Σε νέα εξαγορά εγκαταστάσεων logistics με επένδυση 500 χιλ. ευρώ προέβη η Prodea στα μέσα Απριλίου. Οι εγκαταστάσεις αυτές υπάγονται στην εταιρεία Θριασεύς Α.Ε. επικεφαλής της οποία εμφανίζεται ο Νίκος Κουντουριώτης. Είναι χαρακτηριστικό ότι η συγκεκριμένη εταιρεία ανοίγει νέες προοπτικές ανάπτυξης σε έναν στρατηγικό επενδυτικό πυλώνα για την Prodea, αυτών των logistics, δεδομένου ότι η Θριασεύς Α.Ε. έχει στην ιδιοκτησίας της 17 αγροτεμάχια συνολικής επιφάνειας 110 στρεμμάτων στην περιοχή του Ασπροπύργου, όπου η Prodea σχεδιάζει να δημιουργήσει νέο κέντρο αποθήκευσης και διανομής. Μετά την ολοκλήρωση του έργου ο προγραμματισμός της εισηγμένης εταιρείας διαχείρισης ακινήτων είναι να αποκτήσει το 100% των μετοχών της εν λόγων εταιρείας. Σημειώνεται ότι στο τέλος του 2021 μόλις το 3% των περιουσιακών στοιχείων της Prodea αντιστοιχούσε σε logistics.

Ισχυρός πυλώνας ανάπτυξης τα ακίνητα γραφείων
Ένα ακόμα πεδίο ανάπτυξης δραστηριότητας για τον όμιλο Prodea είναι αυτό των γραφείων, όπου το Μαρούσι αυτή τη στιγμή αποτελεί το El Dorado των συγκεκριμένων αναπτύξεων και η Prodea προέβη πρόσφατα σε απόκτηση ακινήτου στην περιοχή που ανήκε στον όμιλο Έλληνα. Θυμίζουμε ότι στο τέλος του 2021 το 49% του χαρτοφυλακίου της αποτελούνταν από γραφεία. Ειδικότερα, στις αρχές Ιουνίου η ΑΕΕΑΠ απέκτησε μέσω διαδικασίας ελεύθερης πώλησης το πρώην γραφείο του Κύπριου επιχειρηματία, Λουκά Έλληνα, ο οποίος διατηρούσε σημαντικό επενδυτικό χαρτοφυλάκιο στην ευρύτερη περιοχή που είναι γνωστή ευρύτερα ως Δαχτυλίδι της λεωφόρου Κηφισίας.

Το ακίνητο αποκτήθηκε με καταβολή τιμήματος ύψους 35 εκατ. ευρώ και εύλογη αξία με βάση την εκτίμηση των ανεξάρτητων εκτιμητών στα 34,11 εκατ. ευρώ. Θυμίζουμε ότι στα περιουσιακά στοιχεία που είχε στην κατοχή του ο όμιλος του Κύπριου επιχειρηματία, Λουκά Έλληνα, L.P. Ellinas Group of Companies με δραστηριότητα στον τομέα του real estate, ήταν ακίνητα που είχε αποκτήσει από την Ektasis Development του Παναγιώτη Ευθυμίου.

Τα ακίνητα περιήλθαν στην ευθύνη διαχείρισης της Do Value προκειμένου να προχωρήσει στην αξιοποίησή τους μέσω του χαρτοφυλακίου τιτλοποίησης ανεκπλήρωτων υποχρεώσεων, Cairo. Να σημειωθεί ότι το χαρτοφυλάκιο που τέθηκε προς πώληση αφορούσε αυτοτελή κτίρια γραφείων εκ των οποίων το κτίριο Α’ της οδού Χειμάρρας 8, στο οποίο στεγάζονται αυτή τη στιγμή ως μισθωτής τα Ελληνικά Πετρέλαια, το κτίριο Β’ επίσης επί της οδού Χειμάρρας 8, στο οποίο στεγάζονται οι εγκαταστάσεις της ΕΥ καθώς και ένα ακόμη ακίνητο συνολικής επιφάνειας 14.000 τ.μ. στη συμβολή των οδών Σωρού και Αμαρουσίου – Χαλανδρίου με τιμή έναρξης στα 21 εκατ. ευρώ και ένοικο τον όμιλο Φουρλή και τη Bayer, το οποίο απέκτησε εν τέλει η Trastor με τίμημα 27,05 εκατ. ευρώ. Για το κτίριο Β’ που στεγάζονται τα Ελληνικά Πετρέλαια ακόμα δεν υπάρχουν νεότερα ως προς τη διαδικασία απόκτησης του ακινήτου, ωστόσο εμφανίζεται ως βασικός ενδιαφερόμενος ο όμιλος των ΕΛ.ΠΕ.

 


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build