Την είσοδό της στην Ελλάδα ετοιμάζει η αλυσίδα καταστημάτων Mr. D.I.Y., η οποία δραστηριοποιείται κατά κύριο λόγο στη λιανική πώληση ειδών σπιτιού. Την περασμένη Τρίτη, 7 Ιουνίου, ιδρύθηκε η εταιρεία Mr. D.I.Y. Greece Μονοπρόσωπη ΑΕ, με έδρα στο Κολωνάκι και με διαχειριστή τον Sathis Manoharen, VP Group Strategy της Mr D.I.Y. Malaysia. H εταιρεία θα δραστηριοποιηθεί μεταξύ άλλων στην αγορά, προμήθεια, πώληση, εισαγωγή και εξαγωγή, προώθηση και εμπορία επίπλων και εξοπλισμού που σχετίζονται με τη χρήση, τη διακόσμηση, τη συντήρηση και την επισκευή σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, όλων των υλικών, αγαθών, επίπλων και εξοπλισμού που σχετίζονται με την κηπουρική και τη σχεδίαση εξωτερικού χώρου, όλων των ειδών δομικών υλικών, εξοπλισμού ασφαλείας και εφοδίων, καθώς και όλων των εξαρτημάτων, σκευών και οικιακών συσκευών.

Άνοιξε 9 καταστήματα μέσα σε 4 μήνες στην Ισπανία
Η Mr. D.I.Y. ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2005 στη Μαλαισία με ένα μικρό κατάστημα εργαλείων και σταδιακά επεκτάθηκε σε άλλες χώρες της Ασίας (Μπρουνέι, Ινδονησία, Ινδία, Ταϊλάνδη, Καμπότζη, Σιγκαπούρη, Φιλιππίνες, ενώ πλέον διαθέτει παρουσία και στην Τουρκία με 12 καταστήματα, αλλά και στην Ισπανία, που ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα στην οποία έκανε την είσοδό της. Στην Ισπανία μάλιστα η ανάπτυξη της αλυσίδας ήταν ταχύτατη, καθώς το πρώτο της κατάστημα άνοιξε στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου και μέσα σε τέσσερις μήνες έχουν εγκαινιαστεί ακόμα οκτώ καταστήματα στη χώρα. Συνολικά η αλυσίδα διαθέτει πάνω από 2.000 καταστήματα σε αυτές τις χώρες (περισσότερα από 800 εξ αυτών στη Μαλαισία) και εξυπηρετεί περίπου 188 εκατομμύρια πελάτες ετησίως.

To μοντέλο λειτουργίας της Mr. D.I.Y. βασίζεται στις «πάντα χαμηλές τιμές», όπως είναι και το σλόγκαν της εταιρείας, πρόκειται δηλαδή ουσιαστικά για μία discounter αλυσίδα ειδών σπιτιού. Η εταιρεία αναπτύχθηκε ταχύτατα στη Μαλαισία χάρη στις συνεργασίες της με εμπορικά κέντρα, αλλά και με αλυσίδες σούπερ μάρκετ. Τα καταστήματά της είναι κατά μέσο όρο έκτασης 1.000 τ.μ. το καθένα και διαθέτουν συνολικά 18.000 κωδικούς, σύμφωνα με την εταιρεία.

Πίσω από την επιτυχία της εταιρείας βρίσκεται ο 51χρονος Tan Yu Yeh, ο οποίος ίδρυσε την Mr. D.I.Y. μαζί με τον αδελφό του και σήμερα η περιουσία του ανέρχεται στα 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια. Είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στη Μαλαισία και έχει μπει στη λίστα των δισεκατομμυριούχων του Forbes. Ξεχώρισε επίσης ως ένας από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους στην Ασία στη σχετική λίστα του Tatler για το 2021.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build