Το «πράσινο φως» από το Υπουργείο Πολιτισμού έλαβε η ισραηλινών συμφερόντων εταιρεία ανάπτυξης real estate KRM Group για το επόμενο project της στην Αθήνα, που θα κατασκευαστεί στο κέντρο της πρωτεύουσας, στην οδό Μιλτιάδου 37, στην περιοχή της Πλατείας Καρύτση. Εκεί βρίσκεται ένα νεοκλασικό κτίριο, το οποίο, σύμφωνα με τη σχετική μελέτη που έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού, θα ανακαινιστεί και θα μετατραπεί σε τουριστικό κατάλυμα.

Η έγκριση της μελέτης δόθηκε με το σκεπτικό ότι οι εργασίες που θα λάβουν χώρα δεν επηρεάζουν τον αρχαιολογικό χώρο των Αθηνών, ενώ το ακίνητο βρίσκεται σε ικανή απόσταση και χωρίς οπτική επαφή με την Ακρόπολη και υπό τον όρο η εκτέλεση των εκσκαφικών εργασιών να γίνει με την άμεση επίβλεψη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών και, σε περίπτωση εντοπισμού αρχαιοτήτων, να ακολουθήσει ανασκαφική έρευνα, από τα αποτελέσματα της οποίας θα εξαρτηθεί ο τρόπος συνέχισης του έργου. Projects «αστικής ανανέωσης» σε διάφορες περιοχές της ΑθήναςΤο κτίριο ανήκει στην εταιρεία Μ-1875 Μονοπρόσωπη ΑΕ, η οποία με τη σειρά της ανήκει κατά 100% στην KRM Group, που δραστηριοποιείται στην Αθήνα από το 2018, με ιδρυτές και συνεταίρους τους Elazar Kaykov, Harel Ravins και Yodik Madar.

Η εταιρεία ειδικεύεται σε έργα «αστικής ανανέωσης», έχοντας αναλάβει projects σε περιοχές όπως η Κυψέλη, οι Αμπελόκηποι, το Παγκράτι, ο Πειραιάς και τα Βριλήσσια. Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα έργα που υλοποιεί η εταιρεία είναι η πλήρης ανακαίνιση μίας επταώροφης πολυκατοικίας στην περιοχή του Βοτανικού με θέα στην Ακρόπολη, ενώ στην οδό Καλύμνου στην Κυψέλη η εταιρεία ανακαινίζει ένα κτίριο εννέα ορόφων, που θα φιλοξενήσει διαμερίσματα κατάλληλα για βραχυχρόνια μίσθωση. Εν προκειμένω, το πλάνο της KRM Group για το κτίριο που βρίσκεται στην οδό Μιλτιάδου 37 προβλέπει την ανέγερση ενός ξενοδοχείου τεσσάρων αστέρων με συνολική επιφάνεια 1.265 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο, επιπρόσθετα, θα εκτείνεται σε τέσσερα επίπεδα και θα είναι ενεργειακής κλάσης Α+.