«Δεν μας έχει κοινοποιηθεί από καμία δικαστική αρχή καμία απόφαση που να αφορά στο ενδεχόμενο κατεδάφισης ορόφων στο ξενοδοχείο μας στην οδό Φαλήρου 5 στο Κουκάκι. Επίσης δεν έχει περιέλθει στα χέρια μας άλλη απόφαση από οποιαδήποτε διοικητική αρχή. Επομένως ισχύουν στο ακέραιο ότι έχουμε γράψει στη σελίδα 32 και 33 του ενημερωτικού μας δελτίου της Μπλε Κέδρος». Με τα παραπάνω λεγόμενα απαντά στο Build ο πρόεδρος και εκ των βασικών μετόχων της εισηγμένης εταιρείας διαχείρισης ακινήτων, Μιχάλης Ευμορφίδης, στα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Βάσει αυτών υφίσταται συγκεκριμένη απόφαση του ΣτΕ προ ολίγων ημερών, κατά την οποία δίνεται τρίμηνη προθεσμία στον Δ. Αθηναίων να προβεί σε ενέργειες κατεδάφισης ορόφων στο ξενοδοχείο Coco Mat Hotel επί της οδού Φαλήρου 5 στο Κουκάκι, κρίνοντας ότι το ύψος του κτιρίου είναι παράνομο καθότι με βάση το νόμο το ανώτατο ύψος των κτιρίων στην περιοχή είναι 24 μέτρα, ενώ το εν λόγω είναι 33 μέτρα. Μένει λοιπόν να φανεί σε αυτή την περίπτωση εάν η Μπλε Κέδρος που διαχειρίζεται ως ιδιοκτήτρια τα ξενοδοχεία Coco Mat θα κληθεί να κατεδαφίσει τους δύο τελευταίους ορόφους καθώς και το δώμα του κτιρίου. Θα θυμίσουμε πάντως ότι στη σελίδα 33 του ενημερωτικού της δελτίου η Μπλε Κέδρος αναφέρει πως μετά από σχετική απόφαση της Διεύθυνσης Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του υπουργείου Πολιτισμού, εγκρίθηκε τροποποιημένη ως προς το μέγιστο ύψος η μελέτη ανέγερσης του ξενοδοχείου και καθορίστηκε ως μέγιστο ύψος του τα 24 μέτρα αντί των 33 μέτρων που προέβλεπαν οι οικοδομικές άδειες».

Η εταιρεία άσκησε αίτηση θεραπείας, κινούμενη κατά της συγκεκριμένης απόφασης του υπουργείου Πολιτισμού και υποστήριξε ότι παρανόμως και χωρίς επαρκή αιτιολογία επιβλήθηκε μειωμένος συντελεστής ύψους στο συγκεκριμένο κτίριο. Σε ό,τι αφορά τον ευρύτερο επιχειρηματικό σχεδιασμό της Μπλε Κέδρος η ΑΕΕΑΠ υλοποίησε όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες για την αδειοδότηση του νέου ξενοδοχείου που ετοιμάζει επίσης στην οδό Φαλήρου 22, λίγα μόλις μέτρα από την υφιστάμενη μονάδα της Φαλήρου 5. Σύμφωνα με τον κύριο Ευμορφίδη επί της μελέτης υπήρξαν συγκεκριμένες παρατηρήσεις από πλευράς του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, επί των οποίων προέβη σε τροποποιήσεις η εταιρεία και πλέον θεωρείται θέμα χρόνου η τελική αδειοδότηση και η έναρξη των οικοδομικών εργασιών.

Στο προσκήνιο δύο κατασκευές αστικών κατοικιών σε Ασκληπιού και Πεύκη
Νέο βήμα για τη Μπλε Κέδρος αποτελεί η είσοδος στην κατηγορία των αστικών ακινήτων, μετά την απόφαση να αναπτύξει το ακίνητο που απέκτησε το 2021 επί της οδού Ασκληπιού 96-96Α στη διάρκεια του 2021. Σε κτίριο κατοικιών θα μετατραπεί και το ακίνητο που διατηρεί στην οδό Κοντογιάννη στην Πεύκη. Ένα από τα project που αναμένεται να υπάρξουν ανακατατάξεις και εξελίξεις προσεχώς θα είναι το βιομηχανικό ακίνητο της Μπλε Κέδρος στη Μεταμόρφωση με ανακαίνιση των εγκαταστάσεων και πιθανώς νέους μισθωτές, καθότι οι ήδη υπάρχοντες έχουν ενημερωθεί με βάση το νόμο για την αποχώρησή τους ή για πιθανή ανανέωση της σύμβασης μίσθωσης με νέους όρους.

Αξία χαρτοφυλακίου στα 200 εκατομμύρια ευρώ εντός τριετίας
Επιπλέον η εταιρεία καλείται να διευθετήσει την αίτηση ανακοπής που έχει κατατεθεί από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη του παραθαλάσσιου ακινήτου που απέκτησε μέσω πλειστηριασμού στην περιοχή του Ρίο. Στο κτίριο αυτό πρόκειται να δημιουργηθεί ξενοδοχείο καθώς και παραθεριστικές κατοικίες. Σημειώνεται ότι η αξία χαρτοφυλακίου της Μπλε Κέδρος αυτή τη στιγμή ανέρχεται στα 115 εκατομμύρια ευρώ. Μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του νέου ξενοδοχείου στη Φαλήρου 22 καθώς και του σύνθετου οικιστικού εγχειρήματος στη Μονεμβασιά, αναμένεται ότι εντός τριετίας η αξία θα έχει αγγίξει τα 200 εκατομμύρια ευρώ με τα υπάρχοντα περιουσιακά στοιχεία. Σε ερώτημα προς τον κύριο Ευμορφίδη για το εάν η εισηγμένη προτίθεται να αυξήσει την ελεύθερη διασπορά των μετοχών της, φέρνοντας περαιτέρω ρευστότητα στα ταμεία, ο ίδιος δηλώνει ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοια ανάγκη.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build