Στη δημιουργία νέου εργοστασίου σε όμορη έκταση με το ήδη υπάρχον στη Θήβα, προχωρά αυτή την περίοδο η Kamaridis GlobalWire. Η εταιρεία παραγωγής προϊόντων από χάλυβα και μονωτικών πάνελ πολυουρεθάνης, επενδύει στην κατασκευή νέας βιομηχανικής μονάδας. Κατά τις πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας, το καινούργιο εργοστάσιο πρόκειται να είναι έτοιμο προς λειτουργία εντός της φετινής χρονιάς, δεδομένου ότι αυτή την περίοδο βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι κατασκευαστικές εργασίες, οι οποίες τρέχουν με γρήγορο ρυθμό.

Σημειώνεται, ότι τα τελευταία χρόνια η Kamaridis έχει επενδύσει στην παραγωγική επέκτασή της στη Βουλγαρία με εργοστάσιο στη γειτονική μας χώρα. Εκεί δραστηριοποιείται μέσω της θυγατρικής εταιρείας Europan και έχει ως αντικείμενο την παραγωγή πάνελ πολυουρεθάνης και πετροβάμβακα. Να σημειωθεί, ότι το 2021 όταν το συγκεκριμένο εργοστάσιο βρέθηκε για πρώτη φορά σε πλήρη λειτουργία κατέγραψε κύκλο εργασιών 10,34 εκατομμύρια ευρώ και κέρδη προ φόρων 2,21 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για μία βιομηχανική εγκατάσταση, η οποία εκτός από τη Βουλγαρία έχει ως αντικείμενο την τροφοδοσία και της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων.

Σταθερά πάνω από τα 100 εκατομμύρια ευρώ ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών
Σε επίπεδο οικονομικών αποτελεσμάτων η Kamaridis έχει υπερβεί πλέον τα 100 εκατομμύρια ευρώ σε τζίρο με περιθώριο καθαρού κέρδους μετά από φόρους που αγγίζει το 13%.
Το 2022 ο τζίρος του ομίλου ήταν 106,6 εκατομμύρια ευρώ από 109 εκατομμύρια ευρώ το 2021 με καθαρά κέρδη μετά από τους φόρους να ανέρχονται στα 13,829 εκατομμύρια ευρώ από 13,820 εκατομμύρια ευρώ αντίστοιχα στις δύο χρήσεις. Σημειώνεται ότι ο συνολικός δανεισμός του ομίλου (βραχυπρόθεσμος και μακροπρόθεσμος) στο τέλος του 2022 ήταν 12,68 εκατομμύρια ευρώ.

Η εξαγωγική παρουσία της Kamaridis
Επισημαίνεται, πως η εταιρεία έχει σημαντική εξαγωγική παρουσία, η οποία υπερβαίνει το 20% του κύκλου εργασιών της σε ό,τι αφορά στα έσοδα που αποκομίζει από διεθνείς πωλήσεις. Πιο συγκεκριμένα, δραστηριότητά της εντοπίζεται σε αγορές της Μεσογείου και της Βαλκανικής, ενώ κατά καιρούς τα προϊόντα της διατίθενται και σε χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Αλγερία, η Ιταλία, το Ισραήλ. Εξαγωγές πραγματοποιούνται σε 65 χώρες και στις πέντε ηπείρους του πλανήτη. Τα τελευταία χρόνια πάντως η Kamaridis έχει καταφέρει να κινείται διαρκώς ανοδικά κάτι που φαίνεται και από τις κάτω γραμμές του ισολογισμού της καθότι τα κέρδη προ φόρων του 2022 ήταν 17,63 εκατομμύρια ευρώ, του 2021 είχαν φτάσει τα 15,13 εκατομμύρια ευρώ, του 2020 τα 7,39 εκατομμύρια ευρώ, του 2019 τα 4,14 εκατομμύρια ευρώ και του 2018 ανήλθαν στα 3,37 εκατομμύρια ευρώ. Η παραγωγική δυναμικότητα του ομίλου Καμαρίδη υπερβαίνει τους 70 χιλιάδες μετρικούς τόνους ετησίως, έχοντας ως στόχο τη διάθεση των προϊόντων της επιχείρησης τόσο στην ελληνική και διεθνή αγορά.