Ολοκληρώθηκε το έργο κατασκευής του κέντρου αποθήκευσης και διανομής της Infoquest Technologies, το οποίο βρίσκεται στην τοποθεσία “Ήμερος Τόπος” στον Ασπρόπυργο. Οι νέες εγκαταστάσεις έχουν συνολική επιφάνεια 25.255 τετραγωνικά μέτρα και στεγάζονται σε οικόπεδο συνολικού εμβαδού 103.000 τετραγωνικών μέτρων. Την υλοποίηση του έργου ανέλαβε και ολοκλήρωσε η Ιστός Κατασκευαστική, με το συνολικό ύψος επένδυσης να ανέρχεται στα 16 εκατομμύρια ευρώ μαζί με την αγορά της γης, όπως αναφέρουν στο Build πηγές κοντά στον όμιλο Quest, στον οποίο ανήκει η Infoquest Technologies.  To ακίνητο είναι ιδιοκτησίας της Briq Properties ΑΕΕΑΠ, της εταιρείας διαχείρισης ακινήτων ιδίων συμφερόντων με τον όμιλο Quest. Το κόστος για την απόκτησή του ανήλθε στα 17,3 εκατομμύρια ευρώ και η αξία της τελευταίας αποτίμησης στο τέλος του περασμένου Ιουνίου είναι της τάξεως των 18,97 εκατομμυρίων ευρώ.

Το αρχικό τμήμα κατασκευής του έργου αφορούσε τα πρώτα 20.000 τετραγωνικά μέτρα και τα υπόλοιπα παραδόθηκαν πριν από λίγες ημέρες προς χρήση στην Infoquest.
H κατασκευή έγινε από προκατασκευασμένα στοιχεία οπλισμένου σκυροδέματος και διαθέτει εγκατάσταση φόρτωσης μεταλλικής κατασκευής με διώροφο χώρο γραφείων. Το έργο περιλαμβάνει 24 υδραυλικές ράμπες φορτοεκφόρτωσης, δίκτυο πυρόσβεσης με sprinklers, σύγχρονο βιομηχανικό δάπεδο υψηλών προδιαγραφών, σύγχρονα συστήματα ασφάλειας, εξωτερική επικάλυψη με θερμομονωτικά panel 5 εκατοστών. Eκτός του ποσού που διατέθηκε για την αγορά της γης και την κατασκευή του νέου logistics center που προαναφέραμε, η Infoquest διέθεσε επιπλέον 5 εκατ. ευρώ σε ρομποτικά συστήματα, σε αυτόματα και χειροκίνητα ράφια και ευρύτερα στον εξοπλισμό των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων.

Επίκειται η κατασκευή και ενός ακόμη logistics center 19.000 τ.μ.
Στην υπολειπόμενη διαθέσιμη επιφάνεια του οικοπέδου πρόκειται να κατασκευαστεί ένα ακόμα κέντρο logistics 19.000 τετραγωνικών μέτρων. Η συγκεκριμένη εγκατάσταση θα είναι έτοιμη προς χρήση μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Το κόστος για την κατασκευή σε αυτή την περίπτωση θα ανέλθει περίπου 13 εκατομμύρια ευρώ – συμπεριλαμβανομένου και του κόστους απόκτησης της γης. Το συνολικό ύψος επένδυσης για τις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις από πλευράς της Briq Properties ανέρχεται στα 30 εκατομμύρια ευρώ.

Σημειώνεται ότι η Ιστός Κατασκευαστική εκτός από την κατασκευή ανέλαβε και το development του έργου συνολικά, εντοπίζοντας και συνενώνοντας όμορα οικόπεδα και κατόπιν προτείνοντας τη συγκεκριμένη έκταση στη Briq Properties. Ιστός Κατασκευαστική: Διαρκώς αναπτυσσόμενη με υψηλή κερδοφορία Σε ό,τι αφορά την Ιστός Κατασκευαστική αποτελεί μία αναπτυσσόμενη εταιρεία κατασκευών και ανάπτυξης ακινήτων, η οποία αναλαμβάνει σημαντικά έργα για λογαριασμό μεγάλων πελατών. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ο κύκλος εργασιών της το 2021 ήταν στα επίπεδα των 6,38 εκατομμυρίων ευρώ από 3,94 εκατομμύρια ευρώ που ήταν το 2020 με καθαρή κερδοφορία μετά από φόρους 1,36 εκατομμύρια ευρώ και 1,51 εκατομμύρια ευρώ τα δύο έτη αντίστοιχα.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build