100% Hotel Development: Ο ειδικός τομέας του 100% Hotel Show 2022, αφιερωμένος στην ανάπτυξη ξενοδοχείων 

Μετά από την επιτυχημένη τουριστική σεζόν το 2022, καταγράφεται έντονη επενδυτική δραστηριότητα στον ξενοδοχειακό κλάδο, τόσο για νέα καταλύματα, όσο και για την ανακαίνιση ήδη υφιστάμενων υποδομών. Το 100% Hotel Show, η κατ’ εξοχήν έκθεση που επισκέπτονται νέοι επενδυτές μικρής και μεγάλης κλίμακας, αναζητώντας προτάσεις κατασκευής-ανακαίνισης καταλυμάτων με αναβαθμισμένο χαρακτήρα, εστιάζει φέτος ακόμη περισσότερο σε αυτόν τον τομέα και ενσωματώνει μια ειδική ενότητα με προϊόντα και υπηρεσίες για την ανάπτυξη ξενοδοχείων. Ο Ειδικός Τομέας “100% Hotel Development” αναπτύσσεται στο πρώτο μέρος της έκθεσης, στο section “Architecture-Build-Materials”, και παρουσιάζει εταιρείες και επαγγελματίες που παρέχουν λύσεις σχετικές με τη δημιουργία ή επέκταση ξενοδοχειακών μονάδων, από τη χρηματοδότηση και τον προγραμματισμό, μέχρι την αρχιτεκτονική σχεδίαση και την υλοποίηση της επένδυσης. Συγκεκριμένα, οι εταιρείες που συμμετέχουν σε αυτό το τμήμα, δραστηριοποιούνται στους εξής τομείς: Σύμβουλοι Ανάπτυξης, υπηρεσίες στον τομέα χρηματοδοτήσεων, οικονομικοί σύμβουλοι, real estate, hotel concept makers, αρχιτεκτονικά γραφεία, κατασκευαστικές εταιρείες

Ενημέρωση για το Hotel Development και στο πλαίσιο  των Workshops

Εκτός από το special segment στον χώρο των περιπτέρων, το 100% Hotel Show προσαρμόζει αντίστοιχα και το περιεχόμενο των ξενοδοχειακών workshops που παραδοσιακά αποτελούν βασικό πυλώνα της έκθεσης. Ειδικά sessions θα ασχοληθούν με θέματα σχετικά με τα ξενοδοχειακά χρηματοδοτικά προγράμματα, τον αναπτυξιακό νόμο, τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και τον προϋπολογισμό κατασκευής ενός ξενοδοχείου κ.ο.κ., προσφέροντας πληροφορίες και πρακτικές κατευθύνσεις που θα βοηθήσουν τους ξενοδόχους και τους επαγγελματίες τουρισμού να αξιοποιήσουν τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά και επιχειρηματικά εργαλεία για την ολοκλήρωση της επένδυσής τους. Οι επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τις σύγχρονες λύσεις hotel development, μπορούν να προμηθευτούν το δωρεάν εισιτήριό τους μέσα από τον προσωπικό τους λογαριασμό επισκέπτη στην πλατφόρμα της έκθεσης, όπου σύντομα θα αναρτηθεί και το πλήρες πρόγραμμα των Workshops.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build

Τι ακίνητα ψάχνει για πολυετή μίσθωση ο δήμος Αθηναίων 

Σε δύο διακηρύξεις προχώρησε ο Δήμος Αθηναίων, προκειμένου να μισθώσει ακίνητα για την στέγαση του Πολυδύναμου Κέντρου / Δημοτικού Ιατρείου της 3ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου και του ξενώνα φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας και των παιδιών τους, πλήρους και μικρής διάρκειας διαμονής.

