Είσοδο στην αγορά του real estate έχει πραγματοποιήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα η Λακιώτης Α.Ε. γνωστή επί σειρά ετών από τη δραστηριοποίησή της στον τομέα των πλακιδίων και ειδών υγιεινής. Όπως ανέφερε σχετικά στο Build, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Αντώνης Λακιώτης, αυτή τη στιγμή η επιχείρηση έχει επεκτείνει την δραστηριότητά της και στις αγοραπωλησίες κατοικιών εντός του λεκανοπεδίου της Αττικής. «Αγοράζουμε οικιστικά ακίνητα είτε προς πώληση, είτε προς εκμετάλλευση όπου στη δεύτερη περίπτωση διατηρούμε κάποια από αυτά στην ιδιοκτησία μας και στη συνέχεια τα μισθώνουμε».

Καινοτόμες ενιαίες επιφάνειες 3,20Χ1,60 που δεν απαιτούν αρμοδέτηση
Η Λακιώτης Α.Ε. στο πλαίσιο της έκθεσης Xenia που διοργάνωσε η Forum Α.Ε. παρουσιάζει καινοτόμες κεραμικές επιφάνειες σε διαφορετικές αποχρώσεις, οι οποίες έχουν το χαρακτηριστικό ότι τοποθετούνται ενιαίες, ελαχιστοποιώντας την αρμοδέτηση. «Πρόκειται για υλικά μεγάλων διαστάσεων με ύψος 3,20 και πλάτος 1,60 μέτρα. Έχουν πολλές διαφορετικές εφαρμογές όπως η τοποθέτησή τους ως επενδύσεις σε τοίχους, η χρήση τους για την δημιουργία πάγκων κουζίνας, νιπτήρων, για χώρους υποδοχής σε ξενοδοχεία, ακόμα και για την κατασκευή τραπεζιών. Διατίθενται σε πάχος 6, 10 και 20 χιλιοστών. Επί της ουσίας διαφεύγουν της παραδοσιακής εφαρμογής των πλακιδίων όπως τη γνωρίζαμε με ελάχιστους αρμούς, ενώ μπορούν να αντικαταστήσουν το μάρμαρο. Σε αντίθεση με το μάρμαρο τα υλικά αυτά δεν έχουν την μεγάλη απορροφητικότητα που αυτό παρουσιάζει, ενώ και η απόχρωση που επιδεικνύουν είναι ενιαία χωρίς να αλλοιώνεται από τις καιρικές συνθήκες κατά τη διάρκεια του χρόνου».

Αυτή τη στιγμή η επιχείρηση διατηρεί 13 σημεία λιανικής πώλησης, ενώ το τελευταίο που λειτούργησε το περασμένο φθινόπωρο βρίσκεται στην Άνοιξη Αττικής. Στόχος είναι να ανοίξει δύο ακόμα καταστήματα εντός του 2023, τα οποία επίσης θα βρίσκονται στο λεκανοπέδιο. Η Λακιώτης Α.Ε. δραστηριοποιείται στη λιανική, η οποία αποδίδει το 40% των πωλήσεών της και το υπόλοιπο 60% κατανέμεται στη χονδρική πώληση και στην συμμετοχή της σε έργα. Μεταξύ των εταιρειών με τις οποίες συνεργάζεται είναι οι Geberit, Ideal Standard, Roca, Grohe, Geberit, Energie Ker, Marca Corona, Franke, Kerafina, Vitruvit, Decokeram, Pyramis και αρκετές ακόμη.

Ανοδική πορεία πωλήσεων στη διάρκεια του 2021 και αύξηση κερδών
Να σημειωθεί ότι η Λακιώτης Α.Ε. με βάση τα τελευταία οικονομικά στοιχεία για τη χρήση του 2021 κατάφερε να αυξήσει σημαντικά τον κύκλο εργασιών της, ο οποίος ανήλθε στα 18,7 εκατομμύρια ευρώ, από 15,18 εκατομμύρια ευρώ που ήταν το 2020, διαφορά που αντικατοπτρίζει θετική μεταβολή κατά 23,16%. Τα καθαρά της κέρδη μετά από φόρους ήταν 866,56 χιλιάδες ευρώ από 522,7 χιλιάδες ευρώ που ήταν αντίστοιχα κατά τα έτη 2021 και 2020.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build