Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της Mytilineos, ξεκίνησε ο 5ος κύκλος του προγράμματος “Μηχανικοί στην Πράξη” και οι νέοι μηχανικοί έχουν ήδη αναλάβει τα πόστα τους. Μάλιστα, εντάχθηκαν ήδη στους 4 τομείς επιχειρηματικής δραστηριότητας της Mytilineos και τις κεντρικές υπηρεσίες της, αξιοποιώντας την ευκαιρία να γνωρίσουν την εταιρεία στο σύνολο της. Έτσι, μπορούν να έχουν μια ολοκληρωμένη εργασιακή εμπειρία που θα αποτελέσει το ξεκίνημα για μια επιτυχημένη επαγγελματική καριέρα. Το πρόγραμμα θα διαρκέσει 1 έτος με μαθητεία σε πραγματικές συνθήκες και σε ομάδες απαιτητικών και σύνθετων έργων.

Το πρόγραμμα μετρά ήδη 4 επιτυχημένους κύκλους, καθώς εγκαινιάστηκε το 2014, ενώ πλέον θα πραγματοποιείται 2 φορές τον χρόνο, προσφέροντας τη δυνατότητα συμμετοχής σε ακόμα περισσότερους νέους και νέες μηχανικούς.

Με τον 5ο κύκλο του προγράμματος “Μηχανικοί στην Πράξη”, η Mytilineos επιβεβαιώνει τον στόχο της για δημιουργία ενός υψηλού επιπέδου πρότυπου προγράμματος ανάπτυξης επαγγελματικών δεξιοτήτων των νέων μηχανικών που τροφοδοτεί την ελληνική βιομηχανία και επιχειρηματικότητα με ταλαντούχα και ικανά στελέχη.

Συμβάλλει, έτσι, ενεργά στην υγιή ανάπτυξη της ελληνικής αγοράς εργασίας και στην καταπολέμηση του brain drain, περιορίζοντας παράλληλα το χάσμα δεξιοτήτων που υπάρχει ανάμεσα στην αγορά και στην θεωρία της εκπαίδευσης.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα “Μηχανικοί στην Πράξη” στο βίντεο που ακολουθεί.