Σχεδόν έτοιμο να φιλοξενήσει τους περίπου 500 εργαζόμενους της Italgas είναι σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Build, το παλιό κτίριο του τηλεοπτικού σταθμού, Mega, στη λεωφόρο Μεσογείων 109-111, το οποίο ανήκει ιδιοκτησιακά στη Bain Capital και έχει ανακαινιστεί πλήρως. Πλέον, απομένουν μόνο οι λεπτομέρειες για την ολοκλήρωση των εργασιών ανακαίνισης των 7 ορόφων που κατά το παρελθόν στέγαζε εκεί τον γνωστό τηλεοπτικό σταθμό και έως τη στιγμή που διέκοψε την εκπομπή σήματος τον Οκτώβριο του 2018 για να ακολουθήσει στη συνέχεια η εξαγορά του σήματος και της ταινιοθήκης από τον όμιλο Μαρινάκη και την Alter Ego Media. Η στέγαση της εταιρείας ενέργειας σε αυτό αναμένεται να πραγματοποιηθεί από τον Μάιο και ύστερα. Το κτίριο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με το μετρό της Κατεχάκη και συνορεύει με το ξενοδοχείο Ερρίκος Ντυνάν.

Συνολική δομημένη επιφάνεια που ξεπερνά τα 5.500 τετραγωνικά μέτρα
To συγκεκριμένο κτίριο συνολικής επιφάνειας άνω των 5.500 τετραγωνικών μέτρων ανήκει στο κτιριακό συγκρότημα μεικτής χρήσης που φέρει την ονομασία Πολιτεία Business Center και είχε κατασκευαστεί από την πτωχευμένη και εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, κατασκευαστική εταιρεία Αττικάτ, στην χρονική περίοδο 1994-2000, σε αντάλλαγμα της αντιπαροχής με την οποία η τεχνική εταιρεία κατασκεύασε το γειτονικό κτίριο του νοσοκομείου, Ερρίκος Ντυνάν.

Όπως πληροφορούμαστε την ανακατασκευή του κτιρίου ανέλαβε η Δίολκος Κατασκευαστική, η οποία ανήκει στον όμιλο Ravago.
Το project management του έργου ανέλαβε η Savills Hellas. Στο συγκεκριμένο κτίριο εκτός από την Italgas θα στεγαστούν και οι υποδομές και το προσωπικό της ΔΕΔΑ, η οποία στο πλαίσιο ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ Υποδομών έχει περιέλθει στον έλεγχο της Italgas. Να σημειωθεί ότι η Italgas έχει πουλήσει από τον περασμένο Δεκέμβριο του 2022 το 10% της ΔΕΠΑ Υποδομών στη Phaeton S.A. συμφερόντων του ομίλου Κοπελούζου.

Σε πλήρη εξέλιξη το αναπτυξιακό πλάνο της ΔΕΔΑ έως το 2036
Αυτή τη στιγμή η ΔΕΔΑ βρίσκεται σε διαδικασία υλοποίησης του αναπτυξιακού της προγράμματος στην Ευρώπη, με την επέκταση δικτύων διανομής φυσικού αερίου με περισσότερα από 2.000 χιλιόμετρα δικτύου και 170.000 συνδέσεις καταναλωτών έως και το 2036.

Σημειώνεται ότι μέρος του κτιρίου της λεωφόρου Μεσογείων και συγκεκριμένα, ένα τμήμα του ισογείου που συνορεύει με το ακίνητο της Bain Capital αλλά ανήκει στον πρώην πρόεδρο του Ερυθρού Σταυρού, Ανδρέα Μαρτίνη, εξετάζεται το ενδεχόμενο να αξιοποιηθεί και αυτό υπό το καθεστώς της μίσθωσης για τη δημιουργία ενός call center που θα καλύψει της ανάγκες της νέας ενοίκου του κτιρίου. Ωστόσο αυτό είναι κάτι που ακόμη δεν έχει αποφασιστεί, καθότι δεν αποκλείεται τελικά το call center για την εξυπηρέτηση των πελατών της εταιρείας να εγκατασταθεί και στο ήδη μισθωμένο κτίριο των 7 ορόφων.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build