Εκδήλωση για το έργο του Ελληνικού πραγματοποίησε πριν από λίγες μέρς η Lamda Development, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 150 επιχειρηματίες που συνεργάζονται ήδη ή βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για τους εμπορικούς προορισμούς του έργου. Συγκεκριμένα, σε αυτήν την εκδήλωση-ξενάγηση προσκλήθηκαν επιχειρηματίες από τον κλάδο του retail και της εστίασης, καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη εταιρειών διεθνών και εγχώριων σημάτων. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από τις σημαντικότερες εταιρείες όπως: Attica, Calin (Ιntimissimi, Calzedonia), Callista, Dixons/Κωτσόβολος, Fourlis Group (IKEA, Intersport, Leroy Merlin, Holland & Barett, Dpam), H&M Group, Holmes Place, Inditex (Zara, Oysho, Massimo Duttι κ.α.), Imanoglou, Kessaris, Lalaounis, Μαrinopoulos (GAP, Starbucks), Minas Designs, Nikos Koulis, Public, Pagoni (Eponymo), Papaioannou (Lapin), Sephora, Tsavdaroglou (Max Mara, Marella) Venetia Vildiridis, Village Cinemas (Ant1 Group), Zeus & Dione.

Πρόβλεψη για 17 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως στο Vouliagmenis Mall
Οι προσκεκλημένοι της Lamda Development ξεναγήθηκαν στο εργοτάξιο και, κατόπιν, ο CEO της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου και η Chief Development and Investment Assets Officer, Μελίνα Παΐζη, τους παρουσίασαν αναλυτικά το χρονοδιάγραμμα ανάπτυξης των δύο σπουδαίας σημασίας εμπορικών και ψυχαγωγικών αναπτύξεων που δημιουργούνται στο Ελληνικό, του Vouliagmenis Mall και της Riviera Galleria. Ειδικότερα, το Vouliagmenis Mall, το οποίο είναι σχεδιασμένο από το αρχιτεκτονικό γραφείο AEDAS, αναμένεται να είναι το μεγαλύτερο στη νότια Ευρώπη, με 280 καταστήματα. Υπολογίζεται ότι θα υποδέχεται 17 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως. Οι κύριες κατασκευαστικές εργασίες για αυτό θα ξεκινήσουν το πρώτο εξάμηνο του 2024.

Ας σημειωθεί, πως έχει ήδη συμφωνηθεί το 52% της μισθώσιμης επιφάνειας ενώ μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να έχει ξεπεράσει το 70%. Όσο για την Riviera Galleria, θα φέρει την υπογραφή του βραβευμένου Ιάπωνα αρχιτέκτονα Kengo Kuma, ενώ έχει μισθώσιμη επιφάνεια, 19.000 τ.μ και 100 καταστήματα. Σε αυτόν τον προορισμό, οι συμφωνίες ξεπερνούν το 20% της μισθώσιμης επιφάνειας, ποσοστό που εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει το 50% μέχρι το τέλος του 2023.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build