Η Mitsubishi Electric εγκαινίασε επίσημα το πρώτο της υποκατάστημα στην Ελλάδα, για το οποίο έχει θέσει ως στόχο να φτάσει σε τζίρο τα 50 εκατομμύρια ευρώ μέσα σε μία πενταετία, από τα περίπου 32 εκατ. που κάνει σήμερα στη χώρα μας. Το ελληνικό υποκατάστημα θα είναι «αδελφό» του ιταλικού και θα ξεκινήσει τη λειτουργία του με μία μικρή ομάδα από έμπειρα στελέχη, προερχόμενα από την Ελλάδα και την Ιταλία, ενώ η έδρα του θα βρίσκεται στο Μαρούσι, επί της οδού Κηφισίας 90, κοντά στο «δαχτυλίδι».

Θα λειτουργήσει επίσης ως «γέφυρα» για παραπλήσιες αγορές, και συγκεκριμένα για την Κύπρο, την Αίγυπτο, τη Μάλτα και το Ισραήλ.
Οι τομείς στους οποίους θα δραστηριοποιηθεί το ελληνικό υποκατάστημα της Mitsubishi Electric είναι τα συστήματα θέρμανσης και ψύξης (τόσο για οικιστικά όσο και για εμπορικά ακίνητα), ο αυτοματισμός εργοστασίων και οι ανελκυστήρες, μία κατηγορία στην οποία η Mitsubishi είναι δυνατή στις αγορές της Ασίας, αλλά όχι και στην Ευρώπη.

Γιατί τώρα;
Γιατί όμως ο ιαπωνικός όμιλος αποφάσισε τώρα να αποκτήσει άμεση παρουσία στην ελληνική αγορά; Την απάντηση την έδωσε σε εκδήλωση που πραγματοποίησε η εταιρεία ο Andrea Veronese, νόμιμος εκπρόσωπος του ελληνικού υποκαταστήματος, εξηγώντας πως σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε η επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στην επενδυτική βαθμίδα και γενικότερα οι θετικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας, μετά από μία μακρά περίοδο κάμψης, επιδόσεις που δείχνουν πως η Ελλάδα είναι εκτός κινδύνου και οδεύει προς μία «οικονομική αναγέννηση», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. «Ήταν η κατάλληλη στιγμή να προχωρήσουμε και να αρχίσουμε μια νέα εποχή για την ελληνική αγορά, να εμφανιστούμε άμεσα στην ελληνική αγορά και να επενδύσουμε σε αυτήν», τόνισε.

Ένα άλλο στοιχείο που ώθησε τη Mitsubishi Electric σε αυτήν την κίνηση είναι η ταχύτατη ανάπτυξη της λιανικής πώλησης συστημάτων θέρμανσης και ψύξης στη χώρα μας. Σύμφωνα με στοιχεία της Statista που παρουσίασε ο κ. Veronese, η ελληνική αγορά έπεσε το 2022 ως προς τον συνολικό της τζίρο στα 140 εκατομμύρια δολάρια, όμως το 2023 ανέκαμψε στα 155 εκατ. δολάρια και τα επόμενα χρόνια αναμένεται να κινηθεί ήπια, αλλά σταθερά ανοδικά, φτάνοντας το 2028 τα 162,4 εκατ. δολάρια. Η εταιρεία διαβλέπει σημαντικές ευκαιρίες στην αγορά των οικιστικών ακινήτων, όπου η ανάπτυξη των πωλήσεων αντλιών θερμότητας και κλιματιστικών τα τελευταία χρόνια είναι ισχυρή.

«Το άνοιγμα αυτού του υποκαταστήματος στην Αθήνα ενισχύει περαιτέρω τη θέση της Mitsubishi Electric στη Νότια Ευρώπη, η οποία έχει ήδη ένα ισχυρό υπόβαθρο μέσω των υπαρχόντων καταστημάτων και του τοπικού δικτύου αντιπροσώπων μας», δήλωσε ο Shunji Kurita, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Mitsubishi Electric Europe, προσθέτοντας: «Είμαι βέβαιος ότι αυτό το νέο υποκατάστημα θα προσφέρει μια πολύτιμη βάση για την ανάπτυξη της επιχείρησής μας και θα συνεχίσει να προσφέρει εξαιρετικά προϊόντα και υπηρεσίες σε αυτή τη δυναμική περιοχή».


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build