Το τμήμα Business Solutions της LG Electronics (LG) συμμετείχε στην έκθεση AHR 2022, όπου και παρουσίασε την πλήρη σειρά λύσεων HVAC της εταιρείας για το 2022 που συμπεριλάμβανε επαγγελματικές και οικιακές λύσεις για κάθε ανάγκη. Ανάμεσα στις προτάσεις της LG ήταν η -πρωτοπόρα για τον κλάδο- τεχνολογία Variable Refrigerant Flow (VRF), τα τελευταία μοντέλα αντλίας θερμότητας που χαρακτηρίζονται από εξαιρετικές ενεργειακές αποδόσεις, οι λύσεις για καλύτερη ποιότητα αέρα σε εσωτερικούς χώρους, καθώς και τα ευέλικτα προϊόντα αυτοματισμού κτιρίων και συνδεσιμότητας. Η έκθεση έλαβε χώρα στο Λας Βέγκας των Ηνωμένων Πολιτειών από τις 31 Ιανουαρίου μέχρι τις 02 Φεβρουαρίου.

Ένα από τα βασικά σημεία της έκθεσης ήταν η επίσημη παρουσίαση του Inverter Scroll Heat Pump Chiller (ISHPC) της LG. Φέρνοντας την καινοτομία στην κατηγορία air-cooled chiller, το LG ISHPC αξιοποιεί την τεχνολογία Inverter, για την παροχή ζεστού και κρύου νερού, προσφέροντας ισχυρές επιδόσεις, με αθόρυβη λειτουργία και ενεργειακή απόδοση. Συνδυάζοντας τα βασικά χαρακτηριστικά της τεχνολογίας VRF με την παραγωγή κρύου νερού, η LG ανεβάζει τον πήχη για τους air-cooled chillers με ένα ισχυρό σύνολο χαρακτηριστικών υψηλής απόδοσης, παρέχοντας στους μηχανικούς μια ευέλικτη, οικονομική και κατάλληλου μεγέθους λύση αντλιών θερμότητας. Παράλληλα, με την τάση της αγοράς προς την ηλεκτροκίνηση να κερδίζει έδαφος συνεχώς, η ισχυρή απόδοση θέρμανσης σε χαμηλή εξωτερική θερμοκρασία του νέου LG ISHPC, είναι μια βιώσιμη λύση  που πληροί τα προαπαιτούμενα χαρακτηριστικά θέρμανσης ζεστού νερού, ενώ παράλληλα  υποστηρίζει τη στρατηγική της εταιρείας που έχει στόχο τη μείωση εκπομπών άνθρακα.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που συμμετείχαμε και πάλι στην AHR Expo – με διαδικτυακή, αλλά και φυσική παρουσία”, δήλωσε ο Steve Scarbrough, ο Senior Vice President του τμήματος Air Conditioning Technologies της LG Electronics USA. “Ανυπομονούμε να μοιραστούμε τις νέες καινοτομίες προϊόντων της LG στον τομέα της ποιότητας του αέρα, της ηλεκτροκίνησης και της έξυπνης συνδεσιμότητας, στο πλαίσιο της παρουσίασης των πιο καινοτόμων προϊόντων μας, που θα ηγηθούν της βιομηχανίας, σε επαγγελματικό αλλά και οικιακό επίπεδο, για την φετινή χρονιά αλλά και στο μέλλον”.

Οι συμμετέχοντες στη μεγαλύτερη παγκοσμίως έκθεση βιομηχανίας  για μηχανικούς, εργολάβους, διανομείς και άλλους επαγγελματίες του κλάδου που επισκέφθηκαν το περίπτερο της LG #N7906, είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τις πιο πρόσφατες  τεχνολογίες και λύσεις ψύξης-θέρμανσης της LG.

Επιπλέον, οι επισκέπτες της έκθεσης AHR είδαν από κοντά και τις ακόλουθες λύσεις από την LG:

LG Split Compact DOAS (Dedicated Outdoor Air System)

