Στην κατασκευή νέας ξενοδοχειακής μονάδας στην παραλιακή λεωφόρο Ποσειδώνος στη Γλυφάδα προχωρά, σύμφωνα με πληροφορίες, η Brook Lane Capital. Πρόκειται για το σημείο που βρισκόταν το πρώην ξενοδοχείο Fenix, επί της οδού Αρτεμισίου 1-3, το οποίο παρέμενε ανενεργό και αναξιοποίητο τα τελευταία χρόνια. Αυτή την περίοδο, οι κατασκευαστικές εργασίες ανακαίνισης στο συγκεκριμένο σημείο βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Την αρχιτεκτονική μελέτη έχει εκπονήσει ο Γιώργος Μπάτζιος, τη στατική μελέτη η Denco Στατικές Μελέτες και την μελέτη ενεργειακής απόδοσης και υδραυλικών εγκαταστάσεων η Σκέμμα Μηχανική. Η ανακατασκευή του ξενοδοχείου θα έρθει να προσθέσει μία ακόμα μονάδα φιλοξενίας στην περιζήτητη περιοχή των νοτίων προαστίων.

Τις εργασίες ανακατασκευής έχει αναλάβει η Redex. To ακίνητο βρίσκεται στην ιδιοκτησία της Fenix Golf Hotel, εταιρεία συμφερόντων της Brook Lane Capital και συγκεκριμένα της Brook Lane Special Situations Fund. Το συγκεκριμένο επενδυτικό ακίνητο που έχει αποκτήσει το fund εκτιμήθηκε στο τέλος του 2022 στα 18,67 εκατ. ευρώ (15,07 εκατ. ευρώ ήταν η σχετική εύλογη αξία του στο τέλος του 2021). Πρόκειται για μία ακόμα ξενοδοχειακή επένδυση που υλοποιείται στην ευρύτερη περιοχή καθώς ήδη όπως διαβάσατε πρόσφατα στο Build είναι προγραμματισμένη η αναβίωση του Rich, του καταστήματος εστίασης που καταστράφηκε από πυρκαγιά πριν μερικά χρόνια. Το Rich έχει αποκτήσει ο Αιγύπτιος επιχειρηματίας Emad El Hazek, με σκοπό να το μετατρέψει σε ξενοδοχείο, ενώ έχει στην κατοχή του το ξενοδοχείο της ταϊλανδέζικης αλυσίδας Dusit που λειτουργεί στη Γλυφάδα.

Oι εργασίες στο ακίνητο
Το εμβαδόν κάλυψης του κτιρίου του υπό κατασκευή ξενοδοχείου της Brook Lane Capital είναι 1.214 τ.μ. και το εμβαδόν δόμησης του κτιρίου 5.819 τ.μ. Για να αποκτήσει τη νέα του μορφή, ο επενδυτής έχει λάβει άδεια για καθαιρέσεις και τροποποιήσεις του ημιώροφου και κατασκευή του σε νέα στάθμη, για καθαίρεση των εξωστών του ημιώροφου και για κατασκευή του σε νέα στάθμη. Προβλέπεται, επιπλέον, η επέκταση του υπάρχοντος κλιμακοστασίου και η προσθήκη νέων κλιμάκων για λόγους παθητικής πυροπροστασίας. Στο πλαίσιο της ανακατασκευής πραγματοποιούνται επεμβάσεις στις όψεις του κτιρίου, προσθήκη εξωτερικής θερμομόνωσης, δημιουργία φυτεμένων δωμάτων και διαμορφώσεις στον περιβάλλοντα χώρο του. Θα κατασκευαστούν, ακόμη, ανοικτή πισίνα και πέργκολα στον 5ο όροφο.

Θυμίζουμε, πως το έργο αυτό έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά από υλοποιούμενες επενδύσεις στην περιοχή αλλά και ευρύτερα στην Ελλάδα στον κατασκευαστικό τομέα. Η σχετική πρόβλεψη αναφέρει ότι οι επενδύσεις αναμένεται να αυξηθούν με πολύ υψηλούς ρυθμούς έως και το 2025 με ποσοστό 10% κατά μ.ό. ετησίως, υποστηριζόμενες από την ενίσχυση της ρευστότητας στον τραπεζικό τομέα και από την αξιοποίηση των διαθέσιμων ευρωπαϊκών πόρων. Ειδικότερα, τα επόμενα χρόνια η Ελλάδα θα λάβει στήριξη 40 δισ. ευρώ από τον μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό της ΕΕ 2021-2027 και 30 δισ. ευρώ από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας έως το 2026. Αυτοί οι πόροι αναμένεται να προσελκύσουν επιπρόσθετα ιδιωτικά κεφάλαια. Ταυτόχρονα, αναμένεται η προσέλκυση αυξημένων ξένων άμεσων και έμμεσων επενδύσεων.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build