Σε νέα επένδυση στην περιοχή της Γλυφάδας προχωρά, σύμφωνα με πληροφορίες του Build, ο Αιγύπτιος επιχειρηματίας Emad El Hazek. Ειδικότερα, πρόκειται να δημιουργήσει ένα ακόμη ξενοδοχείο στο σημείο που βρισκόταν κατά το παρελθόν ο χώρος εστίασης Rich, ο οποίος καταστράφηκε ολοσχερώς από εμπρηστική ενέργεια. Αυτό αναφέρουν πηγές προσκείμενες στον Δήμο Γλυφάδας, οι οποίες γνωρίζουν με αρκετή λεπτομέρεια την εξέλιξη του θέματος. Να υπενθυμίσουμε, πως ο El Hazek είναι ο άνθρωπος που επένδυσε περί τα 15 εκατομμύρια ευρώ για να φέρει το brand, Dusit, στην Ελλάδα.
Η Dusit είναι ο ασιατικός ξενοδοχειακός όμιλος που διατηρεί και λειτουργεί περισσότερα από 300 ξενοδοχεία σε 15 χώρες του πλανήτη και μέσω της επένδυσης του Αιγύπτιου επιχειρηματία δημιούργησε το πρώτο του ξενοδοχείο πέντε αστέρων στην Ελλάδα. Το συγκεκριμένο πολεοδομικό σύμπλεγμα του πρώην Rich, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ζησιμοπούλου και Λαζαράκη, γνωρίζει σημαντικά διαφοροποιημένη εικόνα σήμερα, με έντονα στοιχεία εγκατάλειψης σε σύγκριση με τα χρόνια που προηγήθηκαν αλλά και με την περίοδο ακμής της γνωστής καφετέριας στην περιοχή. Αποτελούσε μάλιστα σημείο συνάντησης για διάσημους της περιοχής και όχι μόνο, αλλά και στέκι για τη γενιά των σημερινών σαραντάρηδων πριν τα γεγονότα του 2013, όταν δηλαδή καταστράφηκε ολοσχερώς. Μάλιστα, δύο χρόνια πριν την πυρκαγιά, το 2011, το Rich είχε ανακαινιστεί ριζικά, με το συνολικό κόστος της επένδυσης να αγγίζει τότε τις 600 χιλιάδες ευρώ.
Διαδοχικές ξενοδοχειακές επενδύσεις στην καρδιά της Γλυφάδας
Σημειώνεται, ότι το τελευταίο διάστημα έχει ξεκινήσει να παρουσιάζεται κινητικότητα στην περιοχή της Γλυφάδας με διαδοχικές επενδύσεις στον ξενοδοχειακό τομέα και κυρίαρχη την επένδυση των 300 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ της Grivalia Hospitality στο One & Only Aesthesis, στα Αστέρια. Ταυτόχρονα, όμως, εξελίξεις υπάρχουν και στην περίπτωση του αναξιοποίητου ακινήτου της Attica Bank Properties, το οποίο ανήκε κατά το παρελθόν στην Carouzos Real Estate. Πρόκειται για ένα ημιτελές κτίριο στη συμβολή των οδών Γρηγορίου Λαμπράκη 27 και Κύπρου. Το συγκεκριμένο ακίνητο που βρίσκεται σε ιδιαίτερα προβεβλημένη τοποθεσία στο κέντρο της Γλυφάδας, αποκτήθηκε από την εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Day Group, η οποία σχεδιάζει να προχωρήσει στην κατασκευή του με σκοπό να λειτουργήσει εντός του 2025.
Ο Emad El Hazek
O Emad El Hazek είναι Αιγύπτιος επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον κατασκευαστικό κλάδο, ο οποίος ζούσε για πολλά χρόνια στη Γαλλία. Σε μία από τις επισκέψεις του στη χώρα μας τα προηγούμενα χρόνια ενθουσιάστηκε από τα νότια προάστια, όπου αγόρασε σπίτι και κατόπιν αγόρασε το πρώην ξενοδοχείο John’S. Μετά από ριζική ανακαίνιση, μια επένδυση που μαζί με την αγορά του ακινήτου κόστισε 15 εκατομμύρια ευρώ, επέλεξε να φέρει για πρώτη στην Ελλάδα το ταϊλανδέζικο ξενοδοχειακό brand Dusit.
Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build