Στέγαση του Δημοτικού Ιατρείου της 3ης Δημοτικής Κοινότητας  του Δήμου Αθηναίων

Αναλυτικότερα, ο Δήμος Αθηναίων υπέβαλε φάκελο προσφοράς μίσθωσης του ακινήτου για την στέγαση του Δημοτικού Ιατρείου με φανερή, προφορική και μειοδοτική δημοπρασία. Μέσα από τη διακήρυξη, καλεί τους ενδιαφερόμενους να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους, υποβάλλοντας σφραγισμένο φάκελο προσφοράς, προς τη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών – Διεύθυνση Δημοτικής Περιουσίας – Τμήμα Αγορών, Απαλλοτριώσεων και Μισθώσεων που εδρεύει στην οδό Μάγερ 27, μέχρι και τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου, στις 13:00.

Οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληροί το κτίριο για το Δημοτικό Ιατρείο

Η προτεινόμενη περιοχή που θα στεγαστεί το κτίριο θα πρέπει να βρίσκεται εντός των γεωγραφικών ορίων της περιοχής της 3ης Δημοτικής Κοινότητας και κοντά σε στάσεις ή σε σταθμούς μέσων μαζικής μεταφοράς. Επιπλέον, οφείλει να πληροί τις προϋποθέσεις του κτιριολογικού προγράμματος και να είναι έχει ελάχιστο μεικτό εμβαδό 430 τ.μ. με 530 τ.μ. για να στεγάσει τις ανάγκες του Ιατρείου.Αναφορικά, η μίσθωση θα διαρκέσει εννέα έτη από την ημερομηνία υπογραφής του πρωτοκόλλου Παράδοσης – Παραλαβής του μισθίου και δύναται να παραταθεί. Μετά την πενταετία, υπόκειται σε ετήσια αναπροσαρμογή που θα ισούται με τη Μέση Ετήσια Μεταβολή του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ.

Στέγαση του ξενώνα φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας  και των παιδιών τους

Όσον αφορά στη μίσθωση ακινήτου για την στέγαση του ξενώνα φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας και των παιδιών τους με διακριτικό τίτλο Δράσης «Ανάπτυξη δομών και υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας – Ανάπτυξη και Λειτουργία Ξενώνων Φιλοξενίας», ο Δήμος Αθηναίων καλεί τους ενδιαφερόμενους μέσα από φανερή, προφορική και μειοδοτική δημοπρασία, να υποβάλλουν σφραγισμένο φάκελο προσφοράς στην προαναφερθείσα διεύθυνση μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2022, στις 13:00.

Τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει το κτίριο για τον ξενώνα

Το ακίνητο οφείλει να βρίσκεται, επίσης, εντός των γεωγραφικών ορίων του Δήμου Αθηναίων και κοντά σε στάσεις ή σε σταθμούς μέσων μαζικής μεταφοράς. Παράλληλα, πρέπει να είναι συνολικού ελαχίστου μεικτού εμβαδού 1.100 τ.μ. με 1.400 τ.μ. με επιφάνεια ανωδομής 800 τ.μ. – 1100 τ.μ. για να στεγάσει τις ανάγκες του Ξενώνα Φιλοξενίας. Και η συγκεκριμένη μίσθωση θα διαρκέσει εννέα έτη από την ημερομηνία υπογραφής του πρωτοκόλλου Παράδοσης – Παραλαβής του μισθίου και με δυνατότητα παράτασης.

 

 


