Την επαναφορά της στον ξενοδοχειακό τομέα ετοιμάζει η οικογένεια Ζησιάδη, μετά την αποεπένδυση και την πώληση της συμμετοχή της στο Σάνη Α.Ε. που διατηρούσε τα γνωστά ξενοδοχεία στη Χαλκιδική πριν από μερικά χρόνια, όπου συμμετείχε μετοχικά μαζί με τον γνωστό επιχειρηματία και πρώην πρόεδρο του ΣΕΤΕ, Ανδρέα Ανδρεάδη. Όπως αναφέρει σχετικά με τον ρόλο που αναμένεται να διαδραματίσει εκ νέου η οικογένεια στον ξενοδοχειακό κλάδο, ο επιχειρηματίας Λεωνίδας Ζησιάδης, με τον οποίο είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε στο περιθώριο της έναρξης διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρείας παραγωγής ενδυμάτων, εσωρούχων και μαγιώ, MED στην Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η Apex Συμμετοχική, εταιρεία συμφερόντων της οικογένειας Ζησιάδη με δραστηριότητα και στον κατασκευαστικό τομέα θα προχωρήσει στη δημιουργία μίας νέας ξενοδοχειακής μονάδας, έχοντας αποκτήσει ενιαία έκταση σε περιοχή της Ελλάδας. «Η οικογένεια Ζησιάδη αργά ή γρήγορα θα κάνει και πάλι ένα resort. Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να σας πω περισσότερα σχετικά με την τοποθεσία όπου θα δημιουργηθεί η νέα μονάδα. Πρόκειται για μία ενιαία έκταση αρκετών εκατοντάδων στρεμμάτων. Την ευθύνη της κατασκευής θα έχουμε εμείς, αναλαμβάνοντας το project management. Το εάν θα αναλάβουμε και την κατασκευή με το μοντέλο της αυτεπιστασίας, είναι κάτι που θα αποφασίσουμε προσεχώς».

Τρέχει την κατασκευή οικιστικού συγκροτήματος στη Θέρμη Θεσσαλονίκης
Συν τοις άλλοις η Apex εξασφάλισε πρόσφατα την άδεια κατασκευής συγκροτήματος πολυτελών κατοικιών στη Θέρμη Θεσσαλονίκης. «Έχουμε ήδη λάβει την άδεια και η κατασκευή θα ξεκινήσει τον προσεχή Σεπτέμβριο», επισημαίνει σχετικά ο κύριος Ζησιάδης.Σε ερώτημα για το εάν στο νέο ξενοδοχειακό εγχείρημα της οικογένειας θα συμμετάσχει και ο Ανδρέας Ανδρεάδης, ο ίδιος απαντά ότι «εφόσον το επιθυμεί να συμμετάσχει είναι ευπρόσδεκτος».

Η επένδυση στη Θεσσαλονίκη που δεν προχώρησε λόγω ΕΝΦΙΑ
Σημειώνεται ότι η οικογένεια Ζησιάδη δραστηριοποιείται σε αρκετούς τομείς όπου μεταξύ αυτών είναι και το real estate. Θυμίζουμε ότι το 2019 αρχικά φερόταν να έχει αποκτήσει τη Βίλα Όλγα ή Βίλα Τζεμποργά, διατηρητέο αρχοντικό επί της οδού Βασιλίσσης Όλγας, μέσω της Apex και έναντι τιμήματος ύψους 2,22 εκατομμυρίων ευρώ. Στη συνέχεια ωστόσο ο επενδυτής αποσύρθηκε από τη διαδικασία απόκτησης του ακινήτου, δεδομένου ότι υπήρχε οφειλή προς το δημόσιο (ΕΝΦΙΑ). Πρόκειται για το κτίριο που φιλοξενούσε κατά το παρελθόν το ιταλικό προξενείο της Θεσσαλονίκης και σήμερα παραμένει ερειπωμένο και αναξιοποίητο. Στο συγκεκριμένο ακίνητο ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος χρησιμοποίησε τη βίλα για τις ανάγκες των γυρισμάτων της ταινίας «Μια αιωνιότητα και μια μέρα», ενώ η σειρά American Horror story απαθανάτισε το εγκατελελειμμένο κτίριο στο πόστερ της τρίτης σεζόν.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build