Χρονιά ισχυρής ανάπτυξης ήταν το 2023 για την αλυσίδα ηλεκτρολογικού εξοπλισμού Καυκάς, με τον κύκλο εργασιών της εταιρείας να αυξάνεται κατά 15% σε σχέση με το 2022. Ειδικότερα, ο τζίρος της εταιρείας σε Ελλάδα και Κύπρο κατά το περυσινό έτος έφτασε στο ποσό των 310 εκατομμυρίων ευρώ, έναντι 261,8 εκατομμύρια ευρώ το 2022. Αξιοσημείωτο είναι, μάλιστα, το ότι, από το 2020 έως το 2023, η εταιρεία έχει σχεδόν διπλασιάσει τις πωλήσεις της (+89%), αφού το 2020 ο τζίρος της κυμαινόταν στα 164 εκατομμύρια ευρώ. Η αύξηση αυτή αποδίδεται εν μέρει στην ενίσχυση της κατασκευαστικής δραστηριότητας στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, λόγω της οποίας καταγράφεται αυξημένη ζήτηση για τα προϊόντα που εμπορεύεται η Καυκάς.

Έφτασε τα 81 καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο
Πέρα από το κομμάτι των πωλήσεων, η Καυκάς αναπτύχθηκε πέρυσι και σε αριθμό καταστημάτων, φτάνοντας τα 81 συνολικά (78 στην Ελλάδα και άλλα 3 στην Κύπρο). Οι πιο πρόσφατες προσθήκες στο δίκτυο της αλυσίδας είναι τα καταστήματα στη Βάρη, επί της λεωφόρου Βάρης-Κορωπίου, που είναι και το 35ο κατάστημα της εταιρείας στην Αττική και το κατάστημα στην Αλεξανδρούπολη, το δέκατο της Καυκάς στη βόρεια Ελλάδα. Το δίκτυο της Καυκάς περιλαμβάνει επίσης τέσσερα καταστήματα HUB Light & Innovation με λύσεις φωτισμού και αυτοματισμών σε Ηλιούπολη, Χαλάνδρι, Χανιά και Κέρκυρα. Σημειωτέον, πως στη διάρκεια του 2022 η εταιρεία δημιούργησε 140 νέες θέσεις εργασίας και η ομάδα της πλέον αποτελείται από 1.500 άτομα.

Σε λειτουργία το νέο κέντρο logistics στον Ασπρόπυργο
Σημαντικό ορόσημο για την εταιρεία αποτελεί η έναρξη της λειτουργίας του σύγχρονου κέντρου logistics της Καυκάς στον Ασπρόπυργο, για το οποίο ο όμιλος επένδυσε πάνω από 15 εκατομμύρια ευρώ.
Η επιχείρηση έχει πλέον στη διάθεσή της 16.000 τετραγωνικά μέτρα αποθηκευτικών χώρων, με σύστημα αυτοματοποιημένης διαχείρισης των αποθεμάτων της και έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας 13.000 παλετοθέσεων και φόρτωσης από τις 28 ράμπες του κέντρου διανομής.

Το σύστημα αυτοματισμού με ρομποτική τεχνολογία δίνει τη δυνατότητα για τη βέλτιστη και ευέλικτη διαχείριση του αποθέματος σε πραγματικό χρόνο (micro picking), παρέχοντας στην εταιρεία το περιθώριο για μεγαλύτερη κεντρικοποίηση των διανομών από τους προμηθευτές της, επίσπευση παραδόσεων προς τους πελάτες, βελτίωση ικανότητας διαχείρισης ηλεκτρονικών παραγγελιών και last mile διανομών και βελτίωση της αναπλήρωσης αποθεμάτων στα καταστήματα. Επιπροσθέτως, κεφάλαια αξίας πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ επενδύθηκαν κατά τη διετία 2022-2023 στον ψηφιακό μετασχηματισμό της εταιρείας, με το Project ATLAS και την αναβάθμιση του υφιστάμενου SAP ERP σε Sap S/4Hana, καθώς και την υλοποίηση καινούργιων συστημάτων για ανάλυση δεδομένων (Power ΒΙ) και διαχείριση πελατών (CRM).


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build