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build

Δύο μεγάλα deals ακινήτων σε λεωφόρο Αθηνών και λεωφόρο Συγγρού 

Σε νέα χέρια πέρασε σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Build το στρατηγικής τοποθεσίας ακίνητο της Bain Capital, που ανήκε στο χαρτοφυλάκιο μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων,  Αmoeba της Τράπεζας Πειραιώς που είχε αποκτήσει το fund.  Το συγκεκριμένο οικόπεδο που βρίσκεται επί της λεωφόρου Αθηνών 124 έχει συνολική επιφάνεια 4.332 τετραγωνικών μέτρων και νέος ιδιοκτήτης είναι μεγάλη ελληνικών συμφερόντων αντιπροσωπία αυτοκινήτων, η οποία πρόκειται να δημιουργήσει καθετοποιημένο συγκρότημα εγκαταστάσεων που θα ξεκινάει από το service, θα περιλαμβάνει εκθεσιακό χώρο καθώς και γραφεία. Η συγκεκριμένη επιχείρηση προχώρησε σε απευθείας αγορά του οικοπέδου, από τον οφειλέτη και προηγούμενο ιδιοκτήτη του. Πρόκειται για ένα ακίνητο το οποίο είχε εκτεθεί σε πλειστηριασμό προ διετίας, ο οποίος κηρύχθηκε άγονος. Στη συνέχεια και συγκεκριμένα από τον Νοέμβριο του 2021 ανέλαβε τη διαδικασία πώλησής του η Cushman & Wakefield Proprius η οποία ολοκληρώθηκε πρόσφατα με την συναινετική πώληση σε νέο ιδιοκτήτη.

Σε ισχύ έως και 31 Δεκεμβρίου του 2022 η οικοδομική άδεια

Το ακίνητο αυτό σημειώνεται ότι διατηρεί οικοδομική άδεια σε ισχύ έως και τις 31 Δεκεμβρίου του 2022 και η ακριβής τοποθεσία του εντοπίζεται επί της λεωφόρου Αθηνών 124 και των οδών Ιφιγενείας και Τριδήμα στην Ακαδημία Πλάτωνος. Γειτονικά του ακίνητα είναι τόσο αυτό της Ελληνικά Χρηματιστήρια Α.Ε. επί της λεωφόρου Αθηνών όσο και αυτά της καπνοβιομηχανίας Καρέλια, της Εθνικής Τράπεζας και της Alpha Bank στην ίδια οδική αρτηρία. Mία ακόμα συμφωνία που έλαβε χώρα πρόσφατα είναι και αυτή της μίσθωσης των νέων γραφείων της Cepal στη λεωφόρο Συγγρού. Πρόκειται για ένα ακίνητο με συνολική επιφάνεια 5.000 τ.μ. Πρόκειται για μία συμφωνία όπου επίσης μεσολάβησε η Cushman & Wakefield Proprius. Το ακίνητο αυτό – εκτός από το ήδη υφιστάμενο της εταιρείας στη λεωφόρο Συγγρού – θα στεγάσει την ανάπτυξη της Cepal και το διαρκώς αυξανόμενο έμψυχο δυναμικό της της στην ελληνική αγορά. Θα θυμίσουμε ότι η Cepal μισθώνει ένα ακόμη ακίνητο επί της λεωφόρου Συγγρού, το οποίο ανήκει στο χαρτοφυλάκιο ακινήτων της εφοπλιστικής οικογένειας Μαρτίνου.

Η συμφωνία με την Davidson Kempner

Η κίνηση για αναζήτηση και νέου κτιρίου για να στεγάσει το προσωπικό της έρχεται σε συνέχεια της συμφωνίας πώλησης του 80% της Cepal Holdings και του 51% των τιτλοποιημένων ομολόγων μεσαίας και χαμηλής εξοφλητικής προτεραιότητας του χαρτοφυλακίου Galaxy από την Alpha Bank στην αμερικανική επενδυτική εταιρεία Davidson Kempner, τον Φεβρουάριο του 2021. Σε συνέχεια της συγκεκριμένης συμφωνίας, τον Οκτώβριο του 2021 ακολούθησε η δεσμευτική συμφωνία της τράπεζας με την Davidson Kampner για την τιτλοποίηση του χαρτοφυλακίου Cosmos, συνολικού ύψους 3,4 δισεκατομμυρίων ευρώ σε όρους μεικτής αξίας και σε όρους συνολικής οφειλής ύψους 4,9 δισ. ευρώ. Τη διαχείριση του συγκεκριμένου τιτλοποιημένο χαρτοφυλακίου ανέλαβε επίσης η Cepal, της οποίας το 80% διατηρεί η Davidson Kempner και το 20% η Alpha Bank.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build

