Σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή ενός νέου, ιδιόκτητου κέντρου logistics της εταιρείας πώλησης ηλεκτρολογικού υλικού Καυκάς, προκειμένου να καλυφθούν από αυτό οι ανάγκες τροφοδοσίας των καταστημάτων και των επαγγελματιών πελατών της εταιρείας. Το νέο ιδιόκτητο Κέντρο Αποθήκευσης και Διανομής της Καυκάς, συνολικού εμβαδού 16.000 τ.μ., κατασκευάζεται με γοργούς ρυθμούς και θα λειτουργήσει σε ιδιόκτητο οικόπεδο επιφάνειας 49.000 τ.μ. στον Ασπρόπυργο και θα διαθέτει σύστημα αυτοματισμού υψηλής τεχνολογίας (ρομποτική τεχνολογία), για την βέλτιστη και ευέλικτη διαχείριση του αποθέματος σε πραγματικό χρόνο, προσβλέποντας σε μεγαλύτερη κεντρικοποίηση των διανομών, επίσπευση παραδόσεων προς τους πελάτες, βελτίωση ικανότητας διαχείρισης ηλεκτρονικών παραγγελιών και last mile διανομών και ευελιξία ως προς την επεξεργασία άμεσης αναπλήρωσης αποθεμάτων στα καταστήματα. Σημειώνεται ότι η εταιρεία διαθέτει ήδη κεντρική αποθήκη – κέντρο διανομής στον Ασπρόπυργο, όπου μάλιστα έχει αυξήσει σε σημαντικό βαθμό το απόθεμα σε ταχυκίνητους κωδικούς, προκειμένου να καλύψει τυχόν καθυστερήσεις στους χρόνους παραδόσεων των εμπορευμάτων από τους προμηθευτές της, εξαιτίας των διαταραχών που έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Στο +28,2% ο τζίρος του 2021
Σύμφωνα με τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις για το 2021, ο κύκλος εργασιών του ομίλου Καυκάς αυξήθηκε κατά 28,2% σε σχέση με το 2020, φτάνοντας τα 204,46 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους σχεδόν διπλασιάστηκαν, φτάνοντας τα 14,67 εκατ. ευρώ (2020: 7,54 εκατ. ευρώ). Σημειώνεται ότι στα στοιχεία αυτά συμπεριλαμβάνεται και η θυγατρική εταιρεία Μεσημέρης ΑΕ, η οποία απορροφήθηκε από την Καυκάς τον περασμένο Απρίλιο.

Παρά τις δυσκολίες από την αύξηση του κόστους και τις διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα, η διοίκηση της εταιρείας προβλέπει πως και το 2022 θα είναι μία εξαιρετική χρονιά, ενώ επισημαίνει πως οι τεχνολογικές δυνατότητες για εξοικονόμηση ενέργειας που έχουν εφαρμοστεί τα τελευταία χρόνια (φωτοβολταϊκά πάνελς και net metering στις στέγες κτιρίων, αντικατάσταση κινητήρων σε βιομηχανίες με μικρότερη κατανάλωση ενέργειας, αντικατάσταση λαμπτήρων με λιγότερο ενεργοβόρους νέας τεχνολογίας λαμπτήρες LED, συστήματα αυτοματισμών για βέλτιστη διαχείριση της κατανάλωσης της ηλεκτρικής ενέργειας), θα προσφέρουν ευκαιρίες ανάπτυξης στον κλάδο και στην εταιρεία.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build