Σε δύο ακόμη έργα θα συμμετάσχει ο όμιλος Μυτιληναίου το προσεχές διάστημα, εκτός από αυτό της κατασκευής των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ελληνικού, σύμφωνα με πηγές της αγοράς. Ήδη ο όμιλος, μέσω της ΜΕΤΚΑ, έχει αναλάβει από κοινού με την Intrakat την κατασκευή των αθλητικών εγκαταστάσεων εντός της έκτασης του Ελληνικού, όπου εξελίσσονται οι πρόδρομες εργασίες τους τελευταίους περίπου πέντε μήνες και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ορατά αποτελέσματα από την εξέλιξη του έργου και τη διαμόρφωση του χώρου θα υπάρχουν εντός της τρέχουσας χρονιάς. Ο χώρος των αθλητικών εγκαταστάσεων, έκτασης περίπου 278.000 τετραγωνικών μέτρων, ενσωματώνει τη νέα θέση του υφιστάμενου Εθνικού Κέντρου Αθλητισμού (ΕΚΑΝ) Αγίου Κοσμά και θα καλύπτει τις αντίστοιχες προπονητικές ανάγκες των αθλημάτων του.

Η ΜΕΤΚΑ για την κατασκευή του εμπορικού κέντρου Riviera Galleria
Ένα ακόμα έργο το οποίο αναλαμβάνει κατά πληροφορίες η ΜΕΤΚΑ είναι αυτό του εμπορικού κέντρου Riviera Galleria. Στην προκειμένη περίπτωση, εξετάζεται το εάν θα αναλάβει εξ ολοκλήρου με δικά της συνεργία η ΜΕΤΚΑ το έργο αυτό ή εάν μέρος αυτού θα κατανεμηθεί εσωτερικά και στην θυγατρική της εταιρεία ΕΛΕΜΚΑ, κάτι που θα αποφασιστεί κατά το προσεχές χρονικό διάστημα. Nα θυμίσουμε, ότι στο Riviera Galleria θα φιλοξενούνται σημαντικά brands από τον κλάδο της λιανικής, καταστήματα γνωστών σχεδιαστών, premium boutiques, πολυτελή εστιατόρια και μπαρ, πολιτιστικές εκδηλώσεις και παραστάσεις.

Mε βάση το αρχικό χρονοδιάγραμμα από πλευράς της Lamda, προβλέπεται η ολοκλήρωση του έργου εντός του 2026, ενώ για φέτος είναι προγραμματισμένη η έναρξη του κυρίως κατασκευαστικού έργου.
Να σημειωθεί, ότι το Riviera Galleria πρόκειται να πιστοποιηθεί με βάση το διεθνές πρότυπο Leed Gold. Τη μελέτη του έργου έχει εκπονήσει το διεθνούς βεληνεκούς αρχιτεκτονικό γραφείο, Kengo Kuma and Associates και από ελληνικής πλευράς έχει συμμετάσχει η Betaplan. Εκτός από τη ΜΕΤΚΑ, μεταξύ των διεκδικητών του έργου ήταν οι Ιntrakat-Άκτωρ καθώς και η Τέρνα. To Riviera Galleria θα διαθέτει περισσότερα από 100 καταστήματα σημαντικών οίκων μόδας, εστιατορίων και καφέ. Έχουν ήδη υπογραφεί και συμφωνηθεί Heads of Terms (HoTs) για ποσοστό που υπερβαίνει το 53% της μεικτής εκμισθώσιμης επιφάνειας (GLA) της συγκεκριμένης κατασκευής.

Στην ΕΛΕΜΚΑ η κατασκευή της προσωρινής περίφραξης του Ελληνικού
Την ίδια στιγμή όμως η ΕΛΕΜΚΑ είναι αυτή που αναλαμβάνει και την κατασκευή της προσωρινής περίφραξης του Ελληνικού. Το συγκεκριμένο έργο έχει ως σκοπό του τη βελτίωση της εικόνας αλλά και την αποτελεσματικότερη προστασία του χώρου κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών. Να σημειωθεί, πως το χρονοδιάγραμμα κατασκευής της προσωρινής περίφραξης είναι περίπου ένα έτος. Όσο για τον προϋπολογισμό αυτού του έργου, ανέρχεται σε περίπου 6 εκατομμύρια ευρώ.