Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της Watt+Volt, η εταιρεία ξεκινά στρατηγική συνεργασία, μέσω κοινοπραξίας, με την Impax Asset Management με στόχο την ανάπτυξη, κατασκευή και λειτουργία Φ/Β πάρκων εντός της ελληνικής επικράτειας. Η συνεργασία αφορά, κατ’ αρχάς σε ένα υφιστάμενο χαρτοφυλάκιο έργων Φ/Β πάρκων, ισχύος 200MW, το οποίο βρίσκεται σε ώριμο στάδιο ανάπτυξης. Βασική επιδίωξη των δυο εταιρειών είναι η επέκταση της συνεργασίας και σε περισσότερα έργα αλλά και άλλες τεχνολογίες ΑΠΕ κατά τα επόμενα έτη. Συνολικά, η συνεργασία αυτή εντάσσεται στην στρατηγική στόχευση της Watt+Volt προς την πράσινη ενέργεια.

Η αδειοδότηση του εν λόγω χαρτοφυλακίου βρίσκεται σε στάδιο ολοκλήρωσης εκ μέρους της Watt+Volt, με την έναρξη της κατασκευής του να προβλέπεται εντός του 2022.

Ο Αναστάσιος Παπαναγιώτου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Watt+Volt, δήλωσε: “Αποτελεί μεγάλη χαρά για εμάς η συνεργασία με την Impax, μια εταιρεία ηγέτιδα στις επενδύσεις που αφορούν στη μετάβαση προς μια περισσότερο βιώσιμη οικονομία. Είμαι βέβαιος ότι, συνδυάζοντας την καινοτόμο παρουσία της εταιρείας μας στην Ελλάδα με τη μεγάλη εμπειρία της Impax σε έργα ΑΠΕ μεγάλης κλίμακας, θα πρωταγωνιστήσουμε στον μετασχηματισμό του ενεργειακού κλάδου της χώρας μας, προς όφελος των Ελλήνων καταναλωτών και του περιβάλλοντος”.

Ο Carsten JohansenManaging Director, PE/Infrastructure της Impax, δήλωσε: “Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη συνεργασία μας με την Watt+Volt αναφορικά με την ολοκλήρωση ενός χαρτοφυλακίου έργων ΑΠΕ που θα επιταχύνουν την απανθρακοποίηση του ενεργειακού τομέα στην Ελλάδα. Έχουμε εντυπωσιαστεί από την αλληλεπίδρασή μας με την ομάδα της Watt+Volt έως σήμερα και προσβλέπουμε στην περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας μας κατά τα επόμενα έτη”.