Ακίνητο στην περιοχή του Ταύρου σε απόσταση ενός τετραγώνου από τον Σταθμό της Καλλιθέας επί της οδού Κύπρου 19 απέκτησε η Hellenic Properties. Πρόκειται για πρώην βιομηχανικό κτίριο με επιφάνεια 5.200 τ.μ. και ο στόχος είναι να μετατραπεί σε «πράσινο» κτίριο γραφείων. Εντάσσεται στη στρατηγική τοποθέτηση της εταιρείας να φέρει στην αγορά ένα προϊόν που θα είναι πιο προσιτό για τους μισθωτές του. To μίσθωμα θα είναι κατά 25% πιο οικονομικό από τα υψηλότερα ενοίκια που ζητούνται αυτή τη στιγμή για «πράσινα» γραφεία στην Αθήνα.

«Ο λόγος που μπορούμε να προσφέρουμε ένα πιο προσιτό μίσθωμα είναι η περιοχή καθώς και το γεγονός ότι προχωράμε σε επανάχρηση υφιστάμενου κτιρίου», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Properties, Ερρίκος Αρώνες. Επί της ουσίας o κάθε μισθωτής θα μπορεί να πραγματοποιεί την εσωτερική διαρρύθμιση με το καθαρό μίσθωμα να κυμαίνεται από τα 22 έως και τα 30 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο και το τελικό ποσό να προκύπτει από την διαπραγμάτευση με τον μισθωτή. «Το κτίριο θα διαθέτει 1.400 τ.μ. ανά όροφο (η συνολική ανωδομή θα είναι τέσσερις όροφοι) και δύναται να χρησιμοποιηθεί από μία επιχείρηση ή να μισθωθεί σε επιμέρους χρήστες», σημείωσε ο CEO της Hellenic Properties. Το σύνολο της επένδυσης με την απόκτηση του ακινήτου και την κατασκευή θα αγγίξει τα 17 εκατ. ευρώ.

Η κατασκευή του θα ολοκληρωθεί εντός διετίας. Η επένδυση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Sirec Energy, fund που υλοποιεί πράσινες επενδύσεις. Επίσης, προβλέπεται να υλοποιηθούν και άλλες επενδύσεις κατά το προσεχές διάστημα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Ε. Αρώνες. Σημειώνεται, ότι η Sirec Energy έχει ήδη συνεργαστεί με τη Blend του Πάρη Καλλιτσάντση. Αυτή είναι η πρώτη από μία σειρά συνεργασιών, ενώ σύμφωνα με τον κ. Αρώνες, είναι προγραμματισμένες έως και τρεις κοινές επενδύσεις με τη Sirec Energy εντός των επόμενων 18 μηνών.

Το project γραφείων της Συγγρού
Σε ό,τι αφορά στη λεωφόρου Συγγρού, όπου η Hellenic Properties διατηρεί την ιδιοκτησία ακινήτου, θα δημιουργηθεί ένα νέο κτίριο γραφείων. Το ύψος επένδυσης θα ανέλθει κατασκευαστικά στα 28 εκατομμύρια ευρώ με τη συνολική προς ανάπτυξη επιφάνεια να είναι 10.000 τ.μ. Ταυτόχρονα, το οικιστικό project της Κηφισιάς, στην πρώην θερινή κατοικία της Ασπασίας Μάνου συζύγου του βασιλιά Αλέξανδρου, η κατασκευή εξελίσσεται με βάση το χρονοδιάγραμμα. Η διάθεση των ακινήτων στην αγορά θα ξεκινήσει το προσεχές διάστημα σε συνεργασία με διεθνές μεσιτικό γραφείο με σκοπό της εταιρείας να προσεγγίσει επενδυτές από το εξωτερικό.

Το τοπίο της αγοράς
Σε ό,τι αφορά στην αγορά ο Ερρίκος Αρώνες, σημείωσε ότι είναι λειτουργική σε όλες τις κατηγορίες ακινήτων και ειδικά στα γραφεία, τα ξενοδοχεία και τις κατοικίες όπου ανέφερε ότι υφίσταται ζήτηση και ικανοποιητική απορρόφηση του προσφερόμενου προϊόντος. «Ωστόσο η ψαλίδα μεταξύ των παλαιότερων και των νεότερων ακινήτων, συνεχίζει να ανοίγει. Το βασικό μας πρόβλημα συνεχίζει να είναι το κατασκευαστικό και από πλευράς κόστους και από πλευράς διαθεσιμότητας συνεργείων, κάτι που αποτελεί τη μεγαλύτερή μας αγωνία».