Το πρώτο τεύχος του νέου περιοδικού «Construction» είναι γεγονός και δεν είναι διόλου τυχαία η συγκυρία κυκλοφορίας του. Ομολογουμένως, η προηγούμενη δεκαετία σημαδεύτηκε από την οικονομική κρίση αλλά και την πανδημία που επέφεραν σημαντικά πλήγματα στην ελληνική οικονομία και την παραγωγικότητα της χώρας. Δυναμικοί αναπτυξιακοί τομείς, ανάμεσα στους οποίους και η κατασκευαστική αγορά, υπέστησαν βαριές απώλειες με συνακόλουθες κοινωνικές επιπτώσεις. Ωστόσο, πλέον βρισκόμαστε στην αρχή μιας νέας περιόδου που έχει τις προϋποθέσεις να αποτελέσει αφέτη της ανάπτυξης για τη χώρα και την αγορά των υποδομών και των μεγάλων τεχνικών έργων.

 

Σε αυτή την τόσο σημαντική στιγμή, ένα νέο περιοδικό, το «Construction» της Boussias Communications, έρχεται για να αποτελέσει κάτι περισσότερο από μία ακόμη εκδοτική προσπάθεια. Το «Construction» φιλοδοξεί και στοχεύει να είναι ένα έντυπο forum επικοινωνίας όλης της αγοράς υποδομών και μεγάλων τεχνικών έργων, στις σελίδες του οποίου οι εταιρείες, οι ενώσεις, οι φορείς, το υπουργείο και όλος ο τεχνικός κόσμος θα έχουν μια θέση για να αναδείξουν τα έργα τους και να έρθουν σε επαφή με την υπόλοιπη αγορά.

 

Το τεύχος που κρατάτε στα χέρια σας είναι ενδεικτικό της δέσμευσής μας απέναντι σε όλους εσάς, τους αποδέκτες του περιοδικού. Στο εξώφυλλο φιλοξενείται η ομάδα μιας εταιρείας με έντονη παρουσία τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδος. Και στο οπισθόφυλλο, η συνέντευξη που παραχώρησε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών, συμμετέχοντας σε διάλογο με τις ενώσεις της αγοράς.

 

Κατά τα άλλα, στην ύλη του περιοδικού θα βρείτε πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις ακαδημαϊκών, και στελεχών με βαθιά γνώση της αγοράς και των προβλημάτων της. Ιδιαίτερου ενδιαφέροντος είναι οι παρουσιάσεις εμβληματικών έργων, στις οποίες περιγράφονται τα προβλήματα που προέκυψαν και πώς ξεπεράστηκαν, αλλά και οι αθέατοι πρωταγωνιστές που συνέλαβαν το όραμα και ανέλαβαν την υλοποίηση και εκτέλεσή τους. Από το περιεχόμενο του περιοδικού, φυσικά, δεν μπορούν να απουσιάζουν τα ειδικά αφιερώματα προϊόντων-λύσεων και μελλοντικών τάσεων που θα απασχολήσουν τους ανθρώπους και τις εταιρείες της αγοράς. Τέλος, ξεχωριστή ενότητα αποτελεί η κάλυψη των βραβείων που διεξάγει η Boussias Communications με δηλώσεις των νικητών, μέσω των οποίων αναδεικνύονται και επιβραβεύονται οι πρωτοπόρες εξελίξεις από όλο το φάσμα της αγοράς των υποδομών και των μεγάλων τεχνικών έργων.

 

 

Μπροστά μας, λοιπόν, έχουμε μια νέα αρχή. Ένα νέο ξεκίνημα τόσο για το περιοδικό «Construction», που από την πρώτη στιγμή έγινε αποδεκτό από την αγορά, τις ενώσεις και τις εταιρείες, όσο και για την ίδια τη βιομηχανία των υποδομών και των μεγάλων τεχνικών έργων.

 

Οι εξελίξεις που αναμένονται το επόμενο διάστημα θα είναι καθοριστικές και αναμένεται να αλλάξουν τη φυσιογνωμία και το τοπίο της κατασκευαστικής αγοράς. Το μηνιαίο περιοδικό «Construction» δεσμεύεται να είναι εκεί για να μεταδίδει τους πρωταγωνιστές, τις καινοτόμες λύσεις, εις βάθος αναλύσεις και περιεχόμενο από τις εταιρείες, για τις εταιρείες από όλο τον κόσμο των υποδομών και των μεγάλων τεχνικών έργων, με αντικειμενικότητα και εγκυρότητα.