Το χρονοδιάγραμμα της ανάπτυξης του έργου στο Ελληνικό παραθέτει η Lamda Development στην πιο πρόσφατη παρουσίασή της προς τους επενδυτές, έχοντας διασφαλίσει χρηματοδότηση ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για τις πρώτες επενδύσεις. Τα συμβατικά έσοδα του κατασκευαστικού σχεδίου της Α’ Φάσης υπολογίζεται ότι θα ανέρχονται στα 317.000.000 ευρώ.
Ποιες θα είναι οι πρώτες κατασκευές βάσει σχεδίου Συγκεκριμένα, το πρώτο από τα προγραμματισμένα έργα της Lamda Development είναι η ολοκλήρωση της κατασκευής κτιρίου το οποίο θα φιλοξενεί συλλόγους ΑμεΑ και ιδιωτικά σχολεία, μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2023.

Επόμενο βήμα για την εταιρεία, θα είναι η ολοκλήρωση της πρώτης φάσης αθλητικών εγκαταστάσεων μέχρι το τέλος του δεύτερου τριμήνου του 2024.
Επιπλέον, βάσει σχεδίου, έως το τέταρτο τρίμηνο του 2024, θα έχει πραγματωθεί η υπογειοποίηση της λεωφόρου Ποσειδώνος και του οδικού δικτύου της περιοχής του Ελληνικού, ταυτόχρονα με την πρώτη φάση των υπόλοιπων έργων υποδομών. Όσον αφορά στο τελευταίο εξάμηνο του 2025, η εταιρεία έχει ως στόχο να έχουν ολοκληρωθεί τα ακόλουθα έργα: το Μητροπολιτικό Πάρκο, η αναβάθμιση της μαρίνας του Αγίου Κοσμά, τα παραθαλάσσια διαμερίσματα και η Riviera Galleria.

Τέλος, μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2026 θα έχει πραγματοποιηθεί η ανέγερση του ουρανοξύστη Riviera Tower και μέχρι το τέλος της ίδιας χρονιάς θα ολοκληρωθεί το mall της λεωφόρου Βουλιαγμένης, ο πύργος μεικτής χρήσης με τη Brooklane (70%), παράλληλα με τα γραφεία, τις κατοικίες στο πάρκο και τα υπόλοιπα διαμερίσματα, καθώς και οι χώροι εστίασης και λιανικού εμπορίου.

Ψήφος εμπιστοσύνης από επενδυτές και εταίρους
Βάσει των επιχειρησιακών συμφωνιών, οι επενδυτές οι οποίοι «ρίχνουν» ψήφο εμπιστοσύνης στα σχέδια της Lamda Development είναι η Τράπεζα Πειραιώς με τη μεταφορά των κεντρικών γραφείων της στην αθηναϊκή Ριβιέρα, με συμφωνία 147 εκατ. ευρώ, η Eurobank, επίσης, με τη μεταφορά των κεντρικών της γραφείων στον ουρανοξύστη (πρόκειται για συμφωνία 140 εκατ. ευρώ) και ο όμιλος εταιρειών Fourlis με τη συμφωνία 30 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι οικοδομικές άδειες για την ανέγερση των landmark κτιρίων θα εκδοθούν μέχρι τον Ιούνιο του 2023.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build