Στη διάρκεια της ημερίδας ΕΣΩ ο Κωνσταντίνος Πανταζής, αρχιτέκτονας και συνιδρυτής του γραφείου Point Supreme με έδρα την Αθήνα, παρότρυνε τους αρχιτέκτονες, κατά την παραγωγή των προϊόντων τους, να βλέπουν και να ζουν τις πόλεις μας με νέους, διαφορετικούς τρόπους, ώστε να τις καθιστούν μέρη μοναδικά, με φαντασία και ταυτότητα.
«Εμείς, στο Point Supreme, πιστεύουμε ότι η ουτοπία δεν είναι ανάγκη να αναφέρεται σε ιδανικές, υποθετικές πόλεις. Μπορεί να σημαίνει και το να βλέπουμε και συνάμα να ζούμε τις πόλεις μας διαφορετικά. Αντιμετωπίζουμε την πραγματικότητα ως ήδη συναρπαστική. Στόχος μας, είναι να αποκαλυφθούν οι κρυμμένες της δυνατότητες», επεσήμανε, αρχικά, ο κ. Πανταζής.

Εν συνεχεία, ο κ. Πανταζής επεσήμανε: «Πιστεύουμε, λοιπόν, ότι είναι σημαντικό εμείς οι αρχιτέκτονες να εφεύρουμε νέους τρόπους να βλέπουμε και να ζούμε τις πόλεις μας, μεταμορφώνοντάς τες σε μοναδικά μέρη, με ταυτότητα και φαντασία. Πρέπει, επίσης, να εφαρμόζουμε έναν ευέλικτο σχεδιασμό, ο οποίος θα βασίζεται σε ό,τι είναι διαθέσιμο, σε ό,τι υπάρχει. Πρέπει, τέλος, να επινοήσουμε μία νέα αρχιτεκτονική ως τέχνη της προσαρμογής, με πολύτιμα εργαλεία μας την ιστορία, την παράδοση, το τοπικό, τον υπαίθριο βίο, το χρώμα και την οικειότητα της ελληνικότητας».