Έργα ΣΔΙΤ συνολικής αξίας περίπου 1 δισεκατομμυρίου ευρώ έχει στη φαρέτρα της αυτή τη στιγμή η Ιντρακάτ, μεταξύ των οποίων έργα περίπου 400 εκατομμυρίων ευρώ πρόκειται να υπογραφούν κατά το προσεχές χρονικό διάστημα, όπως αναφέρει στο Build ο τεχνικός διευθυντής έργων ΣΔΙΤ του ομίλου, Ιωάννης Σαγκριώτης. Τα έργα αυτά είναι οι φοιτητικές εστίες Κρήτης με προϋπολογισμό 260 εκατομμύρια ευρώ, οι φοιτητικές εστίες Θεσσαλίας με προϋπολογισμό κατασκευής 92 εκατομμύρια ευρώ αλλά και το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Υποδομών με κόστος κατασκευής 110 εκατομμυρίων ευρώ.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην τελική ευθεία η διαδικασία χρηματοδότησης από τις τράπεζες, ενώ επίκειται η παραπομπή των σχετικών συμβάσεων στο Ελεγκτικό Συνέδριο, προκειμένου να υπογραφή η σύμβαση οριστικού αναδόχου από πλευράς του ομίλου Ιντρακάτ. Για την οριστικοποίηση και υπογραφή των συγκεκριμένων έργων απαιτείται χρονικό διάστημα εξαμήνου. Στα υλοποιημένα ή στα υλοποιούμενα από πλευράς του ομίλου Ιντρακάτ εντάσσονται το οδικό έργο Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος (με προϋπολογισμό 240 εκατομμύρια ευρώ), το οδικό έργο του ΒΟΑΚ 22 χιλιομέτρων (προϋπολογισμός 240 εκατομμύρια ευρώ), επίσης συγκαταλέγονται η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) Σερρών (με προϋπολογισμό 40 εκατομμυρίων ευρώ) και αντικείμενο την επεξεργασία απορριμμάτων, το τηλεματικό σύστημα ειδοποίησης άφιξης των μέσων ενημέρωσης στις στάσεις λεωφορείων της Αττικής, το οποίο ολοκληρώνεται αυτή την περίοδο καθώς και το Ultra-Βroadband με αντικείμενο την τοποθέτηση οπτικών ινών στην Κεντρική Ελλάδα.
Το σύνολο αξίας κατασκευής των συγκεκριμένων έργων αγγίζει τα 600 εκατ. ευρώ.

Τα έργα που βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος το επόμενο διάστημα
Ταυτόχρονα, ο όμιλος Ιντρακάτ ενδιαφέρεται για έργα που βρίσκονται σε διαδικασία διαλόγου, όπως είναι τα τμήματα Δράμα-Αμφίπολη και το Γιαννιτσά-Έδεσσα.
Στο ενδιαφέρον του ομίλου εντάσσονται επιμέρους έργα για την κατασκευή δικαστικών μεγάρων της χώρας σε Θεσσαλονίκη (Κιλκίς, Έδεσσα) και Κεντρική Ελλάδα (Λαμία, Καρδίτσα, Τρίκαλα), οι φοιτητικές εστίες Θράκης. Επιπλέον έργο ΣΔΙΤ θα είναι το Πρωτοδικείο Αθηνών, το μεγάλο έργο για τη μετεγκατάσταση των φυλακών Κορυδαλλού με προϋπολογισμό 620 εκατομμύρια ευρώ αλλά και το έργο της ΠΥΡΚΑΛ.

Ο όμιλος Ιντρακάτ διατηρεί ενεργό ενδιαφέρον για όλα τα προαναφερόμενα έργα. Συνολικά, περισσότεροι από 20 διαγωνισμοί βρίσκονται σε εξέλιξη, στους οποίους η Ιντρακάτ μετέχει ενεργά με αντικείμενο τις Συμπράξεις Δημοσίου – Ιδιωτικού Τομέα αλλά και τον τομέα των παραχωρήσεων. Σημαντική αγορά αποτελεί για τον όμιλο και η Ρουμανία, όπου διατηρεί ανεκτέλεστο ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ. Θυμίζουμε, ότι το συνολικό ανεκτέλεστο του ομίλου Ιντρακάτ ανέρχεται σε περίπου 5 δισεκατομμύρια ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των έργων της Ιντρακάτ αλλά και αυτών της Άκτωρ).