Περαιτέρω ανοδική θα είναι η πορεία της Knauf Γυψοποιίας στην Ελλάδα και το 2022 σύμφωνα με πληροφορίες του Build. Επί της ουσίας η φετινή χρονιά έρχεται να επισφραγίσει την ήδη δυναμική πορεία που κατέγραψε το 2021 η επιχείρηση, η οποία διαθέτει το μεγαλύτερο μέρος των προϊόντων της στην ευρωπαϊκή αγορά, από όπου αντλεί και το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεών της, ενώ ένα πολύ περιορισμένο κομμάτι των πωλήσεών της προέρχεται από την Ασία. Στον εξαγωγικό τομέα διατηρεί παρουσία κυρίως στις βαλκανικές χώρες αλλά και στην κυπριακή αγορά.

Η Knauf που αυτή τη στιγμή διατηρεί τρία εργοστάσια στην Ελλάδα συνεχίζει να επενδύει στη χώρα μας, έχοντας προβεί και στην υλοποίηση επένδυσης 30 εκατ. ευρώ στο εργοστάσιο της Αμφιλοχίας, δημιουργώντας μία μονάδα παραγωγής γυψοσανίδων. Επιπλέον διατηρεί εργοστάσια παραγωγής παστοειδών υλικών φινιρίσματος μεταλλικών προφίλ στη Θεσσαλονίκη καθώς και ενός ακόμη εργοστασίου παραγωγής τσιμεντοειδών στη Μαγνησία. Ποσοστό που υπερβαίνει το 75% του κύκλου εργασιών της επιχείρησης αυτή τη στιγμή προέρχεται από τα προϊόντα που παράγονται στην Ελλάδα.

“Έγραψε” διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης
Το 2021 η επιχείρηση κινήθηκε με υψηλό διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης που έφτασε το 18,7% και το τζίρο της να φτάνει τα 63,45 εκατομμύρια ευρώ σε σύγκριση με εκείνον του 2020. Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα προ φόρων και τόκων ήταν επίσης αυξημένα στα 9,35 εκατομμύρια ευρώ το 2021 από 9,12 εκατομμύρια ευρώ το 2020, με θετική μεταβολή κατά 2,47%. Σημειώνεται ότι το 2021 η Knauf επένδυσε ποσό 4,9 εκατομμύρια ευρώ για την αναβάθμιση της παραγωγής στα εργοστάσια της Αμφιλοχίας και της Θεσσαλονίκης. Nα σημειωθεί ότι από το σύνολο του τζίρου της Knauf Γυψοποιία, τα 50,24 εκατομμύρια ευρώ προέρχονται από πωλήσεις σε πελάτες της στην Ευρώπη, τα 12,87 εκατομμύρια ευρώ από πωλήσεις σε συνδεδεμένες επιχειρήσεις και πάλι στην Ευρώπη, ποσό 20,98 χιλιάδες ευρώ από πωλήσεις σε πελάτες στην Ασία και ποσό 23,89 εκατ. ευρώ από πωλήσεις σε συνδεδεμένες επιχειρήσεις επίσης στην Ασία. Σε ό,τι αφορά τον δανεισμό της στο τέλος της προηγούμενης χρήσης οι τραπεζικές υποχρεώσεις ήταν στα 13,05 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα ίδια κεφάλαια ήταν αυξημένα στα 46,65 εκατομμύρια ευρώ το 2021 σε σχέση με τα 39,76 εκατομμύρια ευρώ που ήταν αντίστοιχα το 2020.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build