Σε επένδυση για την ανανέωση του μηχανολογικού της εξοπλισμού στο εργοστάσιο εξηλασμένης πολυστερίνης στη Νιγρίτα Σερρών, προχωράει η Fibran. «Με αυτόν τον τρόπο θα ενισχύουμε την παραγωγική μας δυναμκή, η οποία έχει φτάσει στο όριό της αυτή τη στιγμή», επισημαίνει ο εμπορικός διευθυντής της Fibran, Μιχάλης Κόντος. Κατά τον ίδιο το συγκεκριμένο επενδυτικό πλάνο αφορά στην προσθήκη νέων γραμμών παραγωγής, που θα έρθουν να προστεθούν στις υφιστάμενες. Η έναρξη υλοποίησης της συγκεκριμένης επένδυσης τοποθετείται για το 2024. Αυτή τη στιγμή η Fibran διατηρεί παρουσία σε 60 χώρες του κόσμου, ενώ παράγει τα προϊόντα της στα συνολικά 10 εργοστάσια που διαθέτει στην Ελλάδα (2 μονάδες παραγωγής), στην Ιταλία (2 μονάδες), στην Πορτογαλία, στη Σλοβενία, την Τσεχία, τη Βουλγαρία (2 μονάδες) και τη Βόρεια Μακεδονία.

Η παρουσία της εταιρείας στην έκθεση «Οικοδομή 2023»
Η Fibran παρουσίασε νέα προϊόντα με αέρα καινοτομία στο πλαίσιο της έκθεσης «Οικοδομή». «Πάγια επιδίωξή μας είναι να αναδείξουμε την καινοτομία σε προϊόντα και τεχνολογίες», επισημαίνει ο κύριος Κόντος.
Στο πλαίσιο εξαγοράς εργοστασίου που πραγματοποίησε προ διετίας στην Ιταλία, η Fibran προχώρησε στην ανάπτυξη νέων προϊόντων με βάση το γύψο, όπως είναι το Fibrangyps Tecno, μία γυψόπλακα ειδικών διαστάσεων με πάχος 25 χιλιοστών.

Πρόκειται για ινοπλισμένο γύψο που χρησιμοποιείται για την κατασκευή διαχωριστικών, ενώ συνδυάζει την ελαφριά αλλά και τη συμβατική κατασκευή, εξηγεί ο εμπορικός διευθυντής της εταιρείας. «Πρόκειται για πυράντοχο υλικό, το οποίο χρησιμοποιεί νέες τεχνολογίες σε σχέση με τις συμβατικές κατασκευές. Προσφέρει σημαντική ηχομόνωση έως 66 db και ταχεία εφαρμογή καθότι οι πλάκες έχουν διάσταση 60Χ1.20, ενώ είναι ιδιαίτερα στιβαρό ως προς την κατασκευή του».
Ο κύριος Κόντος επικαλούμενος την αύξηση που παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα η οικοδομική δραστηριότητα, εκφράζει την αισιοδοξία του για το προσεχές χρονικό διάστημα και την πορεία του ομίλου Fibran για τους υπόλοιπους μήνες του 2023. «Προϋπόθεση για τη θετική πορεία του κλάδου αλλά και τη δική μας αποτελεί να μην υπάρξουν σημαντικές επιπτώσεις από τις γεωπολιτικές εξελίξεις στο Ισραήλ».

«Άγγιξε» τα 200 εκατομμύρια ευρώ
Στη διάρκεια της περασμένης χρονιάς η επιχείρηση βρέθηκε στο κατώφλι των 200 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο όπως αναμένεται θα υπερβεί φέτος. To 2022 ο όμιλος Fibran κατέγραψε πωλήσεις ύψους 199,97 εκατομμυρίων ευρώ με καθαρά αποτελέσματα μετά από φόρους 7,1 εκατομμύρια ευρώ, έναντι 168,49 εκατ. ευρώ και 22,25 εκατ. ευρώ το 2021.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build