Έντονη είναι η κινητικότητα στελεχών που παρουσιάζεται το τελευταίο χρονικό διάστημα στην εγχώρια αγορά χρωμάτων και δομικών υλικών, σύμφωνα με το ρεπορτάζ και τις πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το Build. Σημειώνεται ότι μία από τις πρόσφατες στελεχιακές μετακινήσεις ήταν αυτή του Γιάννη Δελητζά, ο οποίος αποχώρησε από την Isomat για να αναλάβει καθήκοντα Διευθυντή Υποκαταστήματος Βορείου Ελλάδος και Διευθυντή Πωλήσεων Βορείου Ελλάδος στη Mapei Hellas. Επίσης από την Isomat αποχώρησε και ο μέχρι πρότινος National Sales Director της εταιρείας, Γιώργος Θεοφανίδης, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα διευθυντή πωλήσεων στη Durostick. Σημαντική μετακίνηση είναι και αυτή του Διευθυντή Κλάδου Marmoline της Nordia Α.Ε., Δημήτρη Λώλου, ο οποίος ανέλαβε εμπορικός διευθυντής στη Βιβεχρώμ. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Δημήτρης Λώλος αντικαθιστά τον μέχρι πρότινος διευθυντή πωλήσεων της Βιβεχρώμ, Μιχάλη Σαρρή, ο οποίος συνταξιοδοτείται μετά από σειρά ετών κατά τα οποία συνεργάστηκε με την βιομηχανία χρωμάτων.

Επίσης και ο Δημήτρης Κοκκώνης μέχρι πρότινος τεχνικός διευθυντής (R&D Director) στην βιομηχανία χρωμάτων Berling, μετακινείται με τη σειρά του στη Vechro. Σημειώνεται ότι ο κύριος Κοκκώνης συνεργαζόταν με τη Berling τα τελευταία 21 χρόνια, ενώ είναι και στέλεχος του Institute of Coating Technologies (ΙoCT) από το 2019 με καθήκοντα training and certification specialist. Πρόκειται για στελέχη πρώτης γραμμής στο σύνολό τους, τα οποία σηματοδοτούν την διάθεση των επιχειρήσεων του κλάδου για επένδυση σε στελεχιακό δυναμικό.

Στο κάδρο ενδεχόμενες εξαγορές
Tην ίδια στιγμή, κινητικότητα και ενδιαφέρον εμφανίζεται στην αγορά χρωμάτων, όπου όπως πληροφορείται το Build έχουν υπάρξει προσεγγίσεις από μεγαλύτερους ή και πολυεθνικού εκτοπίσματος παίκτες, προκειμένου να εξαγοράσουν μικρότερες ή μεσαίου βεληνεκούς επιχειρήσεις του κλάδου. Ο τζίρος των υποψηφίων προς εξαγορά ξεκινάει από 7 εκατομμύρια ευρώ και φτάνει έως και 22 εκατομμύρια ευρώ. Σε όλα τα παραπάνω, θέση στις εξελίξεις που διαμορφώνονται επιδιώκουν να λάβουν τόσο η Mapei Hellas και η Isomat, αλλά και η Βιβεχρώμ που θα επιδιώξει να ανακτήσει το χαμένο έδαφος, καθότι παρά το γεγονός ότι παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια ήταν πρώτος παίκτης στην Ελλάδα βάσει τζίρου, τα δεδομένα ανατράπηκαν με την Vitex να την υπερβαίνει σε επίπεδο πωλήσεων το 2022. Σε ό,τι αφορά τη Vitex προς το παρόν δεν προσβλέπει σε κάποια εξαγορά.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build