Η «Διαλυνάς ΑΕ» θα ανεγείρει νέο δημαρχιακό κτίριο στην Παλαιόχωρα, για την πλήρη στέγαση των υπηρεσιών του Δήμου Καντάνου-Σελίνου. Στον ανοικτό διαγωνισμό που είχε προκηρύξει η δημοτική αρχή για να αναθέσει το έργο αυτό, η προαναφερθείσα εταιρεία επικράτησε προσφέροντας μέση έκπτωση 18% (σ.σ. ο αρχικός προϋπολογισμός του project ήταν 1.860.000 εκατ. ευρώ με τον ΦΠΑ), ενώ υπέγραψε κιόλας με τον Δήμο το συμφωνητικό εκτέλεσης των απαιτούμενων εργασιών (τις οποίες καλείται να αποπερατώσει μέσα σε 18 μήνες).
Δημαρχείο αλλά και πολιτιστικό κέντρο
Το νέο δημαρχιακό κτίριο του Δήμου Καντάνου-Σελίνου θα είναι συνολικής επιφάνειας 800 τ.μ. και ύψους 9,40 μ. Θα αναπτυχθεί σε τρία επίπεδα (υπόγειο, ισόγειο, όροφο), σε κεντρικό σημείο της πόλης, μεταξύ των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου, Α. Θεοδωράκη και Πολιουδόβαρδα και καλείται να εξυπηρετήσει τις σύνθετες ανάγκες της περιοχής σύμφωνα με τις σύγχρονες προδιαγραφές σχεδιασμού. Θα κτιστεί, εξάλλου, στο πίσω τμήμα του οικοπέδου (προς την οδό Πολιουδόβαρδα), οπότε θα δημιουργηθεί πλατεία 180 τ.μ. μέχρι την κεντρική οδό Ελ. Βενιζέλου. Η εν λόγω πλατεία κρίνεται ως ένας απαραίτητος δημόσιος χώρος, αφ’ ενός για την ίδια την πόλη (τις ώρες που το κτίριο θα είναι κλειστό) και αφ’ ετέρου για την επιτυχή λειτουργία του δημαρχιακού κτιρίου, δεδομένου πως σε αυτήν θα είναι δυνατό να φιλοξενούνται αυτόνομες δράσεις ή/και να επεκτείνονται υπαίθριες δράσεις από το εσωτερικό του κτιρίου.
Επίσης, το προς ανέγερση κτίριο θα λειτουργεί και ως ένα σύγχρονο πολιτιστικό κέντρο, που θα μπορεί να φιλοξενήσει ποικιλία εκδηλώσεων σε κλειστό και υπαίθριο χώρο. Κάποιες από τις εκδηλώσεις αυτές λαμβάνουν χώρα ήδη στην πόλη (υπαίθριες εκθέσεις, τουρνουά σκακιού, κ.ά.), ενώ κάποιες άλλες (λ.χ. θεατρικές παραστάσεις, σεμινάρια, κ.ά.) αναμένεται να δημιουργηθούν ή/και να αναβαθμιστούν χάρη στις νέες κτιριακές υποδομές.
Αυτό θα επιτευχθεί, ακριβώς, με την ανάπτυξη του κτιρίου σε τρία επίπεδα, με αποτέλεσμα οι διαφορετικές αίθουσες να λειτουργούν είτε συνδυαστικά για το ίδιο γεγονός είτε για διαφορετικά γεγονότα.
Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build