Στο κατώφλι του Χρηματιστηρίου Αθηνών βρίσκεται και επίσημα η Μπλε Κέδρος μετά την έγκριση του πληροφοριακού της Δελτίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Η διαπραγμάτευση των μετοχών της ξεκινάει στις 14 Ιουνίου για την εταιρεία των αδελφών Ευμορφίδη, ιδρυτών και ιδιοκτητών μεταξύ άλλων και της εταιρείας ειδών ύπνου, Coco-Mat. Η εταιρεία δημιουργήθηκε από την απόσχιση του κλάδου ακινήτων της Coco-Mat και δεδομένης της επιχειρηματικής φιλοσοφίας των Παύλου και Μιχάλη Ευμορφίδη να αγοράζουν όλα τα ακίνητα, τα οποία φιλοξενούσαν και φιλοξενούν ακίνητα της Coco-Mat. Να σημειωθεί ότι η εταιρεία διαχείρισης ακινήτων ετοιμάζει μία σημαντική επένδυση το Κουκάκι επί της οδού Φαλήρου 22 – στον ίδιο δρόμο διατηρεί ήδη ένα ξενοδοχείο – αλλά και ενός οικιστικού project συμπεριλαμβανομένου πεντάστερου ξενοδοχείου στη Μονεμβασιά.

H κατανομή του χαρτοφυλακίου
Αυτή τη στιγμή το χαρτοφυλάκιο της Μπλε Κέδρος ΑΕΕΑΠ κατανέμεται σε 10 ακίνητα εμπορικής χρήσης (καταστήματα) με ενοικιαστή την Coco-Mat, 2 γραφεία, 2 βιομηχανικά κτίρια, 3 οικιστικά ακίνητα, 100 στρέμματα οικόπεδων προς ανάπτυξη και 6 ακίνητα ξενοδοχείων που αποτελούν το 57% της αξίας του χαρτοφυλακίου και αποφέρουν το 67% των εσόδων της.
Η ΑΕΕΑΠ έχει δεσμευτεί ότι θα διανέμει το 65% των κερδών σε μερίσματα για τα επόμενα πέντε χρόνια. Θυμίζουμε ότι η υποχρέωση που απορρέει από το νόμο κάνει λόγο για διανομή τουλάχιστον του 50% των κερδών.

Αξία 25 εκατ. ευρώ για το Coco-Mat Hotel στο Κουκάκι
Το ακριβότερο και μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο της εταιρείας είναι το ξενοδοχείο Coco-Mat της οδού Φαλήρου με τιμή αποτίμησης 25 εκατ. ευρώ και αμέσως μετά ακολουθεί το Coco-Mat Hotel Athens με αξία αποτίμησης 14 εκατ. ευρώ, το οποίο βρίσκεται επί της οδού Πατριάρχου Ιωακείμ στο Κολωνάκι. Σε ό,τι αφορά τις μισθώσεις οι συμβάσεις μίσθωσης των ακινήτων, αποτελούν κλειστά μισθωτήρια δωδεκαετούς διάρκειας για το σύνολο του χαρτοφυλακίου χωρίς καμία εξαίρεση και επιδέχονται ετήσια αναπροσαρμογή με βάση τον δείκτη τιμών καταναλωτή.
Σημειώνεται ότι το 2021 τα έσοδα από μισθώματα για τον όμιλο ανήλθαν στα 4,75 εκατ. ευρώ, έναντι 3,46 εκατ. ευρώ το 2020, αυξημένα κατά 1,28 εκατ. ευρώ και σε ποσοστό της τάξεως του 37,1%. Την ίδια στιγμή τα κέρδη προ φόρων κατά το έτος αναφοράς ήταν 20,69 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 2,6 εκατ. ευρώ το 2020, γεγονός που οφείλεται στην αναπροσαρμογή της εμπορικής αξίας των ακινήτων του.

Οι επικείμενες επενδύσεις σε Κουκάκι-Μονεμβασιά
Το πλάνο της Μπλε Κέδρος περιλαμβάνει την υλοποίηση δύο τουριστικών επενδύσεων στο Κουκάκι με ένα νέο Coco-Mat Hotel και στη Μονεμβασιά με τη δημιουργία ενός πρότυπου οικισμού και ενός ξενοδοχείου πέντε αστέρων. Πιο συγκεκριμένα, επίκειται μία νέα επένδυση σε ξενοδοχείο επί της οδού Φαλήρου 22 – το απέκτησε μέσω πλειστηριασμού – με 117 δωμάτια. Θα είναι τεσσάρων αστέρων, το οποίο σήμερα έχει χρήση γκαράζ και αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο οικόπεδο νότια της Ακρόπολης. Το επόμενο project προς υλοποίηση βρίσκεται στη Μονεμβασιά, από όπου είναι η καταγωγή της οικογένειας Ευμορφίδη. Πρόκειται για ένα project μεικτής χρήσης με 59 κατοικίες καθώς και ένα πεντάστερο ξενοδοχείο με 33 σουίτες. Οι κατοικίες θα έχουν συνολική δομημένη επιφάνεια 10.000 τ.μ. και το ξενοδοχείο θα έχει επιφάνεια 1.700 τ.μ. Τα σπίτια αυτά θα αποτελέσουν έναν πρότυπο οικισμό με 14 γειτονιές και φιλοδοξία να έχει μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα. Αναμένεται η ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης έως και τις αρχές του φθινοπώρου. Σε ό,τι αφορά τα υπό άντληση κεφάλαια ύψους 16,68 εκατ. ευρώ που θα προκύψουν από την άντληση κεφαλαίου, θα διατεθούν 6 εκατ. ευρώ στο Κουκάκι, 7 εκατ. ευρώ στη Μονεμβασιά και ποσό ύψους 1,6 εκατ. ευρώ σε κεφάλαιο κίνησης.

Η ταυτότητα της Μπλε Κέδρος
Χαρτοφυλάκιο: 34 ακίνητα
Αξία Χαρτοφυλακίου: 100,8 εκατ. ευρώ
6,1 εκατ. ετησιοποιημένα έσοδα
Κέρδη μετά από φόρους: 20 εκατ. ευρώ
Απόδοση μισθωμένων ακινήτων: 7,4%
Εμβαδόν κτιρίων: 37.200 τ.μ.
Εμβαδόν οικοπέδων: 97 στρέμματα.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build