Φιναλίστ του Βραβείου Καινοτομίας AHR 2022 στην κατηγορία εξαερισμού, το LG Split Compact DOAS διαθέτει ένα κύριο εναλλάκτη και έναν εναλλάκτη αναθέρμανσης ζεστού αερίου, χάρη στα οποία λειτουργεί σαν αφυγραντήρας και ψύχει ή θερμαίνει τον εξωτερικό αέρα που απαιτείται για τον αερισμό ενός κατειλημμένου χώρου, ιδιαίτερα χρήσιμο σε περιπτώσεις όπου το σύστημα κλιματισμού τοποθετείται εκ των υστέρων, και υπάρχουν πρακτικοί περιορισμοί (περιορισμένος χώρος στην οροφή, περιορισμός στις σωληνώσεις ή το δίκτυο αγωγών). Το Split Compact DOAS, που διακρίθηκε ανάμεσα στους φιναλίστ της κατηγορίας «Ποιότητα Αέρα Εσωτερικού Χώρου» στην AHR 2022, διαθέτει ένα εργοστασιακά εγκατεστημένο σύστημα ανάκτησης θερμότητας, ενσωματωμένα γραφικά στο χειριστήριο DOAS και προαιρετικά, χειριστήριο με οθόνη αφής AC Smart®. Η ενσωμάτωση της λειτουργίας του DOAS στο σύστημα LG VRF παρέχει τη δυνατότητα αποτελεσματικής καθημερινής παρακολούθησης και ελέγχου της εγκατάστασης από τους διαχειριστές της.

LG Inverter Heat Pump Water Heater

Η αντλία θερμότητας (Inverter Heat Pump Water Heater) της LG, είναι μια ενεργειακά αποδοτική λύση, εναλλακτική στους θερμαντήρες νερού που λειτουργούν με ηλεκτρικές αντιστάσεις ή φυσικό αέριο. Είναι μια ιδανική επιλογή για οικιακές εφαρμογές, αφού η αντλία θερμότητας με τεχνολογία inverter της LG,παρέχει ζεστό νερό με πιστοποιημένη απόδοση ENERGY STAR® 3,75 UEF. Διαθέτει συμπιεστή inverter LG που εγγυάται αθόρυβη λειτουργία, φτάνοντας μόλις τα 42 dB(A) και έχει δυνατότητα Wi-Fi σύνδεσης για απομακρυσμένη διαχείριση, μέσα από την εφαρμογή για κινητές συσκευές ThinQ®  της LG.

LG Multi F MAX με LGRED° [μονάδες 36K, 42K και 48K]

Ένα πολυζωνικό σύστημα κλιματισμού, με μία μόνο εξωτερική μονάδα, η οποία μπορεί να συνδέσει έως και οκτώ εσωτερικές μονάδες, το LG Multi F MAX με τεχνολογία θέρμανσης LGRED° παρέχει συνεχή θέρμανση, σε θερμοκρασίες έως -25°C, και προσφέρει το 100% της απόδοσής του σε θερμοκρασίες έως -15°C. Ιδανικό για οικιακές εφαρμογές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, το Multi F Max με LGRED° έχει σχεδιαστεί με δυνατότητα τοποθέτησης μεμονωμένων εσωτερικών μονάδων στους εσωτερικούς χώρους, προσφέροντας έτσι τη δυνατότητα για ξεχωριστή ρύθμιση θερμοκρασίας ανά δωμάτιο, αποφεύγοντας την υπερβολική ψύξη ή/και θέρμανση και ελαχιστοποιώντας τις δυσάρεστες μεταβολές της θερμοκρασίας.

LG MultiSITE™ VM3

Το MultiSITE™ VM3 προσφέρει κεντρικό έλεγχο των μονάδων LG VRF,  αλλά και των υπόλοιπων συστημάτων κλιματισμού του κτιρίου. Με την υποστήριξη του κορυφαίου στον κλάδο Niagara Framework®1, το VM3 προσφέρει web-based γραφικό interface στον χρήστη, που βασίζεται στο HTML5 και μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί για να καλύψει τις απαιτήσεις του κτιρίου ή των πελατών. Το MultiSITE VM3 έχει δυνατότητα επέκτασης και IoT.

Εφαρμογή LG ThinQ®

Η εφαρμογή LG ThinQ επιτρέπει τον απομακρυσμένο έλεγχο του εξοπλισμού HVAC της LG, μαζί με άλλες οικιακές συσκευές της εταιρείας. Τα χαρακτηριστικά του ThinQ περιλαμβάνουν τη δυνατότητα φωνητικών εντολών και εξουσιοδότησης απομακρυσμένης πρόσβασης για τεχνικούς, αλλά και τον προγραμματισμό των ιδανικών συνθηκών σε μεμονωμένους χώρους. Με το Smart Diagnosis™, οι χρήστες μπορούν να κάνουν απευθείας ερωτήσεις σε εξειδικευμένους συνεργάτες για να εξασφαλίσουν τη σωστή απόδοση και συντήρηση του συστήματος.

Επιπλέον πληροφορίες για το πλήρες χαρτοφυλάκιο των συστημάτων ψύξης και θέρμανσης της LG μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση lghvac.com.