Mε σημαντική περιουσία ακινήτων και επενδύσεις που εξελίσσονται σε διαφορετικές κατηγορίες χρήσης κτιρίων θα εισέλθει η Noval Property στο Χρηματιστήριο Αθηνών στις 05/06, ημερομηνία κατά την οποία ξεκινάει η διαπραγμάτευση των μετοχών της στην κύρια αγορά. Το σύνολο της αξίας του χαρτοφυλακίου της στο τέλος του 2023 ήταν 571,24 εκατ. ευρώ.
Αυτή την περίοδο, βρίσκονται σε εξέλιξη σημαντικές επενδύσεις στον άξονα της λεωφόρου Κηφισίας, στο Μαρούσι και σε άλλες περιοχές της Αττικής, ενώ πραγματοποιεί και τουριστικές αναπτύξεις στις Σπέτσες.

Η συνολική εκτιμηθείσα αξία των νέων επενδύσεων ανέρχεται στα 119,21 εκατ. ευρώ. Κομβικής σημασίας για την ευρύτερη ανάπλαση της περιοχής είναι η ανάπτυξη σύνθετου πολιτιστικού, εμπορικού, επιχειρηματικού, οικιστικού και τουριστικού πόλου, εκτιμώμενης συνολικής εκμισθώσιμης επιφάνειας κύριας χρήσης 56.045 τ.μ. στις εγκαταστάσεις της Viohalco στην Πειραιώς. Εκκρεμεί η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος και των λοιπών απαιτούμενων αδειών για να ξεκινήσει η ανάπτυξη σε διακριτές φάσεις. Η επένδυση υπερβαίνει τα 170 εκατ. ευρώ.

Με ταχείς ρυθμούς «τρέχει» και η ανακατασκευή του παλιού εργοστασίου της Kodak στο Μαρούσι. Το συγκρότημα γραφείων «The Grid» συνολικής επιφανείας περίπου 62.000 τ.μ. επί οικοπέδου συνολικής επιφάνειας 16.119 τ.μ. επί των οδών Χειμάρρας, Αμαρουσίου-Χαλανδρίου, Γραβιάς και Βελεστίνου θα ολοκληρωθεί την άνοιξη του 2026. Αυτή την περίοδο εκτελούνται οι εργασίες κατασκευής του φέροντος οργανισμού των υπογείων, ενώ το σύνολο της επένδυσης ανέρχεται σε πάνω από 111 εκατ. ευρώ.

Επίσης κατασκευάζεται νέο τριώροφο κτίριο γραφείων στην οδό Χειμάρρας 16 στο Μαρούσι. Βρίσκεται στη φάση κατασκευής οικοδομικών και ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών, ενώ έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες εκσκαφών, αντιστηρίξεων και σκυροδεμάτων. Η ολοκλήρωση της κατασκευής, βάσει της υπογεγραμμένης σύμβασης με τον εργολάβο, αναμένεται στο τέλος του 2024. Η επένδυση υπερβαίνει συνολικά τα 31 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία προχωρά επίσης στην κατασκευή πενταώροφου κτιρίου γραφείων στη λεωφόρο Κηφισίας 199 με δύο υπόγεια σε οικόπεδο έκτασης 2.074 τ.μ., το οποίο βρίσκεται επί της λεωφόρου Κηφισίας και η συνολική επένδυση υπερβαίνει τα 13 εκατ. ευρώ. Στις νέες επενδύσεις περιλαμβάνεται και η ανέγερση τριώροφου κτιρίου γραφείων με τρία υπόγεια συνολικής επιφάνειας 9.337 τ.μ. επί της οδού Αμαρουσίου Χαλανδρίου. Το έργο βρίσκεται σε στάδιο προμελέτης και η επένδυση θα ξεπεράσει τα 11 εκατ. ευρώ.

Logistics, τουρισμός, κατοικίες
Σε ό,τι αφορά στα logistics, θα κατασκευάσει κέντρο αποθήκευσης και διανομής ξηρού φορτίου στη λεωφόρο ΝΑΤΟ και την οδό 25ης Μαρτίου, στη Μαγούλα με την επένδυση να αγγίζει τα 8 εκατ. ευρώ. Επί του παρόντος βρίσκεται σε φάση προμελέτης. Ανάμεσά σε αυτές τις επενδύσεις είναι το κτίριο μεικτών χρήσεων με τετραώροφο κτίριο κατοικιών και γραφείων με δύο υπόγεια, επί οικοπέδου συνολικής επιφάνειας 839,95 τ.μ., το οποίο βρίσκεται επί της οδού Αρδηττού 40-42, στο Μετς. Η ανακατασκευή του βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 4ο τρίμηνο του 2024. Στον τουριστικό τομέα, η Noval προχωρά στην αποκατάσταση και ανακαίνιση διώροφης διατηρητέας κατοικίας με υπόγειο (κηρυγμένο ιστορικό μνημείο) στη Χώρα των Σπετσών. Η επένδυση βρίσκεται σε φάση αδειοδότησης. Στις Σπέτσες πρόκειται να γίνει και η ανέγερση νέας, διώροφης κατοικίας με υπόγειο.

Έχει εκπονηθεί προς το παρόν η αρχιτεκτονική μελέτη.
Aπό τα υφιστάμενα ακίνητα του χαρτοφυλακίου της Noval Property που εκμεταλλεύεται ήδη η εταιρεία, το μεγαλύτερο μέρος των μισθωμάτων που εισπράττει προέρχεται από το κτίριο γραφείων The Orbit στην Κηφισίας, το River West και το River West Open, το κατάστημα της ΙΚΕΑ στον Κηφισό, το ξενοδοχείο Wyndham Athens στην πλατεία Καραϊσκάκη και το Mare West στην Κόρινθο. Τα συγκεκριμένα ακίνητα αντιπροσωπεύουν το 54,9% της συνολικής εκτιμηθείσας αξίας του χαρτοφυλακίου ακινήτων στο τέλος του 2023. Επίσης, το ετησιοποιημένο μίσθωμα των κατωτέρω περιγραφόμενων ακινήτων ανέρχεται σε 23,4 εκατ. ευρώ, ήτοι 74,6% των ετησιοποιημένων μισθωμάτων του χαρτοφυλακίου. Το χαρτοφυλάκιό της αποτελείται από 61 ακίνητα.