Κατά την περίοδο της καραντίνας, και με δεδομένες τις συνθήκες της εποχής , το όραμα του ιδιοκτήτη , ήταν η αναδόμηση μιας αποθήκης 41,5 τ.μ. στον πεζόδρομο της οδού Ιατροπούλου, στην Καλαμάτα, σε ένα καλαίσθητο take & go café – Bar. Η ιδέα πήρε σάρκα και οστά από την interior designer Εύη Μπούνα και την δημιουργία του Lupus Bistro. Ενός χώρου με έντονες επιρροές από τα ιστορικά παριζιάνικα Bistrot , συνυφασμένα με την τέχνη και την αρχιτεκτονική της εποχής. Στο εσωτερικό του καταστήματος δεσπόζει ο χώρος του Bar. Καθώς δεν υπήρχε επιθυμία για καθήμενους πελάτες, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη μπάρα του καταστήματος. Ο σκελετός της έχει επενδυθεί με κυματοειδή λαμαρίνα, χρωματίστηκε με μπλε χρώμα της εταιρείας Kraft RC 173 (Deep Blue Aegean) και χρυσές λεπτομέρειες.

Στην επιφάνεια της έχει τοποθετηθεί Μάρμαρο – Skyline White – και οι γωνίες της έχουν απαλυνθεί προσδίδοντάς της κίνηση προς το εσωτερικό του χώρου και της μπάρας. Το φωτιζόμενο στέγαστρο που τοποθετήθηκε, κατασκευάστηκε από μέταλλο και υαλοπίνακα από αμμοβολή. Οι τρεις αναγεννησιακές αψίδες στην πίσω όψη του Bar, έχουν κατασκευαστεί από μεταλλικό σκελετό επενδυμένο με ειδικά επεξεργασμένη λαμαρίνα, με τελική ξεθωριασμένη χρυσή απόχρωση και τοποθετήθηκαν επί του ξύλινου πάγκου από MDF. Στο εσωτερικό τους επαναλαμβάνεται η εμφάνιση του υαλοπίνακα από αμμοβολή για το φωτισμό της κάβας, λειτουργώντας ως γέφυρα μεταξύ του δαπέδου και της οροφής του Bar.

Τα κεραμικά πλακίδια του δαπέδου διαστάσεων 60×60 εκ. σε όψη μωσαϊκού συνδέονται με την retro οροφή, με οβάλ καθρέπτες οι οποίοι εκτείνονται με γραμμικά στηρίγματα έως αυτήν. Το επίχρισμα που χρησιμοποιήθηκε στην εσωτερική τοιχοποιία είναι κόλλα πλακιδίων η οποία εφαρμόστηκε στον τοίχο με την τεχνική της πατητής τσιμεντοκονίας και χρωματίστηκε με ειδικό βερνικόχρωμα της εταιρείας Kraft. Για τον αιωρούμενο φωτισμό από την οροφή επιλέχθηκαν μεταλλικοί σωλήνες που τοποθετήθηκαν σε διαφορετικά ύψη δημιουργώντας ένα νέο φωτιστικό, αποτελώντας μια σύγχρονη πινελιά ανάμεσα σε δύο παλαιικά υλικά δαπέδου και οροφής. Ο στενός διάδρομος μεταφοράς από το χώρο του Bar προς το μπάνιο, σε οδηγεί στο φουαγιέ του προθαλάμου όπου κυριαρχεί στο χώρο μια βελούδινη μπλε πολυθρόνα ανάμεσα σε 2 πίνακες, διαφορετικών εποχών και καλλιτεχνικών ρευμάτων, προσδίδοντας μια νότα τέχνης.

Ο φωτισμός στον προθάλαμο του μπάνιου, διαχέεται από την οροφή αναδεικνύοντας τις σκουρόχρωμες επιλογές του μαύρου νιπτήρα με φόντο τον μπλε τοίχο – ίδιας απόχρωσης με την μπάρα – και σε συνδυασμό με τις χρυσές λεπτομέρειες των αξεσουάρ επιτυγχάνεται η χρωματική παλέτα (μπλε – χρυσό – λευκό). Το μέγεθος της πόρτας του W.C. έχει παραμείνει ως είχε στην πρότερη διάστασή της (παλιά πόρτα εισόδου) και έχει τοποθετηθεί υαλοπίνακας αμμοβολής. Τελική πινελιά στην διακόσμηση, η τοποθέτηση του γραμμικού μοτίβού ενός λύκου – Lupus στα λατινικά – για την ονομασία /ταυτότητα του Bistro. Η επιτυχημένη και εντυπωσιακή προσπάθεια της κας Μπούνα , να δημιουργήσει ένα ΄΄παριζιάνικο΄΄ bistro με νότες Αναγέννησης, στο κέντρο της Καλαμάτας , συνδυάζοντας την κομψότητα και την πολιτιστική κληρονομιά δύο σπουδαίων εποχών, επιστεγάστηκε με την βράβευση της στα Interiors Awards 2024

EVI BOUNA / INTERIOR DESIGNER
[email protected]
6940670879