ΣΔΙΤ με προϋπολογισμό 48,3 εκατ. ευρώ για δικαστικά μέγαρα σε Λαμία, Βόλο, Καρδίτσα και Τρίκαλα

Στο Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του υπουργείου Δικαιοσύνης εντάχθηκε το έργο που αφορά στην ανέγερση δικαστικών μεγάρων σε Λαμία και Βόλο, στην ανέγερση νέας πτέρυγας στο δικαστικό μέγαρο Καρδίτσας και στην ανακατασκευή του δικαστικού μεγάρου Τρικάλων, καθώς και στη συντήρηση και τη διατήρηση των δικαστικών αυτών μεγάρων για τριάντα χρόνια μέσω ΣΔΙΤ. Η πράξη, με συνολικό προϋπολογισμό τα 48.320.872 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης, ενώ ως ημερομηνία λήξης του έργου ορίζεται η 31η Δεκεμβρίου του 2025.

Τι αφορά το έργο

Σκοπός της ανέγερσης των νέων κτιρίων είναι η στέγαση του συνόλου των υφι-στάμενων δικαστικών λειτουργιών κάθε πόλης. Ο γενικός σχεδιασμός του έργου βασίζεται πρωτίστως στη λειτουργική οργάνωση των υπηρεσιών λαμβάνοντας υπόψη τις παρεχόμενες δικαστικές υπηρεσίες και την επίλυση ουσιωδών ζητημάτων που αντιμετωπίζονται και δυσχεραίνουν το έργο των δικαστικώνλειτουργών στις πόλεις του έργου.Συνοπτικά, η κατασκευή του έργου αφορά:- την ανέγερση νέου δικαστικού μεγάρου στο Βόλο, σε έκταση δημοσίου κτήματος στη συνοικία Νεάπολη. ‘Ηδη πρόσφατα υπεγράφη από τον προϊστάμενο της αρμόδιας υπηρεσίας του υπουργείου Οικονομικών η απόφαση για την άνευ ανταλλάγματος παραχώρηση των τμημάτων που προορίζονται για την κατασκευή του δικαστικού μεγάρου Βόλου στο Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων (ΤΑΧΔΙΚ) Το κτιριολογικό πρόγραμμα του προτεινόμενου δικαστικού μεγάρου Βόλου χωρίζεται στα εξής επιμέρους μέρη: Διοικητικό πρωτοδικείο Βόλου, Δικαστικές Υπηρεσίες (Πρωτοδικείο, Εισαγγελία, Πταισματοδικείο) και Ειρηνοδικείο.- την ανέγερση νέου δικαστικού μεγάρου στη Λαμία, σε έκταση 15.000 τ.μ. εντός του πρώην στρατοπέδου Τσαλτάκη. Στο νέο κτίριο θα στεγάζονται το Εφετείο, η Εισαγγελία Εφετών, το Πρωτοδικείο, η Εισαγγελία Πρωτοδικών, το Διοικητικό Πρωτοδικείο, το Πταισματοδικείο, το Ειρηνοδικείο και το Γραφείο Κοινωνικής Αρωγής.- την ανέγερση νέας πτέρυγας στο δικαστικό μέγαρο Καρδίτσας, όπου στον ελεύθερο σήμερα χώρο του υφιστάμενου οικοπέδου θα ανεγερθεί νέο κτίριο γραφείων και βοηθητικών χώρων.- την ανακατασκευή του υφιστάμενου δικαστικού μεγάρου στα Τρίκαλα και πιο συγκεκριμένα τον εκσυγχρονισμό των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων και των δύο κτιρίων του συγκροτήματος.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build