχολικού συγκροτήματος με λειτουργικούς χώρους, προσβάσιμους σε άτομα με ειδικές ανάγκες.
Πρόκειται να χωροθετηθούν συνολικά έξι ανεξάρτητα κτίρια που θα συνδέονται μεταξύ τους με ποικίλους υπαίθριους και ημιυπαίθριους χώρους διαμορφώνοντας ένα ενιαίο λειτουργικό σύνολο.

Το ΕΝΕΕΓΥ-Λ Ν. Προποντίδας θα στεγάζεται στην ανατολική πλευρά του οικοπέδου σε δύο κτίρια, ενώ στα δυτικά του διατάσσεται το ΕΕΕΕΚ Ν. Ποτίδαιας σε τέσσερα κτίρια.
Το στενό τμήμα του οικοπέδου στην βόρεια πλευρά θα γίνει υπαίθριο πάρκινγκ.  Η είσοδος στο σχολικό συγκρότημα θα επιτυγχάνεται από τον αγροτικό δρόμο σε κεντροβαρικό σημείο του οικοπέδου, ώστε να εξυπηρετεί και τα δύο σχολεία. Εκεί θα βρίσκεται ο (κοινός και για τα δύο σχολεία) χώρος του φύλακα. Σημειώνεται, ότι η ανάδοχος Τεχνική Ανάπτυξη ΑΤΕΒΕ έχει προθεσμία 24 μήνες για να ολοκληρώσει το έργο.