Ένας μεγάλος πεζόδρομος αναμένεται να συνδέσει την Κόρινθο με το Λουτράκι μετά την υλοποίηση έργου ανάπλασης, μήκους έξι χιλιομέτρων και προϋπολογισμού 12 εκατ. ευρώ. Η ανάπλαση χρηματοδοτείται από το υπουργείο Περιβάλλοντος και το Ταμείο Ανάκαμψης και μεταξύ άλλων προβλέπονται ποδηλατοδρόμος, πεζόδρομος, χώροι αναψυχής και πράσινο. Όπως επισημαίνεται στο σχετικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ, θα δημιουργηθεί ένα «γραμμικό πάρκο» που θα μετατρέπει έναν χώρο που δεν χρησιμοποιείται, σε χώρο εναλλακτικής μετακίνησης, μεταφοράς, περιπάτου, ποδηλασίας και αναψυχής.

«Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για την μεγαλύτερη αστική ανάπλαση των τελευταίων χρόνων στον νομό Κορινθίας, τόσο σε εύρος παρέμβασης, όσο και σε προϋπολογισμό κατασκευής του έργου», ανέφερε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος, χαρακτηρίζοντας παράλληλα την παραχώρηση των σιδηροδρομικών γραμμών του ΟΣΕ από το ύψος του παλαιού σιδηροδρομικού σταθμού και μέχρι τα όρια του δήμου προς το Λουτράκι ως μία εξαιρετικά σημαντική επιτυχία.

Ο κ. Νανόπουλος έκανε λόγο για ένα εμβληματικό έργο για τους όμορους δήμους Κορινθίων και Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων που «η κατασκευή του θα συμβάλει καθοριστικά στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των μόνιμων κατοίκων της περιοχής αλλά και των επισκεπτών, με τη δυνατότητα χρήσης ποιοτικού και αναβαθμισμένου χώρου, με απρόσκοπτη και ασφαλή πρόσβαση καθώς και την δυνατότητα σωματικής άσκησης μέσω περπατήματος και ποδηλασίας». Ο δήμαρχος εκτιμά πως το έργο «θέτει θεμέλια οικονομικής και τουριστικής ευημερίας αλλά και ανάπτυξης ποικίλων δραστηριοτήτων μέσα από την αξιοποίηση της πραγματικά τεράστιας έκτασης».


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build